Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Cetățenii din Limba au ieșit din proprie inițiativă la curățenia de primăvară, pe malul Mureșului

ciugud

Publicat

Mai mulți cetățeni din satul Limba, comuna Ciugud, au ieșit la curățenia de primăvară, din proprie inițitivă. Aceștia au curățat de gunoaie malul Mureșului, reușind să strângă o mare cantitate de mizerie adunată acolo pe parcursul anului trecut, ne-a transmis un cititor Alba24. 

”Sărbătorind o reușită comunitară în natură. Limba, un sat de vis…” a postat pe contul său de facebook Dorin Bucur, un locuitor al satului.

Satul cu 150 de suflete a ajuns un exemplu pentru modul în care o mică comunitate se gospodăreşte singură. Sătenii au format o asociaţie cu ajutorul căreia organizează evenimentele de suflet ale localităţii, îi ajută pe semenii care au nevoie şi chiar realizează mici investiţii necesare pentru bunul mers al comunităţii.

Totul a început în 2007, când turla bisericii trebuia reparată, iar oamenilor le-a venit ideea să se adune şi să pună toţi umărul. De atunci, în fiecare luna, 130 de familii din cele 150 donează câte 5 lei pentru comunitate, iar banii sunt investiţi cu folos.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax