Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO | ŞTIREA TA pe ALBA24: Drumul din Miceşti este „un proiect frumos, dar prost gândit”. Şoferii nu au vizibilitate la ieşirea de pe străzile secundare

Publicat

Amenajarea şoselei la ieşire din Alba Iulia spre Miceşti îi bucură pe şoferi, dar totodată îi nemulţumeşte. Se pare că trecerea de pe prima bandă pe străzile secundare, intrarea în curţi sau ieşirea de pe străzi în drumul principal le dă de cap localnicilor. Un cititor Alba24 ne-a transmis că „şoseaua care traversează cartierul Miceşti este un proiect frumos, dar gândit cam prost”. Conducătorii auto nu au vizibilitate în momentul în care vor să iasă de pe străzile secundare. Cititorul ne-a scris că motivul sunt „gardurile instalate” pe marginea drumului.

„Mulţumim primăriei Alba Iulia pentru noua şosea, care traversează cartierul Miceşti, care este un proiect frumos, dar gândit cam prost. Cu regret vreau să menţionez, şi chiar rog reporterii dumneavoastră să verifice, că este o lucrare frumoasă, dar, datorită ieşirilor prea înguste spre străzile secundare sau spre intrările în curţi, când ieşi de pe acestea cu maşina îţi este aproape imposibil să te asiguri să vezi dacă vine vreo maşină, dacă nu ieşi cu maşina pe jumătate pe prima bandă de mers, din cauza gardurilor instalate”, a scris cititorul Alba24.

Lucrările de pe DN74 au vizat, printre altele, extinderea tramei stradale de la două benzi de circulaţie, la trei benzi. Cititorul care ne-a scris spune că „este destul de greu să intri cu maşina de pe prima bandă pe străzile secundare sau chiar în curţile caselor, dacă nu faci o buclă mai mare să intri pe banda din mijloc”.

Cititorul nostru precizează că „este prea târziu să se mai facă vreo modificare, proiectul fiind cam terminat, dar poate se găseşte totuşi o soluţie pentru a se rezolva acest lucru până nu o să avem parte de accidente rutiere, fiind totuşi o zonă în care se cam calcă pedala de acceleraţie”.

Reamintim că Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a municipiului Alba Iulia cuprinde proiectul “Moodernizare DN74 de la km 99+870 la km 103+175, strada Zlatnei şi Calea Moţilor, Municipiul Alba Iulia, judeţul Alba” în cadrul căruia au fost prevăzute reparaţii şi reabilitări ale străzilor Zlatnei și Calea Moților situate pe DN74 de la km 99+870 la km 103+175.

Lucrările de pe DN74 constau în extinderea tramei stradale de la două benzi de circulaţie, la trei benzi. Cea de-a treia bandă este destinată în principal stocajului auto, dar şi pentru a facilita depăşirile. Proiectul a vizat, de asemenea, amenajarea pistei de biciclete (6.610mp), modernizarea trotuarelor, a rigolelor, a reţelelor de utilităţi, iluminat stradal şi mobilier urban.

Valoarea totală a contractului lucrărilor de refacere a carosabilului şi utilităţilor din zonă este de aproximativ 3,3 milioane de euro. Lucrările au demarat în 2011 şi au avut termen de finalizare în martie 2013, fiind realizate de firma “Elis Pavaje” Petreşti.

În cartierul Miceşti, administraţia locală va mai desfăşura şi alte lucrări de modernizare străzi, fiind derulată procedura de achiziţie a lucrărilor. Străzile vizate sunt Varese, Postăvaru, Strunga, Uricani, Trestiei, Lăpușului, Bujorului, Mioriței, Carpați, Rotunda, Toplița, Dealului, Inului, Zăvoi, Apuseni, Pădurii, Scărișoara, Măgurei, Bobâlna, Gării, Valea Aurului și Pârâului. Valoarea estimată a lucrărilor este de 15.301.064 lei fără TVA.

Dacă surprindeţi evenimente sau situaţii pe care le consideraţi de interes pentru comunitate, aşteptăm informaţii şi imagini, pe Ştirea ta pe Alba24.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. albanezul

    vineri, 30.08.2013 at 17:45

    Da..si inca ceva,la iesirea”corecta’din parcarea de la kaufland,adica cea care merge spre Micesti, este instalat un panou publicitar cam mare..nu vezi aproape nimic in stanga.Aceeasi situatie este si pe „noul” drum de la iesirea spre Cluj,strazile secundare sunt”obturate’de parapeti… si acolo este la fel,trebuie sa iesi cu masina pe prima banda cam de jumatate ca sa vezi ceva ! Degeaba sunt 2 benzi daca peste tot sunt masini stationate pe banda1,!Bravo,iarasi facem ceva dar ca de obicei,jumatati de masura!

  2. giginho

    vineri, 30.08.2013 at 21:19

    la fel pe bulevardul revolutiei de la semafoarele de la stadion pana la piata e ocupata prima banda si risti sa te lovesti de cei de pe celalalt sens.propun sa se faca un reportaj cu tema asta

    • dragos

      sâmbătă, 31.08.2013 at 11:54

      Mare dreptate ai in cele scrise. In zona mercur am vazut cel putin 3 accidente din cauza acestor parcari. La unul dintre ele,masina parcata a fost lovita incat s-a urcat pe trotuar si s-a oprit in scarile magazinului stradal. Norocul unui pieton care a fost atent si s-a ferit exact la timp. Genul asta de parcari, de accidente, pun in pericol atat soferul cat si pietonii.

  3. cosmini

    vineri, 30.08.2013 at 23:04

    Si inca ceva foarte important! Este marcata soseaua cu linie continua si nu putem intra si iesi din curti de pe o banda pe alta! Politia si primaria sa ne raspunda ce facem?? daca facem accident cine ne iarta sau ne ia apararea? sau ne da vina comuna ca la accidentul cu bmw de sapt trecuta din fata la Licurici???
    Asteptam raspuns de la primarie si politie!

  4. mdaa

    sâmbătă, 31.08.2013 at 22:00

    Bine ca avem sosea fara gropi la iesirea din Alba Iulia spre Cluj si 2 sensuri giratori puse degeaba , dar gardurile alea de ce le-o mai pus,SA INCURCE SOFERII CAND IASA DE PE STADUTE, sau au mai avut ceva bani la ciorap primaria. Faceti ceva domle primar , puneti macar oglinzi sa poti vedea.

  5. Raul 89

    duminică, 01.09.2013 at 00:24

    Hava **** cu trupa lui de ***** !

  6. calin

    luni, 13.02.2017 at 14:25

    si nu numai ca nu este vizibilitate, dar la saracii de proiectanti nu le-a trecut prin cap ca nu e normal sa fie casele de pe dreapta asa in groapa fata de drum, ca nu poti sa bagi o masina in curte. Soseaua aceea trebuia sa mearga pierdut in panta dinainte de intrarea in micesti, ca in micesti sa fie la nivelul caselor de pe dreapta soselei, iar curtile caselor din stanga sa fie putin ridicate fata de sosea. Dar n-ai de unde sa pretinzi, o bulibaseala ca si cu cartierul dintre alba si micesti cu strazile cu sens unic.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax