Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Patru girocoptere au survolat luni Alba Iulia. Aparatul de zbor, hibrid între un elicopter și un avion

Publicat

Patru girocoptere au survolat luni, în jurul orei 13:30, zona municipiului Alba Iulia. Cele patru aeronave ultraușoare au zburat în formație, pe direcția Teiuș – Sebeș. 

Girocopterul este ultimul trend când vine vorba aparatele de zbor uşoare şi ultrauşoare, fiind un hibrid între avion şi elicopter. Prețul unui asemenea aparat se ridică la circa 100.000 de euro. 

Girocopterul sau autogirul este o aeronavă prevăzută cu o elice de propulsie antrenată de un motor și o elice de suspensie care se învârtește în jurul unui ax vertical, prin forța realizată de deplasarea aeronavei.

Deși un autogir se aseamănă, la prima vedere, cu un elicopter, diferența este că în timp ce la un elicopter, în timpul zborului normal, rotorul este antrenat de un motor, iar la un autogir rotorul este antrenat de forțele aerodinamice prin procesul de autorotație, potrivit wikipedia.org.

O elice separată servește fie la tractarea, fie la împingerea fuzelajului spre înainte.

Un girocopter decolează astfel ca un avion, adică câștigă impuls pe sol, vântul relativ permițând rotorului să câștige viteză.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax