Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO ȘTIREA TA: Șarpe pe pista de biciclete de pe dealul Mamut. Salvamontiștii spun că este vorba despre o viperă comună

Publicat

O viperă comună a fost suprinsă sâmbătă, 1 mai, de un cititor alba24.ro, pe drumul care duce către restaurantul Panoramic din Alba Iulia.

Vipera se afla chiar pe mijlocul drumului, locație în care cititorul alba24.ro a și făcut pozele. Potrivit cititorului, vipera se afla cam la jumătatea traseului dintre Parcul Dendrologic și restaurant, pe pista de biciclete. 

Reprezentații Salvamont Alba au confirmat pentru alba24.ro că este vorba despre o viperă comună și au făcut o serie de precizări pentru cetățeni.

UPDATE: Florin Miclea, un tânăr pasionat de șerpi din Alba Iulia, a precizat pentru alba24.ro, că șarpele care apare în poze nu este o viperă, ci un Natrix natrix, un șarpe de casă. 

 

Aceștia au precizat că cei care întâlesc o viperă nu trebuie să se apropie de aceasta, de asemenea minorii trebuie supravegheați când merg în drumeții pentru a nu se apropia.

De asemenea, când merg în drumeții, cetățenii trebuie să poarte un minim de echipament adecvat: pantaloni lungi, fără a avea glezenele dezgolite și încălțări adecvate.

De asemenea, reprezentații Salvamont Alba le recomandă pasionaților de drumeții să dețină asupra lor un băț de trekking. Acesta este foarte folositor dacă pe drum întâlnesc o viperă deoarece cu bățul de trekking pot lovi solul, cauzând vibrații, vibrații de care vipera se va speria.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cujerean Cristi

    sâmbătă, 01.05.2021 at 21:56

    E un pui de anul trecut,din toamna.Specia e Natrix natrix-sarpele de casa.Specia se poate identifica usor,exista internet.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax