Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA pe ALBA24: Cum arată Grădina japoneză reamenajată din Cetatea Alba Carolina

Publicat

IMG_8902 În curând, albaiulienii și turiștii care trec prin Cetatea Alba Carolina se vor putea bucura de un nou spaţiu reamenajat. Este vorba despre grădina japoneză, la care au fost făcute unele schimbări care nu au trecut neobservate de trecători.

Grădina japoneză situată pe Latura de Nord a Cetății Alba Carolina a încântat turiștii și localnicii cu construcții tipic nipone, o fântână arteziană, un pod de lemn și vegetație, toate gândite pentru o plimbare cât mai agreabilă. Zona a intrat de luni bune în reparații, administrația locală dorind să schimbe și să îmbunătățească unele elemente.

Astfel, aleeile cu pietriș din vechea grădină sunt acum pietruite cu piatră cubică veche refolosită, fântâna arteziană va fi refăcută, iar micul pod de lemn a fost înlocuit cu unul din beton.

„E un lucru bun că au pietruit aleeile. Prin pietriș nu se putea circula”, a transmis un cititor Alba24.

Reprezentanții Primăriei Alba Iulia au transmis pentru Alba24 că, în prezent, în grădina japoneză se execută lucrări de întreținere și de înlocuire a unor elemente.

Termenul de finalizare nu este unul stabilit, însă, după stadiul reparațiilor, albaiulienii și turiștii s-ar putea bucura de noul spațiu până la iarnă.

Reamintim faptul că lucrările au fost anunțate în luna octombrie a anului trecut de către primarul Mircea Hava, care spunea atunci că vrea să schimbe și să îmbunătățească pe cât se poate unele elemente din Cetate.

Citește și Lucrări de reparaţii la Cetatea Alba Carolina şi planuri pentru amenajări cu cei mai buni specialişti

Dacă ești martor la un eveniment deosebit pe care vrei să îl vadă toată lumea poți trimite informații, imagini sau secvențe video pe pagina de facebook Alba24 sau pe Ştirea Ta pe Alba24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax