Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Mai multe zone din Alba Iulia, pline de insecte ”ploșnița cerealelor”, ce intră în locuințe. Ce spun cetățenii

Publicat

În mai multe zone din Alba Iulia, cetățenii au sesizat că s-a înmulțit numărul insectelor ”ploșnița cerealelor”, care le intră în locuințe. Chiar dacă nu sunt periculoase, aceste insecte elimină un miros puternic și neplăcut, dacă sunt strivite.

În zonele urbane, sunt cunoscute sub denumirea de ”gândac puturos marmorat”.

Prezența acestora în număr mare a fost sesizată de cetățeni care locuiesc în centrul municipiului, dar și în cartierul Recea. Aceștia cer soluții de la autorități.

Spun că au mai fost observate și în lunile anterioare, dar nu atât de numeroase ca acum.

Aceste insecte migrează în masă pe vreme caldă și lipsită de precipitații. După ce se hrănesc din culturi (mai ales de grâu), trec spre zonele cu păduri de foioase. De asemenea, caută căldura din case. Preferă locurile închise, izolate și călduroase, pentru a ierna.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Maria

    vineri, 27.09.2024 at 21:05

    Sunt peste tot si in Cetate. Acu vreo 2 luni am vazut pe ardei, s-au inmultit de numa si am stropit de 2 ori si au disparut, am dat in toata gradina, dar daca nu se da de toti vecinii, acum incearca sa intre in casa. Primaria a promis de 2 ori ca se da impotriva tantarilor si nu a facut-o deoarece mureau si plosnitele astea puturoase.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate