Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO ȘTIREA TA: Noi probleme de ”trăinicie” la zidurile renovate ale Cetății Alba Carolina. Fisuri și cărămizi desprinse

Publicat

Zidurile din cărămidă ale Cetății Alba Carolina dau din nou semne că nu fac față intemperiilor. În mai multe zone, cărămida se desprinde în bucăți sau apar fisuri de mari dimensiuni în structura zidului.

Situația a fost semnalată de un cititor Alba24, în zona Șanțurilor Cetății, sub podul auto de lângă Monumentul Unirii.

În ultima perioadă, au fost necesare mai multe reparații, atât la zidurile Cetății, cât și la elementele din lemn sau mobilier urban. Locuitorii au reclamat de mai multe ori calitatea necorespunzătoare a elementelor de zidărie.

Valoarea totală a proiectului „Reconstituire şi punere în valoare acces Latura de Vest Cetatea Alba Carolina, Fortificaţia de tip Vauban, Municipiul Alba Iulia” a fost de 68.347.406,8 lei, din care cheltuielile de implementare au fost de 50.562.051,68 lei. Din această sumă, 80,35% au reprezentat fonduri europene, 17,65% bani din bugetul de stat şi 2% de la bugetul local.

În total, pe Latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina a fost reabilitată o suprafaţă de aproximativ 46.000 mp, din care pe 27.000 mp au fost amenajate parcări, piste de biciclete şi trotuare şi 19.000 mp spaţii verzi. Au fost construite trei poduri auto din beton, cu lungimi de 8 ml, 10 ml, respectiv 37 ml, și are cinci puncte de acces între zona din faţa Catedralei şi Şanţurile Cetăţii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    duminică, 21.06.2020 at 14:06

    Astea sunt doar cateva din urmele lasate de mari specialisti in reconstructii istorice, pastorite de un primar ingamfat si batran ajuns pe cai mari si care se incapataneaza sa lase urmasi de aceeasi teapa ca el la conducerea Primariei. Si culmea, ca asta s-ar parea ca lumea nu-l intelege ca urmas a unui om care in ultimele mandate la Primarie s-a tinut de petreceri, excursii peste hotare si alte nimicuri.M-am enervat !

  2. dolfi

    luni, 22.06.2020 at 20:18

    cine a facut receptia? cine a avizat totul?

    Nu ne-ar ajunge puscariile daca justitia ar functiona in tara asta!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax