Connect with us
Publicitate

CUGIR

FOTO ȘTIREA TA: Cimitir aflat în administrarea Primăriei Cugir, năpădit de bălării. De 9 luni nu s-au făcut lucrări de curățare

Publicat

Un cititor Alba24 ne-a semnalat faptul că cimitirul din localitatea Vinerea, aflat în administrarea Primăriei Cugir, este năpădit de bălării. Acesta a solicitat administrației locale mai multe informații, iar în răspunsul primit se precizează faptul că Primăria Cugir nu are buget separat pentru cimitire, fondurile pentru lucrări fiind alocate la capitolul reparații al Biroului Administrarea Domeniului Public și Privat.

De asemenea, reprezentanții Primăriei au transmis că în intervalul de timp 1 ianuarie 2022 și 19 septembrie 2022 nu au fost efectuate acțiuni de curățare sau defrișare în cimitir, singurele lucrări de întreținere fiind efectuate de către proprietarii mormintelor. 

 

„În localitatea Vinerea, care ține de orașul Cugir, există două cimitire publice. Unul se află în administrarea directă a Bisericii Ortodoxe din localitate, iar celălalt cimitir este în administrarea directă a Primăriei din Cugir.

Cimitirul aflat în administrarea Primăriei arată precum un câmp plin de bălării și plin de gunoaie, resturi de coroane, sticle, candele.

Acest cimitir se află în această stare de foarte mult timp, de ani de zile, să nu mai spun faptul că nu există trotuare pavate, etc. Conform informațiilor pe care le-am cerut Primăriei în baza Legii 544, în ultimele 9 – 10 luni nu s-au făcut nici un fel de curățenie sau defrișare din partea administrației cimitirului, singura curățenie este făcută de către oamenii care au morminte acolo. Mai mult de atât, s-a menționat faptul că Primăria nu are buget separat pentru cimitire. În acest fel administratorul care ar trebui să aibă grijă de acest cimitir din localitatea Vinerea, aflat pe strada Merilor, nr. 6, adică Primăria din Cugir, încalcă legea 102/2014 privind întreţinerea şi funcţionarea cimitirelor, care spune foarte clar că:

<Art. 13. Administratorul cimitirului este obligat să asigure, atunci când este nevoie, renovarea clădirilor, întreţinerea şi menţinerea în funcţiune a infrastructurii din cimitir, precum şi întreţinerea zonelor verzi a căror suprafaţă iniţial stabilită nu poate fi micşorată pentru crearea de noi locuri de înhumare.

(…)

Art. 14. (2) Administratorul cimitirului are următoarele obligaţii:

c) să asigure corectitudinea concesionărilor şi a atribuirii locurilor de înhumare, cu respectarea condiţiei ca locul să fie îngrijit;

h) să asigure efectuarea şi păstrarea curăţeniei, întreţinerea drumurilor şi a aleilor, deszăpezirea acestora, colectarea şi transportul gunoaielor;>

Aș vrea să menționez faptul că celălalt cimitir public din localitatea Vinerea, aflat în administrarea directă a Bisericii Ortodoxe locale, este întreținut, curățat, cu alei pavate”, ne-a transmis cititorul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Georgescu

    luni, 17.10.2022 at 18:24

    Și cum mulți proprietarii se afla deja in cavouri,bălăriile cresc pe ei.Aceiași situație ,bălăriile acoperă cavourile și nu poți vizita mormântul ca bălăriile sunt pe alei,deși,plătim taxe anuale.Cineva trebuie sa raspunda și pentru trecutul acelor oameni,foști plătitori de taxe și impozite la Primarii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax