Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA: Gunoaie neridicate de patru zile, pe o stradă din Alba Iulia. Locuitorii stau cu pubelele la poartă

Publicat

pubele

Locuitorii unei străzi din Alba Iulia au rămas cu pubelele la poartă de patru zile, după ce operatorul de salubritate Polaris nu a mai ridicat gunoiul menajer.

Problemele au început după ce APM Alba a retras autorizația de mediu, la începutul săptămânii, pentru depozitul temporar de gunoi al societății aflat în cartierul Bărăbanț. Astfel, de miercuri, gunoiul menajer din municipiu nu a mai fost ridicat. Joi, firma de salubritate Polaris a primit înapoi autorizația și a anunțat că va reîncepe colectarea.

Pe strada Iașilor pubelele se aflau sâmbătă în fața caselor, în condițiile în care ziua programată pentru ridicarea acestora era miercuri. Deși plătesc facturile lunar, localnicii au rămas cu deșeurile la poartă. „Polaris nu a ridicat gunoaiele de pe străzile restante. De patru zile pubelele sunt în stradă. Nici Primăria și nici Polaris nu răspund la telefon”, ne-a transmis un cititor Alba24.

Reamintim faptul că autorizația de mediu pentru depozitul temporar de gunoi al societății Polaris, aflat în cartierul albaiulian Bărăbanț, a fost retrasă la începutul acestei săptămâni de Agenția pentru Protecția Mediului Alba. Astfel, societatea nu a mai putut depozita gunoiul în zona respectivă.

Citește și De LUNI, depozitul temporar de gunoi de la Bărăbanț este FĂRĂ AUTORIZAȚIE de mediu. Explicațiile directorului APM Alba

Firma de salubritate Polaris a primit înapoi joi, 11 iulie, autorizația de depozitare temporară a gunoiului pe platforma de transfer de la Bărăbanț. Reprezentanții Polaris au declarat atunci că începând de joi noaptea, firma va reîncepe colectarea gunoiului din municipiu.

Citește și Colectarea gunoiului la Alba Iulia se reia din această noapte. Polaris a obținut autorizație de la APM

Firma Polaris își desfășoară activitatea de salubrizare în Alba Iulia în baza unor acte adiționale la contractul de concesiune a serviciilor de salubritate care a expirat. Ultimul act adițional va expira și el la sfârșitul lunii august și nu se știe dacă se va mai încheia un nou act adițional sau va părăsi zona.

În același timp, nu sunt vești deloc bune despre groapa de gunoi ecologică de la Galda de Jos, unde birocrația împiedică desemnarea operatorului care va administra groapa.

Mai exact, din anul 2017, au fost făcute licitații pentru desemnare operatorului, dar acestea au fost contestate și reluate. Ultima licitație a fost și ea contestată, iar rezolvarea problemelor nu se întrevăd a fi finalizate până la sfârșitul anului 2019.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Victor

    sâmbătă, 13.07.2019 at 20:02

    Mare bataie de joc si nu se implica autoritatile locale. Pe mai multe strazi a ramas gunoiul neridicat.

  2. Barna Marius

    duminică, 14.07.2019 at 12:42

    LA fel si la micesti !!! de mai mult de 5 zile nu o ridicat gunoiul !!!

    Platim tot mai mult la gunoi si nici nu ridica , sa plece dracului si sa vina alti care isi fac treaba !!!!

    Protectia consumatorului nu isi face treaba la fel si primaria si consiliu concurentei !!!

    Polaris trebuie amendata la maxim si scoasa din orash !!!!

    • Nicu

      duminică, 14.07.2019 at 14:20

      Corb la corb nu scoate ochii😎

  3. Nicu

    duminică, 14.07.2019 at 14:18

    Cea mai proastă firmă ever. O bătaie de joc continuă. Bani, bani, bani. Servicii ioc. Deszăpezirea a fost inexistentă când era nevoie.Cum e patronul, așa e și firma(de pușcărie)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax