Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

ȘTIREA TA pe ALBA24: Mesajul halucinant al unui primar din Alba: Dragă Defunct, îți urez ” Un an fericit cu împliniri, cu multă sănătate..”

Publicat

IMG-20150204-WA002 mod Un cititor Alba24 ne-a semnalat un caz în care Primăria comunei Meteș a trimis o adresă de înștiințare privind plata impozitului pe anul 2015, pe numele unei persoane decedate, alături de ”urările de bine pentru acest an”.

Contactat de către Alba24, primarul Traian Ursaleș a precizat că situația este urmarea nedeclarării succesiunii în termenul legal.

”Cu ocazia impozitului pe venit, domnul primar al comunei Meteș, Traian Ursaleș, a trimis niște scrisori în care sunt menționați neplătitorii impozitului pe anul trecut, precum și urările de bine pentru acest an. Problema e ca printre scrisorile de urare găsim și defunct x sau y. Aceste scrisori au fost trimise către mai multe persoane decedate cu câțiva ani în urmă”, a transmis cititorul Alba24.

”Acum că este început de an 2015, vreau să vă urez un an nou fericit cu împliniri, cu multă sănătate (…)”, a transmis primarul în adresa trimisă.

”Vă rog, veniţi să plătiţi impozitele până la 31 martie 2015, pentru a beneficia de reducerea de 10% şi pentru a evita majorarea acestora. Este important de ştiut că dacă plătiţi doar la sfârşitul anului, veţi plăti mai mult, deoarece impozitele se mai majorează. Mai mult decât atât, aşa cum ştiţi din anii trecuţi: cine are restanţe la impozite sau amenzi neplătite, nu primeşte nici o adeverinţă de la Primărie. Gândiţi-vă că fiecare dintre voi aveţi nevoie de adeverinţe de la Primărie pe parcursul unui an”, se mai precizează în adresa trimisă.

Primarul a recunoscut că exprimarea ”defunct” nu era poate cea mai indicată, însă a ținut să sublinieze că vina aparține succesorilor.

Dacă surprindeţi situaţii sau evenimente pe care le consideraţi de interes pentru comunitate, aşteptăm informaţii şi imagini pe Ştirea Ta pe Alba24.ro.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

35 Comentarii

35 Comentarii

  1. Yaya

    miercuri, 04.02.2015 at 13:44

    Pai daca noi mostenitori nu am facut succesiunea Distinsul Primar Prof. Dr. nu putea gasi o alta modaliatate de a instinta succesorii ca exista datorii pe numele „defuntului”, parerea mea ca putea face o altfel de redactare fara „draga” si fara acele urari de bine.
    Daca tot vrea sa trimita Instintari decedatilor de ce nu s-a gandit pana acum sa faca cutii postale in fiecare cimitir pt a se asigura ca decedatii primesc acele Instintari.

  2. Yaya

    miercuri, 04.02.2015 at 13:56

    Pai daca succesorii persoanelor decedat nu au facut la timp acele demersuri acei anagajati „capabili” si care si-au ocupat pe drept functiile in frunte cu Dl Primar Prof. Dr. de ce nu au gasit o alta modalitate de a instinta succesori despre debitele defunctilor in loc sa trimita acele hartii care oricum nu ajuta la nimic ca defuncti nu le mai pot citii si nu vor putea nici sa-si plateasca datoriile sau se pot xecuta silit niste persoane decedate?:)))
    Daca tot trimit astfel de instintari de ce nu fac si cutii postale la cimitire?:))))

  3. Ursales Traian

    joi, 05.02.2015 at 08:51

    Cu ce este de vina Primaria Metes, daca „ocosii” de mostenitori nu au fost in stare ca in 2 ani de la decesul proprietarului, sa vina la Primarie sa declare pe cine sa trecem in pozitia respectiva. Proprietatile defunctei, raman proprietati, iar dupa aceste proprietati cineva trebuie sa plateasca impozit. Vreau sa va spun ca, conform Codului Fiscal, nedeclararea unei proprietati in maxim 30 de zile de la intrarea in posesie se sanctioneaza cu amenda, care oricum va trebui sa fie platita. Intr-un alt al modul de exprimare va fi urmatorul:
    Catre mostenitorii iresponsabili si rau platinici ai defunctei ………., ca sa fim bine intelesi.

    • semanticus

      joi, 05.02.2015 at 10:30

      Un test de gramatica si unul de bun simt ar trebui sa devina obligatorii pentru cei care candideaza la Primaria Metes. Si, apoi, repetarea lor la instalarea in functie si, saptamanal, pe toata perioada mandatului. Omul se da mucalit da’ e un coclit. Mucalit te dai la tine-n curte, nu in relatia cu fraierii de platesc impozite. Sictir!

    • Cetățean din Metes

      joi, 05.02.2015 at 20:46

      Domnu primar ai comis-o, te știe o tara întreaga! De unde știți Dvs cine sunt mostenitorii defunctului, cum stabiliti acest lucru sau in funcție de ce? Si dacă unul dintre mostenitorii aleși de Dvs renunța la Moștenire? E bun de plata?

  4. Lunetistul

    joi, 05.02.2015 at 10:13

    Ce tupeu nesimtit poate sa aiba un om care-a fost ales acolo de oamenii acelei comune. „Superb” comportament din partea unui primar. Aproape ca ramai perplex si nu-ti dai seama daca ceea ce vezi este adevarat. Tovarase primar, sunteti functionar public, chiar daca e o comuna si nu municipiu, asa ca, comportamentul dumneavoastra este „de ****”. Asta este stire de dat pe presa centrala si pe televiziunile de stiri din toata Romania.

  5. lege

    joi, 05.02.2015 at 11:27

    Domnule primar prof. Dr Traian Ursales asa cum va place sa va semnați, pe înștiințării respective este semnătura dumneavoastră. Acum sa nu ne credeți prosti dar sunt doua posibilități : ori nu va uitați ce documente semnați ori termenul „defunct” nu va este familiar . Nu mai încercați sa va scoateți ca mortul e de vina și succesorii, e vorba de eroarea comisa pe care mai puneți și semnătura.

  6. ampoitanu

    joi, 05.02.2015 at 11:45

    hai mai si mai dati-i pace domnului primar, ca a demonstrat ca in 6 ani de cand este la primarie a facut treba. Sa nu uitam ca in 2008, erau doar 3 km de drum asfaltat in Ampoita, iar acum sunt peste 20 de km, a bagat retea de apa potabila, caminele le-a pus la punct, scolile la fel. Ce era mai bine pe timpul lui Varvara?, cand nu era nimic.
    Foarte bine a facut primarul ca a scris catre defuncta…, sa se simta si mostenitorii ca trebuiau sa mearga la primarie sa-si declare proprietatile. Domnule primar nu va lasati la o ceata de nebuni care fac gargara.

  7. bodea

    joi, 05.02.2015 at 11:50

    Comuna Metes, are unul dintre cei mai buni primari din judet, si cu asta trebuie sa fim mandri. acei mostenitori galagiosi, care nu si-au facut datoria sunt rude cu fostul viceprimar Halga Dorin, si au un off asupra primarului Ursales, pentru ca nu l-a mai tinut pe Halga pe post de vice. Gresala primarului a fost cva a luat in 2008 un sofer incompetent pe post de viceprimar.

  8. Gavrila Ion

    joi, 05.02.2015 at 11:53

    niste prosti sunteti cei care vorbiti fara sa stiti ce vorbiti. habar nu aveti cat s-a zbatut primarul Ursales, sa scoata Comuna Metes din anonimat si sa duca aceasta comuna in civilizatie, cu drumuri, apa, etc. Domnule primar nu renuntati la primarie, ca daca dumneavoastra plecati, iar o sa fie vai de capul nostru.

  9. pascu aurel

    joi, 05.02.2015 at 12:11

    are dreptate primarul. cum era sa scrie daca mostenitorii nu si-au declarat proprietatile in urma mortii defunctei.

  10. Claudiu

    joi, 05.02.2015 at 12:43

    @ampoitanu și @bodea cu voi, funduletul primarului nu va fi niciodată murdar ca voi știți sa faceți curățenie bine acolo. @ampoitanu mie îmi pare bine ca domnul primar se adresează cu „defunct” asta dovedește ca e puțin paranoia ca asa sunt considerate persoanele care vorbesc cu morții

  11. Anca

    joi, 05.02.2015 at 14:40

    Ceea ce nu inteleg este de ce distinsul domn primar a semnat si stampilat o foaie pe care scria cuvantul defunct, cu atat mai mult, citez: „Draga DEFUNCT”. Asta demonstreaza foarte clar ca atat domnul primar cat si subalternii sai aveau la cunostinta faptul ca persoana respectiva este decedata. Haide sa nu mai cautam scuze si sa ne asumam ceea ce facem… asa ar fi cel mai corect.
    Pentru necunoscatori Dictionarul Roman explica cuvantul defunct ca: mort, raposat, decedat.

  12. tautan

    joi, 05.02.2015 at 16:07

    Domnu primar doftor e din satu in care se spune ca s/a rasturnat caruta cu prosti (si asta s/a confirmat)…nu e el de vina. Asa e el de la natura.
    Mare monument de nesimtenie, am zice, daca nu am stii, dar asa ar pare pardonabil.
    Fapta asta de/a rasu plansu arata inca o data in plus cat de putin ii duce capul pe cei din primarie, incepand cu fruntea. Multa lipsa de respect, chiar si fata de cele sfinte, multa fatarnicie si rigiditate prosteasca din partea lu dl doftor primare. Asa procedeaza el cand vrea sa se razbune pe cei care nu mai vor sa il slugareasca, folosindu/si puterile mari cu care a fost investit.
    Puiu asta de marlan se crede un dictator local, jigneste oamenii de parca ar fi pe mosia lui sclavi si nu ii vine sa creada ca el trebuie sa fie in slujba cetatenilor si sa se poarte decent cu fiecare platitor de impozit (de la care uita ca vine si salariul lui).
    Si prostii care altfel nu is bagati in seama se gudura pe langa domnia lui, bucurosi ca niste caini fara stapan ca ii baga in seama primaru si devin slugile lui. 🙂
    Primaru doftor in nesimtire, se pare , s/a cam certat cu cei care l/au sustinut la inceput si acum incearca sa se razbune cu mijloace josnice si ieftine. Mare ****.
    A avut primarele doftor ceva batalii (primar doftor mare boxer amator, specialist la lopta n bata 🙂 ), la propriu, cu contracandidatu de la Ampoita, dl Pascu, la inceputuri. Acu is mari prieteni . 🙂 2 ***** pe metru patrat. Nenea Pascu, fostu de la ITP, cu avere facuta din ****, mare laudaros cat de gospodar si smecher e el…Lua/v/ar DNA/ul! Mai mare mila de voi.

  13. oana

    joi, 05.02.2015 at 23:40

    Ai incasat-o si tu primare de la generatia facebook exact ca Ponta.
    Soarta se razbuna mai tirziu sau mai devreme dar intotdeauna. Sau ai uitat cit l-ai umilit pe Dorin Halga?
    Acum e rindul lor sa-si ia revansa.
    Imi place ca nici macar ce formula de adresare ar trebui sa folosesti in relatia cu contribuabilii nu stii. Defapt esti dr in chimie

  14. Lunetistul

    vineri, 06.02.2015 at 00:20

    Daca ti-ai dorit sa fii vedeta, tovarase profesor,doctor,primar ( ca de la atatea titulaturi ti s-o fi urcat la cap), ai reusit…………..cel putin postul TVR1, te-a facut vedeta……….cu subiect,predicat, poza,nume si continutul aberatiilor pe care le-ai semnat. Iar pentru „comentatorii” pro primar si pro atitudine, un sfat. Nu pupatul in fund il face pe un edil eficient, ci criticile. Tot ce-a facut, a facut pe banii vostri, a celor care locuiti acolo si-ati contribuit………era obligatia lui sa faca, daca-si mai doreste sa se laude ca este primar. Dar indiferent ce-a facut, nimic nu-i da dreptul sa fie mitocat.

  15. aleeee

    vineri, 06.02.2015 at 09:49

    Draga @bodea haide sa lasam la o parte „mostenitorii aceia galagiosi” si sa ne axam pe adevaratul mesaj al acestui articol. Aici vorbim de o uriasa eroare gramaticala, care este greu de trecut cu vederea in secolul XXI. Cuvantul „defunct” nu isi are locul langa urari de „An nou fericit!” si expresii de „La multi ani!” (Mai pe romaneste asa pentru tine: domnul primar a urat un an nou fericit oamenilor care au incetat din viata. Care este problema aici? Pai, in primul rand mortii nu au cum sa accepte acele urari, cu atat mai mult, nu au posibilitatea sa plateasca taxele respective! – De ce? Pentru ca sunt in mormant!!)
    Aaaaa, greseala mea. Domnul primar de fapt a trimis scrisori mostenitorilor/succesorilor, persoanelor defuncte dar din pacate a uitat sa ii mentioneze si pe ei in scrisori. Upssss. Oare a cui e vina? Aaaa, da, da, a subalternilor!
    Din punctul meu de vedere orice om „competent” a inteles despre ce se discuta aici de fapt… Sa nu deviem de la un subiect la altul!

  16. maria

    vineri, 06.02.2015 at 11:27

    Sunteti niste bagatorii de seama. Nu va acorda nimeni atentie de tot comentati la articolul acesta? Ce castigati pana la urma??? Faima??? Daca nu stiti nu vorbiti. „Inteligentilor” si bagatorilor de seama.

  17. maria

    vineri, 06.02.2015 at 11:32

    Vad ca totii sunteti profesori de romana….si niste luminatii. Faceti si voi ce face un primar ca si Ursales. E usor de comentat si criticat. Cand realizati si voi ceva asa ca si el??? Niciodata. Multi nu sunteti in stare sa faceti pentru voi acasa. INVIDIOSILOR!!!!!

  18. alina

    vineri, 06.02.2015 at 12:12

    Cred multa lume nu a inteles mesajul care s-a transmis prin acest articol,mai fratilor v-ati gandit ca poate oamenii aia care au trimis articolul au vrut sa scoata in evidenta niste greseli majore care se fac de niste oameni platiti din banii nostri ai contribuabililor. Si voi aceia care ii tineti partea domnului primar, daca tot il apreciati atat de mult deschidetii ochii omului ca are niste subalterni care il fac de tot rasul si de toata minunea si isi bat joc de toate acele presupuse realizarii a lui.
    Pe scurt acele persoane care reprezinta acea institutie publica nu au nici o scuza si ar luate masuri.

  19. ionel

    vineri, 06.02.2015 at 13:48

    Bravo Maria! Asa este. Ursales a facut minuni in Comuna Metes. asa ca ciocul mic tuturor galagiosilor.

  20. Livia

    vineri, 06.02.2015 at 14:39

    Vorbim aici vad de cu totul alte lucruri, jigniti fara sa stiti cum stau lucrurile, e foarte usor sa fii critic, apropo nu uitati ca Ministerul Finantelor a trimis decizii de impunere mortilor iar Judecatoriile au citat oameni morti sa se prezinte in fata judecatorilor, oare ei nu au gresit? Si daca ar fi sa vorbim de domnul primar si in acelas timp sa fim si sinceri unii fata de ceilalti ar trebui cu totii, noi cei din comuna sa il respectam pentru ceea ce a facut pentru comuna, chiar daca am vazut un comentariu ca sunt din banii nostri, si inainte de 2008 erau banii nostri dar totusi nu se facea nimic.Poate unii dintre noi stim cat de mult se implica sa rezolve problemele, si daca nu comentam de fiecare data nu inseamna ca cei care comenteaza au si dreptate.

  21. Livia

    vineri, 06.02.2015 at 15:14

    Observ ca multi dintre cei care au comentat acest articol au deviat de la subiect, fiindu-le foarte usor sa critice, dar sa nu uitam ca Ministerul Finantelor a trimis decizii de impunere persoanelor decedate iar Judecatoriile trimit citatii persoanelor decedate, oare ei nu au gresit?Ar trebui sa fim cinstiti unii cu altii si sa recunoastem lucrurile bune care au fost facute in comuna Metes, e foarte usor de criticat dar e foarte greu sa faci un lucru bun.

  22. Liza

    vineri, 06.02.2015 at 16:06

    S-a gandit cineva ca poate acei oameni care au postat anuntul au vrut sa scoata in evidenta o eroare majoara care s-a produs din cauza unor functionarii publici care lucreaza mecanic si fara sa gandeasca?! Dragi sustinatori ai respectivului Primar, nu faceti atat de mult atac la persoane caci anuntul nu face atac la persoana ci la primarie ca si institutie si are ca rol instintarea conducerii acestei institutii ca acolo sunt angajate niste persoane care nu-si fac treaba asa cum ar trebui de fapt si care oricat de mult le-ati sustine traiesc din banii nostri ai tuturor contribuabililor.
    Asa ca situatia chiar nu are nici o scuza pentru ca mai mult ca sigur in comuna respectiva sunt multe instintarii de genul acesta pentru care ar trebui sa plateasca acei functionari ignoranti care nu isi fac treaba asa cum trebuie si care atunci cand sesizeaza o greaseala de genul acesta nu aduc la cunostinta conducerii pentru a fi remediata.
    Acei dintre dumneavostra care lucreaza in domeniul privat, faceti un exercitiu de imaginatie si ganditi-va putin ce s-ar intampla cu locul dumneavoastra de munca daca a-ti face o greseala de genul acesta?
    Sunt convinsa ca a-ti ramane fara acel loc de munca!

  23. No shit,Sherlock

    vineri, 06.02.2015 at 19:47

    Ie ma..chiar asa!

  24. amna

    vineri, 06.02.2015 at 23:31

    Super opera a unui prof.Dr…da,Livia o fi trimis si ANAF- ul decizii pt morți ,doar ca erau adresate pe numele persoanei,exista prezumția ca nu aveau nicio dovada ca persoana este decedata…dar in cazul de fata ,folosind apelativul ” draga Defunct”…mai poate fi vorba ca nu ai știut ca este decedat??? Cat de rău platnic poți sa fi cu datoria de 20 lei…când drumul pana la Metes te costa mai mult..oricum acolo cele mai profesioniste functionare sunt cele de la impozite si taxe si de la registru agricol,care pe lângă faptul ca daca ai o problema niciodată nu o stiu rezolva,simplu doar aplicând legea,îți mai vorbesc si foarte urat si obraznic si asta deoarece stau acolo pe banii noștri. Despre realizarile primarului ce sa vorbim,la Presaca modernizam căminul cultural din 2 in 2 ani,construcția unui mausoleu in Tauti,modernizare dispensar la Presaca( ce venituri a adus) ,cămin la Văleni…oare acestea erau prioritățile comunei?Lucrarea de aducere a apei si asfaltarea drumului catre Lunca sunt pe banii Consiliului judetean. La fiecare lucrare a mai răsărit la primar o casa ,o ferma,o mașină,ha de teren din salariu,bineînțeles.

  25. Adriana

    luni, 09.02.2015 at 09:26

    Buna tuturor celor care ați comentat activitatea din primăria Metes, sunt un angajat al primăriei și din experiență nu poți mulțumi pe toată lumea, dar asta este .Primarul care a facut foarte multe pentru aceasta comuna

  26. Relu

    luni, 09.02.2015 at 15:43

    Exista o vorba mare : „Mai bine taci sa pari prost decât sa vorbești și sa înlături orice dubiu”

  27. Popa Raveca

    luni, 09.02.2015 at 18:26

    Lasati-ma sa dorm linistita! Nici in mormant nu scapa omu’ de platit taxe…

  28. Georgi

    luni, 09.02.2015 at 20:11

    Cata dreptate ai Relu…incep sa cred cu adevarat ca nimic nu a fost intamplator….adica daca pana acum mai era o ” bruma” de circumstante atenuante, ca s- ar fi putut strecura o gresala, acum dupa ce ” vorbi ” o angajata a primarului dr.am convingerea ca acolo multi sunt ca primaru!!! Toate care au fost angajate de primaru dr au luat concursul ” pe bune”, pentru competenta, profesionalim si buna conduita.Angajata care a scris este ” model” de profesionalism!!! Oare un test de limba romana si gramatica cand o fi trecut???? Grija asmute primaru cu angajatii primariei pe noi!!!! Brrrrr

  29. prof.dr

    luni, 09.02.2015 at 21:56

    Am vazut comentariile sustinatorilor primarului cum ca a fost vina primarului ca a tinut pe postul de viceprimar un sofer incompetent pe post de vice, dar intrebati- l pe primarul vostru cand manca si bea la masa d- lui Halga,, cand lua bani de la el, cand l-a ajutat in campania din 2008 fiind alaturi de el, aducandu- I un mare plus de imagine( d nul Halga I – a deschis multe usi si mai ales omenia lui) atunci nu i- a mirosit a incompetenta????? Intrebati- l cat a platit din buzunarul propriu cand a facut botezul unuia dintre copii la pensiunea d- lui Halga??? Dar cu d- nul vice Irimie ce a avut?? Alt incompetent pe functia de viceprimar??? Doamne cati incompetenti , mare noroc ca primaru e prof dr!!!! Atat D nul Halga cat si d – nul Irimie sunt cunoscuti ca niste oameni care sunt respectati de cei care ii cunosc , care le- au fost colegi, prieteni sau simple cunostinte. Acum prof dr este inconjurat doar de laudaci care sunt nulitati ca si personalitate. Ce sa mai vorbim de d- nul Varvara care este un om foarte respectat si in ziua de azi! Pt omenie, bun simt si demnitate nu se cere doctorat, ci doar 7 ani de acasa!!! Pe vremea d – lui Varvara angajatii aveau fete luminoase, cu mult bun simt si cu adevarat in folosul cetateanului,domnea simplitatea , decenta si modestia.

  30. ioana

    joi, 12.02.2015 at 18:25

    La Primaria Metes s- a instaurat dictatura,.angajatii scriu de frica?? Sau la cat de bine stiu scrie doar ode agramate pot scrie!! Oare scriu la dictare sau merg la corectura , la cel mai prof.dr din tara???? Oare la fan sau la muls vaca ii duce prof.dr???

  31. maria

    vineri, 13.02.2015 at 21:23

    Aveti dreptate toti cei care ati facut observatii in legatura cu comportamentul prof dr Ursales. Aeliminat deja doi viceprimari deja.Dupa ce au inceput sa_l deranjeze prin primarie. Acum e rindul lui Haragus dar pe asta il mai tine pina il mai ajuta sa intabuleze asa cum numai el stie(abuziv bineinteles)niste terenuri care de drept nu-i apartin.Poate ii vede Dumnezeu intr_o zi si pe astia pt ca vad ca in Alba DNA nu functioneaza

  32. ghita

    sâmbătă, 14.02.2015 at 22:20

    A, da…domnu haragus e zilnic la ocpi , binenteles pt probleme de serviciu….a intabulat foarte multe imobile fin domeniul public…. ha, ha, ha!!!!!! Haragus a devenit cel mai pupincurist dintre ” laudaci” …e buldogul de paza al prof.dr.!!! Este tinut in functie pt ca s – a prins prof.dr ca se poate folosi de el pt problemele lui murdare…de interes personal…bazat pe experienta, servilismul si tupeul de pupincurism!!! Oare lemnele din satul Poiana Ampoiului …filiera…cristi…nasu…haragus…ocolul Pianu!!! Toate acestea intabulari…avocat…lemne…spaga…sunt notate demult! Dar haragus are experienta !!! Dar sa nu uitam ca niciodata nu- I tarziu pt a raspunde in fata legii sau in fata lui Dumnezeu. haragus ar trebui sa stie cum platesti in viata pt tot, dar probabil inca n- a platit destul !

  33. bula

    joi, 19.02.2015 at 18:13

    o fii ea o plata, chiar daca unii ii apara pe ticalosi…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax