Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Otravă pentru pisici, într-un cartier cu pretenții din Alba Iulia. Animale ucise fără milă

Publicat

p

O parte dintre locuitorii cartierului Orhideea din Alba Iulia vor să scape de pisicile din zonă, otrăvindu-le. O altă parte a lor, se opun. S-a întâmplat și anul trecut, iar povestea se repetă și în acest an, ne-a transmis o cititoare Alba24, care locuiește în zonă și care este indignată de ceea ce se întâmplă acolo.

Aceasta ne-a trimis o serie de fotografii cu pisici care au consumat otravă. Într-una dintre imagini, se poate observa o pisică moartă alături de puiul ei care nu știe unde să plece.

”Bună seara, nu știu dacă mă puteți ajuta… dar poate că aceasta este singura modalitate în care acești “oameni” se vor opri… Locuiesc în cartierul Orhideea, un cartier în care sunt destul de multe pisici… Locatarii de aici sunt reticenți la acțiunea de prindere a pisicilor pentru sterilizare, optând pentru a pune otravă…  aceasta fiind soluția găsită de ei ca să scape de problemă.

Menționez că acest cartier este unul plin de copii, însă, se pare că soluția lor rămâne otrava.

Anul trecut, o vecină a postat pe facebook imagini și un mesaj pentru cei în cauză și s-au oprit… ea nu mai locuiește aici (…) Ultima pisică moartă am găsit-o pe terasă, iar astăzi o altă vecină a mai văzut un puiuț mort… și a văzut o altă pisică care se simțea rău,” a transmis cititoarea Alba24.

Aceasta a spus că din păcate nu știe exact cine sunt persoanele care pun otrava prin cartier.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Oana

    joi, 25.07.2019 at 02:12

    Salutare tuturor, eu sunt cea care anul trecut am facut postarea de pe facebook din Orhideea vizavi de pisici; am locuit in acel cartier 3 ani si pot sa va spun ca inconstienta, indolenta dar si rautatea manifestata vizavi de bietele animalute este mare in acea zona.

    Dupa cum stiti, blocurile de la parter au gradina; ele sunt situate intr-o zona periferica, aproape de camp deschis; deci, sansa de avea soareci este mare.

    Pisicile sunt hranite in mod special de cei care stau la parter.

    Cei din zona care suntem iubitori de animale ( caini, pisici), le hraneam si noi.

    Dar fiind faptul ca sezonul de imperechere este bianual la pisici, am asistat la niste “concerte” provocate atat de motani/ pisici cat si de cainii mei – din casa- inclusiv in miez de noapte.

    Desi am venit cu propunerea sa le prindem si sa le sterilizam – exista lunar la Vintu de Jos campanie de sterilizare gratuita!!! nu numai ca mi-am pus jumatate de cartier in cap ca vreau sa le omor pisicile, mi s-a ras in nas “sa le prinzi singura”.

    As vrea sa va imaginati cum miroase o curticica de 40 mp in care “convietuiesc” 5-6 pisici vara, si care isi fac nevoile in ghivecele si pamantul din acea curte, pe care evident, proprietarul o curata doar cand are el chef.

    Pisicile moarte anul trecut; una avea stapan la un bloc de langa noi, la etajul intai. Era un baietel; va imaginati suferinta acelui copil cand si-a gasit micul prieten mort in mijlocul strazii? ( O mai lasau afara din bloc fiind sterilizata; putea sa urce pe teava de la gaz in balcon). O alta, a gasit-o unul din cateii mei seara tarziu ( nu avem nici iluminat stradal pentru ca, aceasi colocatari ai strazii nu vor sa plateasca in plus, etc.)

    Am facut postarea pe facebook, cu pozele facute de
    mine si da, s-au oprit.

    Cu 2 zile inainte de a ma muta am avut pe aceeasi speta o discutie de-a dreptul halucinanta: unul din vecinii de la parter avea 3-4 pisici pui si parintii la care le facuse cusca, castroane ptr mancare; toata familia de feline statea in jurul blocului mai mult, si in special pe masinile proaspat parcate pentru ca aveau caldura pe capota de la motor. Una din binevoitoarele vecine disperata striga la ele sa se dea jos ca toata capota au zgariat-o etc. De acolo au iesit alti “binevoitori” sa isi verifice scandalizati masinile si evident au gasit foarte multe “zgarieturi”. Vazand scena si aratandu-le ca, de fapt acele zgarieturi sunt viitoare crapaturi de la vopseaua efectiva plus imaginatia lor bolnava, au parasit temporar subiectul.

    In cartierul Orhideea sunt foarte putini oameni civilizati si decenti; acolo sunt “oameni cu bani”; si multi dintre acestia si-au uitat si de unde au plecat, si cei 7 ani de casa.

  2. Anca

    joi, 25.07.2019 at 14:26

    Romanul nu se stie respecta pe el..ca om..personal (de ex cand puți vara ca un hoit ca nu te speli). Ce sa mai vorbim de respectul fata de vecin ?!! Inexistent ! Despre animalutele pe care Dumnezeu le-a lasat ,stie El de ce,in jurul tau .. Educatie zero ,respect zero,toleranta zero. Bine ca pretentii sunt multe. Eu le-as taia mainile celor care omoara,maltrateaza un biet animalut! Astia nu se pot numi oameni. Jeguri !!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax