Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO | ŞTIREA TA pe ALBA24: Drumul din Miceşti este „un proiect frumos, dar prost gândit”. Şoferii nu au vizibilitate la ieşirea de pe străzile secundare


Publicat

Amenajarea şoselei la ieşire din Alba Iulia spre Miceşti îi bucură pe şoferi, dar totodată îi nemulţumeşte. Se pare că trecerea de pe prima bandă pe străzile secundare, intrarea în curţi sau ieşirea de pe străzi în drumul principal le dă de cap localnicilor. Un cititor Alba24 ne-a transmis că „şoseaua care traversează cartierul Miceşti este un proiect frumos, dar gândit cam prost”. Conducătorii auto nu au vizibilitate în momentul în care vor să iasă de pe străzile secundare. Cititorul ne-a scris că motivul sunt „gardurile instalate” pe marginea drumului.

„Mulţumim primăriei Alba Iulia pentru noua şosea, care traversează cartierul Miceşti, care este un proiect frumos, dar gândit cam prost. Cu regret vreau să menţionez, şi chiar rog reporterii dumneavoastră să verifice, că este o lucrare frumoasă, dar, datorită ieşirilor prea înguste spre străzile secundare sau spre intrările în curţi, când ieşi de pe acestea cu maşina îţi este aproape imposibil să te asiguri să vezi dacă vine vreo maşină, dacă nu ieşi cu maşina pe jumătate pe prima bandă de mers, din cauza gardurilor instalate”, a scris cititorul Alba24.

Lucrările de pe DN74 au vizat, printre altele, extinderea tramei stradale de la două benzi de circulaţie, la trei benzi. Cititorul care ne-a scris spune că „este destul de greu să intri cu maşina de pe prima bandă pe străzile secundare sau chiar în curţile caselor, dacă nu faci o buclă mai mare să intri pe banda din mijloc”.

Cititorul nostru precizează că „este prea târziu să se mai facă vreo modificare, proiectul fiind cam terminat, dar poate se găseşte totuşi o soluţie pentru a se rezolva acest lucru până nu o să avem parte de accidente rutiere, fiind totuşi o zonă în care se cam calcă pedala de acceleraţie”.

Reamintim că Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a municipiului Alba Iulia cuprinde proiectul “Moodernizare DN74 de la km 99+870 la km 103+175, strada Zlatnei şi Calea Moţilor, Municipiul Alba Iulia, judeţul Alba” în cadrul căruia au fost prevăzute reparaţii şi reabilitări ale străzilor Zlatnei și Calea Moților situate pe DN74 de la km 99+870 la km 103+175.

Lucrările de pe DN74 constau în extinderea tramei stradale de la două benzi de circulaţie, la trei benzi. Cea de-a treia bandă este destinată în principal stocajului auto, dar şi pentru a facilita depăşirile. Proiectul a vizat, de asemenea, amenajarea pistei de biciclete (6.610mp), modernizarea trotuarelor, a rigolelor, a reţelelor de utilităţi, iluminat stradal şi mobilier urban.

Valoarea totală a contractului lucrărilor de refacere a carosabilului şi utilităţilor din zonă este de aproximativ 3,3 milioane de euro. Lucrările au demarat în 2011 şi au avut termen de finalizare în martie 2013, fiind realizate de firma “Elis Pavaje” Petreşti.

În cartierul Miceşti, administraţia locală va mai desfăşura şi alte lucrări de modernizare străzi, fiind derulată procedura de achiziţie a lucrărilor. Străzile vizate sunt Varese, Postăvaru, Strunga, Uricani, Trestiei, Lăpușului, Bujorului, Mioriței, Carpați, Rotunda, Toplița, Dealului, Inului, Zăvoi, Apuseni, Pădurii, Scărișoara, Măgurei, Bobâlna, Gării, Valea Aurului și Pârâului. Valoarea estimată a lucrărilor este de 15.301.064 lei fără TVA.

Dacă surprindeţi evenimente sau situaţii pe care le consideraţi de interes pentru comunitate, aşteptăm informaţii şi imagini, pe Ştirea ta pe Alba24.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

7 Comentarii

7 Comments

 1. albanezul

  vineri, 30.08.2013 at 17:45

  Da..si inca ceva,la iesirea”corecta’din parcarea de la kaufland,adica cea care merge spre Micesti, este instalat un panou publicitar cam mare..nu vezi aproape nimic in stanga.Aceeasi situatie este si pe „noul” drum de la iesirea spre Cluj,strazile secundare sunt”obturate’de parapeti… si acolo este la fel,trebuie sa iesi cu masina pe prima banda cam de jumatate ca sa vezi ceva ! Degeaba sunt 2 benzi daca peste tot sunt masini stationate pe banda1,!Bravo,iarasi facem ceva dar ca de obicei,jumatati de masura!

 2. giginho

  vineri, 30.08.2013 at 21:19

  la fel pe bulevardul revolutiei de la semafoarele de la stadion pana la piata e ocupata prima banda si risti sa te lovesti de cei de pe celalalt sens.propun sa se faca un reportaj cu tema asta

  • dragos

   sâmbătă, 31.08.2013 at 11:54

   Mare dreptate ai in cele scrise. In zona mercur am vazut cel putin 3 accidente din cauza acestor parcari. La unul dintre ele,masina parcata a fost lovita incat s-a urcat pe trotuar si s-a oprit in scarile magazinului stradal. Norocul unui pieton care a fost atent si s-a ferit exact la timp. Genul asta de parcari, de accidente, pun in pericol atat soferul cat si pietonii.

 3. cosmini

  vineri, 30.08.2013 at 23:04

  Si inca ceva foarte important! Este marcata soseaua cu linie continua si nu putem intra si iesi din curti de pe o banda pe alta! Politia si primaria sa ne raspunda ce facem?? daca facem accident cine ne iarta sau ne ia apararea? sau ne da vina comuna ca la accidentul cu bmw de sapt trecuta din fata la Licurici???
  Asteptam raspuns de la primarie si politie!

 4. mdaa

  sâmbătă, 31.08.2013 at 22:00

  Bine ca avem sosea fara gropi la iesirea din Alba Iulia spre Cluj si 2 sensuri giratori puse degeaba , dar gardurile alea de ce le-o mai pus,SA INCURCE SOFERII CAND IASA DE PE STADUTE, sau au mai avut ceva bani la ciorap primaria. Faceti ceva domle primar , puneti macar oglinzi sa poti vedea.

 5. Raul 89

  duminică, 01.09.2013 at 00:24

  Hava **** cu trupa lui de ***** !

 6. calin

  luni, 13.02.2017 at 14:25

  si nu numai ca nu este vizibilitate, dar la saracii de proiectanti nu le-a trecut prin cap ca nu e normal sa fie casele de pe dreapta asa in groapa fata de drum, ca nu poti sa bagi o masina in curte. Soseaua aceea trebuia sa mearga pierdut in panta dinainte de intrarea in micesti, ca in micesti sa fie la nivelul caselor de pe dreapta soselei, iar curtile caselor din stanga sa fie putin ridicate fata de sosea. Dar n-ai de unde sa pretinzi, o bulibaseala ca si cu cartierul dintre alba si micesti cu strazile cu sens unic.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Generația Z: Tineri informați și amabili, care preferă părinții în locul influencerilor. Studiu

Publicat

Noua generație Zeta sau „Digitalii” adică actualii adolescenți și post-adolescenți, născuți între 1995 și 2010, sunt amabili și informaţi, capabili să stabilească relații empatice prin intermediul internetului și pe rețelele sociale, fără a avea nevoie de influenceri (în care au încredere doar în procent de 17%). 

Prima generație „conectată permanent la Internet”, care o urmează pe cea a Milenialilor, și o precede pe cea Alpha, a crescut cu dispozitive tactile.

Continuă să fie dependenţi de mamă și de tată, atunci când au nevoie, primesc informații despre probleme economice folosind canale diversificate atât online, cât și offline, însă, în final, prevalează influența care provine din cercul familial.

Pentru Generația Z, liderii de opinie pentru informații sunt experții în sector și prietenii, citați ca fiind foarte relevanți, respectiv de 34% și 33% dintre intervievați, iar pe locul trei, pentru cei sub 20 de ani, sunt părinții, cu un procent de 25%, în timp ce pentru tinerii de 20-25 de ani predomină ca sursă jurnaliștii, în procent de 20%, alături de sportivi, pentru adolscenţii de sex masculin, scrie rador.ro.

Influencerii, de la care apreciază în principal capacitatea acestora de a filtra și traduce fluxurile de informații (lucrează ca brokerii) sunt considerați puncte de referință de doar 17% din eșantionul interievat. 57% din eșantion consideră că activitatea de influencer este o profesie reală și 30% ar dori să întreprindă în viitor această carieră.

Este foarte posibil ca datorită faptului că simt mai puternic decât generația alfa anterioară legătura cu membrii familiei, caracteristicile pe care tinerii generaţiei Z le caută în liderii de opinie să fie bunătatea și empatia, aşa cum reiese din studiul „Am încredere în tine”, realizat de Tips Ricerche, o agenție specializată în cercetarea pieței.

În ceea ce privește sfera economică, adolescenţii intervievați par să prefere metodele de interacțiune directă, față în față, motiv pentru care tinerii din generaţia Z apelează la persoane de încredere, cum ar fi membrii ai familiei și cunoscuți. Jurnaliștii, împreună cu experții din industrie (consultanţi, de exemplu), sunt şi ei consideraţi o sursă de încredere.

surse: stiripesurse.ro, rador.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Mai este recomandată dezinfectarea cumpărăturilor? Opinia unor experți americani despre pericolul suprafețelor contaminate

Publicat

Studiile continuă să arate că noul coronavirus poate fi detectat pe obiecte și după zile sau săptămâni, însă printre oamenii de știință s-a răspândit consensul că virusul este rareori transmis prin contact cu suprafețe contaminate.

În opinia acestora, ar fi de preferat abandonarea unor măsuri extreme ca punerea în „carantină” a scrisorilor sau dezinfectarea produselor de băcănie, scrie hotnews.ro.

„Din câte știu, în viața reală oameni de știință ca mine – epidemiolog și medic – și virusologi nu-și bat capul cu asemenea lucruri”, afirmă David Morens, consilier senior al directorului Anthony S. Fauci de la National Institute of Allergy and Infectious Diseases.

Aceasta corespunde cu pagina web de la Center for Disease Control and Prevention (CDC), unde pe pagina „Cum se răspândește Covid-19” actualizată scrie că „nu se consideră că atingerea suprafețelor este calea obișnuită” de transmitere a coronavirusului.

Astfel de studii „tind de fapt să spună că în condiții experimentale, care nu sunt ca în lumea reală, virusul poate persista și poate fi detectat”, afirmă el.

Dar adaugă că aceasta nu înseamnă că oricine poate fi infectat. „Volumul de virusuri care persistă s-ar putea să nu fie cel care vă poate afecta într-un context real”. În lumea reală, curenții de aer, lumina Soarelui și căldura acționează toate cu rapiditate pentru incapacitarea virusului.

„Comportamentul este cel care trebuie să te asigure că nimic dimprejur, inclusiv propriile mâini, nu ajunge la gură, nas sau ochi”. Acest comportament include să nu-ți atingi nimic de deasupra gâtului, să porți mască (ceea ce te ajută să-ți amintești să nu-ți atingi fața), distanțare socială și mâini cât de curate posibil. În aceste condiții poți chiar să mergi la un restaurant și să atingi obiecte acolo – scaunul, meniul – fără să le cureți în prealabil și „dacă ultimul lucru pe care-l atingi este săpunul sau dezinfectantul … ești ok”, spune Morens.

Stefan Baral, profesor asociat în departamentul de epidemiologie de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, spune că e o mare diferență între o singură particulă virală capabilă să supraviețuiască pe o anumită suprafață și potențialul virusului de a intra într-o membrană de mucus, a o traversa și a infecta pe cineva.

Angela Rasmussen, virusoloagă la Center for Infection and Immunity de la Columbia Universityʼs Mailman School of Public Health, spune că epidemiologii pot avea dificultăți în aflarea de dovezi din lumea reală ale transmiterii virusului de pe obiecte contaminate.

„Nu cred că este necesar și înțelept să curățăm produsele de băcănie”, nu este nevoie de antibacteriene pentru curățarea căminului, spune aceasta. Săpunul și apa, alcoolul și înălbitorul, pe de altă parte, au spectru larg de acțiune, spune Rasmussen, omorând multe bacterii ca și virusuri.

sursă: hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

CÎMPENI

ȘTIREA TA: O familie din Apuseni are nevoie de ajutorul comunității. Casa le-a fost distrusă într-un incendiu

Publicat

Un mesaj de ajutorare a unei familii care a rămas fără locuință a fost transmis de către un cititor Alba24. Este vorba despre incendiul de luni dimineața din satul Huzărești din comuna Gârda de Sus, în urma căruia o casă a fost distrusă de flăcări.

Apelul transmis pe rețeaua de socializare îndeamnă la ajutor pentru proprietari care și-au pierdut bunurile în incendiu.

”În cursul zilei de azi a avut loc un incendiu în comuna Gârda, în sat Huzărești, la o familie a ars casa cu tot ce a muncit o viață, rămânând doar cu hainele pe ei. Vă rog, ajutați acești oameni necăjiți”, este mesajul postat pe rețeaua de socializare.

Pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim-ajutor.

Vezi și UPDATE FOTO: INCENDIU într-un sat din Gârda de Sus. Casă cuprinsă de flăcări. Pompierii au intervenit cu două autospeciale

Nu au fost persoane rănite.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Eseu trimis online profesorului. Variantă luată în calcul pentru teza la Română, în școlile aflate în scenariul roșu

Publicat

Secretarul de stat Luminița Barcari din cadrul Ministerului Educației spune că, în scenariul roșu, tezele ar putea fi date, la Română, sub forma unui eseu.

“Analizăm posibilitatea, să spunem, eliminării tezelor. Trebuie să aplicăm aceeași regulă pentru toată lumea, nu putem să facem discriminări: pentru elevii care învață în scenariul verde să dăm teze, pentru ceilalți nu”, a anunțat în această dimineață secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar.

În scenariul roșu, elevii ar putea susține ca teză un eseu pe care să îl trimită online, în timp ce în scenariul galben elevii ar putea susține tezele pe rând, atunci când revin la școală, a declarat Luminița Barcari, potrivit edupedu.ro.

În prezent, în cadrul Ministerul Educației sunt în analiză mai multe variante, printre care aceea ca în “scenariul galben să susțină aceste lucrări atunci când vin elevii la clasă, profesorul având grijă ca elevii să aibă același tip de item. Iar în scenariul roșu ne gândeam, dar aceasta este doar o variantă, – în funcție de disciplină pot fi concepute subiectele pentru teze adaptat în funcție de tipul de itemi la care se pretează fiecare disciplină. La Limba și literatura română, de exemplu, colegii mei au propus chiar un eseu.

Dar este doar o variantă de lucru și după ce ne vom consulta cu partenerii noștri sociali – sindicatele, parintii, elevii – vom lua o decizie. Deci în scenariul roșu să fie o evaluare care să se preteze online, iar copilul să transmită lucrarea lui în timp real profesorului”, a declarat Barcari.

sursă: edupedu.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate