Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO | ŞTIREA TA PE ALBA24: Deratizare cu marfa pe masă, în Piaţa Centru din Alba Iulia. Inspectorii sanitari au început verificările

Publicat

O cititoare a ziarului Alba24 ne-a sesizat că sănătatea albaiulienilor ar putea fi pusă în pericol. Miercuri după-amiază, în drumul spre casă a fost nevoită să treacă prin hala alimentară din Piaţa Centru. În timp ce o traversa a observat că se dezinfecta şi deratiza, cu marfa comercianţilor pe mese, acoperită doar cu nişte pături.

Femeia şi-a exprimat îngrijorarea privind produsele pe care majoritatea albaiulienilor preferă să le cumpere din piaţă. Soluţiile toxice folosite pentru deratizare şi dezinfecţie ar fi putut ajunge pe marfa comercianţilor şi în final pe masa consumatorilor.

Uşa era închisă, astfel că un bărbat din hală a lăsat-o să intre împreună cu alte două femei. Cititoarea noastră a rămas stupefiată atunci când i-a spus acestuia că „nu se poate să se dezinfecteze şi fructele să fie pe masă”, iar omul i-a răspuns că „nu se întâmplă nimic”.

A sunat la Protecţia Consumatorilor din Alba, număr pe care l-a luat de pe un chioşc de pâine din piaţă, dar i s-a spus că nu le intră în atribuţii acest caz, iar cel mai bine ar fi să se adreseze Direcţiei de Sănătate Publică sau Sanepid-ului.

Pe uşa halei alimentare, era postat un anunţ de la primărie prin care comercianţii erau avertizaţi că se va face dezinfecţia şi deratizarea halei alimentare: „ATENŢIE se deratizează, dezinfectează hala! Vă rugăm eliberaţi marfa din mese!”.

Am contactat telefonic Direcţia de Sănătate Publică Alba şi am întrebat cum se procedează în această situaţie. Ulterior, purtătoarea de cuvânt a instituţiei, Cristina Galoş ne-a comunicat că o echipă de inspectori a fost sesizată despre acest fapt şi s-au deplasat la faţa locului.

Dezinfecţia este acţiunea de igienizare ce urmăreşte distrugerea în mediul fizic înconjurător a formelor vegetative ale microorganismelor, cu scopul prevenirii şi combaterii infecţiilor şi bolilor transmisibile, atât la om, cât şi la animale.

Deratizarea constă în aplicarea de măsuri permanente care au menirea de a elimina rozătoarele dăunătoare (şoareci, şobolani), aducătoare de microbi şi diverse boli periculoase atât pentru om cât şi pentru animale.

Iată că spiritul civic la albaiulienilor funcţionează. Dacă până acum semenii noştri au restituit sume de bani găsite pe stradă, de data aceasta au avertizat asupra unui posibile probleme de afectare a sănătăţii locuitorilor.

Dacă surprindeţi evenimente sau situaţii pe care le consideraţi de interes pentru comunitate, aşteptăm informaţii şi imagini, pe Ştirea ta pe Alba24.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Costel

    vineri, 24.01.2014 at 17:50

    Lenea romaneasca!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax