Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: „Festivalul gunoaielor și mirosurilor” continuă la Alba Iulia. „Am ajuns Cealaltă Capitală a mizeriei”

Publicat

În ultima perioadă în Alba Iulia pare să aibă loc, zilnic, în locurile destinate pentru aruncarea deșeurilor menajere și nu numai, un adevărat „Festival al gunoaielor”. Zonele sunt împânzite de pungi de plastic, peturi și alte deșeuri menajere, neridicate la timp de operatorul Polaris, care degajă mirosuri insuportabile. 

Municipiul este în continuare sufocat de gunoaie, iar autoritățile par să fie depășite de situație. În foarte multe zone din oraș s-au format adevărate focare de infecție, cu tomberoane arhipline și munți de deșeuri lăsate să putrezească zile întregi între blocuri, ce pun în pericol sănătatea cetățenilor.

UPDATE: După publicarea articolului, directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a anunțat că a solicitat inspectorilor încă un control. Potrivit acestuia, „atribuțiile DSP sunt restrânse în aceasta privință, legea având prevederi limitate și sancțiuni prea blânde”.

Un cititor Alba24 a surprins duminică dimineața cum arată tomberoanele din imediata vecinătate a unui loc de joacă pentru copii, în zona Școlii Gimnaziale „Ion Agârbiceanu” din cartierul Cetate.

Mizeria de nedescris, cu tomberoanele pline până la refuz, cu pungile de gunoi și alte resturi menajere aruncate în toate părțile, pare desprinsă dintr-un film american, cu ghetouri unde nu îndrăznește să intre nici poliția, dar nici firma de salubrizare.

„Am ajuns Cealaltă Capitală a mizeriei”, ne-a transmis un alt cititor.

Situația revoltătoare generată de neridicarea gunoaielor de către operatorul Polaris persistă de mai mult timp, iar autoritățile locale par să fie depășite de situație.

Cetățenii văd tot mai rar mașinile de salubritate pe străzile din oraș, iar atunci când acestea ajung, nu colectează decât deșeurile din tomberoane. Pentru cele împrăștiate lângă tomberoane este nevoie de o altă mașină care să le ridice, dotată cu macara + cupă de excavator.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. popa ana

    marți, 20.07.2021 at 10:58

    Stimate domnule primar, ce mai faceti? Toate bune? De cand ati iesit primar nu v-a vazut nimeni in presa, facand ceva, zicand ceva despre acest oras.Sa intelegem ca ati fost luat pe nepregatite si nu stiti cum sa gestionati administrativ acest oras? Pai stiti ce ar trebui sa se intample? Sa plecati de la conducerea primariei si sa lasati pe altcineva care sa faca treaba.De ce nu rezolvati problema gunoaielor? De ce? Aaaaa, nu sunteti in stare…. asta e altceva.Stiti ce ar trebui? Sa aveti in fata casei asa ceva, tone de gunoaie , sa vedeti cum e.Rusine sa va fie.Nu sunteti in stare de nimic.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax