Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: N-o mai vrea nimeni? Dacie ”vintage” ridicată din Alba Iulia, cadou pentru firma de ridicări

Publicat

Mașinile vechi par să fie o „afacere neprofitabilă” pentru firma care se ocupă cu ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar pe străzile și trotuarele din Alba Iulia. La 10 zile după ce a fost ridicată, o „bătrână” Dacie își așteaptă încă proprietarul, în curtea firmei situată pe strada Livezii din municipiu. Este drept, suma care acesta o are de plătit este echivalentă cu valoarea mașinii, iar astfel, cel mai probabil, autoturismul va rămâne în continuare în noul loc de parcare.

Mașina înmatriculată în județul Cluj a fost ridicată de pe raza municipiului Alba Iulia în data de 3 martie. Proprietarul nu a venit însă să o ridice, iar de 10 zile aceasta stă în curtea firmei care se ocupă de ridicarea, transportul și depozitarea vehiculelor staționate neregulamentar în Alba Iulia.

Ca să își recupereze autoturismul, proprietarul trebuie să plătească 350 de lei (fără TVA) – pentru ridicarea și transportul acestuia, plus alți 435 lei (fără TVA) pentru cele 10 zile de depozitare.

În total, aproximativ 930 de lei. Tot atât valorează, pe internet, un autoturism asemănător, în stare de funcționare și cu ITP valabil.

Pe lângă asta, cel mai probabil proprietarul s-a ales și cu o amendă de 580 lei și 3 puncte de penalizare.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. Hingheru'

    marți, 13.03.2018 at 12:37

    Daca nu o revendica nimeni intra in patrimoniul local, fiind considerata un bun abandonat, si pe urma masina poate fi valorificata la fier vechi. Mai cititi legea, ca nu strica 😉

    • gicu

      marți, 13.03.2018 at 15:10

      Valorificată, da, dar va rămâne cu o gaură în buget. Identificarea proprietarului sau a deţinătorului legal al vehiculului fără stăpân: în termen de 5 zile de la întocmirea procesului-verbal de constatare se aduc la cunoştinţă publică prin anunţ publicat într-un cotidian local şi prin afişarea, la sediul primăriei, a listei cuprinzând descrierea vehiculului, caracteristicile tehnice, precum şi locul unde a fost identificat. În situaţia în care vehiculul nu este revendicat de proprietar sau de deţinătorul legal, după expirarea unui termen de 10 zile de la data anunţului, primarul emite o dispoziţie prin care vehiculul este trecut în domeniul privat al unităţii administrativ-teritoriale în a cărei rază a fost găsit, liber de orice sarcini, urmând a fi valorificat în condiţiile prevăzute la art. 8 din lege. Valorificarea vehiculelor se face prin vânzare, în condiţiile legii, sau prin valorificare la o unitate de colectare şi valorificare a deşeurilor. În condițiile date, după aproximativ 15 zile de la ridicare, valoarea autoturismului la fier vechi este mai mică decât costurile cu ridicarea și depozitarea acestuia. Pam Pam

  2. pilu

    marți, 13.03.2018 at 19:05

    Mai stiu eu una in spatele magazinului apicol din centrul vechi, linga batatorul de covoare.E de vreo trei ani acolo.

  3. Gligor

    miercuri, 14.03.2018 at 07:41

    Domnule Mircea Hava nu ti se pare ca iti bati joc de noi?
    Ok … masini abandonate…inteleg dar deja agentii de la locala fac abuz.
    Pai fa bai nene locuri de parcare cu plata sa am unde sa parchez …..
    Platesc impozit, platesc taxe de drum , platesc platesc platesc si parcare am doar acasa…
    Imi place de tine ca om da cand e gresit e gresit si daca astia care stau langa tine nu aj capacitatea si curajul sa discute cu tine pai cauta oameni capabili…

    • pilu

      miercuri, 14.03.2018 at 19:06

      Pai de unde capabili, daca el trebuie sa aleaga dintre lipitorii de afise, ca astia au servit partidul. De restul nu-l intereseaza. Eu ma cam indoiesc si de capabilitatile lui.

      • Gligor

        miercuri, 21.03.2018 at 10:49

        Pilu pai cam ai dreptate . Oameni incapabili pusi in functii unde sunt depasiti… dar asta suna mai mult la PSD . De multe ori nu ai nevoie decat de logica si de o echipa . In aproape toate functiile sunt incompetenti, de ce?
        Simplu , pai poti sa faci ce vrei cu unul cat de cat vertical?
        Oamenii buni trebuie platiti nu sa le ceri cotizatii pt partid.
        Cei ce inteleg acest lucru si il pun in aplicare o sa castige

  4. Iony

    duminică, 18.03.2018 at 10:09

    Alo, domnilor?
    Nu-i dati idei mustaciosului…, ca imediat vin pavatorii și mai rezolva un spatiu verde pt parcări !
    Spuneti-i ce trebuie, ca nu știe prea multe…: sa facă parcări subterane sau supraterane!

    Dar acolo nu e dala….nu e Elis & Florea brothers…
    Poate mai da ceva beton la Pomponio…ca l-a cam neglijat !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax