Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO ȘTIREA TA Criza parcărilor în Cartierul Ampoi I, după noile interdicții ale Primăriei. Câte apartamente și câte locuri sunt

Publicat

Apariția semnelor care interzic parcarea pe Strada Livezii accentuează marea problemă a locuitorilor din cartierul Ampoi I din Alba Iulia. La cele peste 700 de apartamente, există doar 250-300 de locuri de parcare, spun oamenii care stau acolo. 

Mulți dintre ei sunt nevoiți să își lase mașinile în parcarea supermarketului Penny, din zonă, însă reprezentanții magazinului nu sunt fericiți cu această soluție. „Așa arata acum parcarea Penny seara, parcare privată care ne atenționează în permanență ca vor bloca roțile” a scris un cititor Alba24. 

De vină este, în opinia oamenilor, Primăria Alba Iulia. Reprezentanții instituției nu au soluții pentru zonă și s-au mulțumit doar cu amplasarea semnelor de circulație care indică faptul că mașinile care vor fi lăsate acolo vor fi ridicate. ”Cele mai dureroase sunt cele două de pe strada Livezii de la Penny spre Mall unde se parcau majoritatea mașinilor pe aproximativ 1 km”, a adăugat unul dintre locatari. 

”Sunt peste 700 apartamente în Ampoi 1 și în jur de 250-300 locuri de parcare, au pus semnele fără sa ofere nici o alternativă viabilă pentru parcarea mașinilor locatarilor care nu au loc de parcare, locatarilor care din necesitate au 2 mașini, vizitatorilor, părinților care vin la cele 2 creșe după ora 16” a transmis un alt locuitor din zona Ampoi I. 

De altfel, problema remarcată de el se regăsește în tot orașul. După masa nu există locuri de parcare la blocuri, astfel că aproape nimeni nu poate primi musafiri care să vină cu mașina. Chiar dacă printre blocuri este plin de locuri goale, nimeni nu îndrăznește să parcheze acolo pentru că, potenția, acestea aparțin cuiva. 

În altă ordine de idei, locurile care nu au fost cumpărate și sunt teoretic libere nu sunt semnalizate ca atare.

”Totală lipsă de viziune și plan urbanistic pe termen mediu și lung – au aglomerat și mai mult Cartierul Ampoi 1 cu noua creșă în locul unei vechi centrale, deși mai exista o creșă și o grădiniță în Ampoi 1 și mai sunt în prezent cel puțin 3 -4 centrale dezafectate în oraș care puteau fi folosite pentru noua creșă.

La venirea Penny au anulat 10 locuri de parcare pentru stația de autobuz din poza de mai sus, fără sa solicite Penny un număr de locuri parcare pentru locatari cel puțin egal dacă nu

În locul vechii centrale puteau construi o parcare supraetajată și la ultimul nivel un spațiu de joaca pentru copii, care în prezent se joaca cu mingea, se dau cu biciclete și trotinete în Potcoavă, printre mașini, fiind expuși accidentelor.

Pentru acest scop putea face Primăria un spațiu de joacă luminat pe malul Ampoiului, cu mini terenuri de baschet, fotbal, pista de biciclete și trotinete, departe de trafic și poluare” a mai scris cititorul Alba24. 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax