Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ŞTIREA TA pe Alba24: Locuitori din Alba Iulia, nemulţumiţi de o lucrare de extindere a cimitirului în zona Dealul Furcilor

Publicat

IMG-20170926-WA0004 Mai mulți albaiulieni care au case în zona Dealul Furcilor se opun unei extinderi la cimitirul municipal, prin care se fac lucrări de demolare a unei construcţii, iar pe terenul respectiv ar urma să fie ridicată o capelă. Informaţiile ne-au fost transmise de un cititor Alba24, care spune că locuitorii strâng semnături, într-un demers de a convinge autorităţile locale să oprească lucrarea.

Oamenii spun că înfiinţarea unei capele în locaţia respectivă ar aglomera foarte mult zona şi strada de acces, şi aşa îngustă, ce duce în spatele cimitirului. Potrivit cititorului Alba24, administratorul cimitirului ar avea autorizaţie de la Primărie, pentru demolarea unei case în construcţie, pe care ar fi cumpărat-o. Însă extinderea s-ar face peste drumul prevăzut în PUZ, până la limita de proprietate.

Cimitirul Municipal Alba Iulia este administrat, din 2005, de societatea Corona, printr-un parteneriat public-privat.

Contactaţi de Alba24, reprezentanţii Primăriei Alba Iulia au confirmat că a fost eliberată, în 11 septembrie, autorizaţie pentru demolarea unei construcţii pe terenul privat menţionat (parter, P plus 1) şi că nu există solicitare privind alte funcţiuni ale zonei.

Se poate întampla să fii martorul unor evenimente deosebite. Fotografiază, filmează și postează aici să vadă și alții ceea ce tu ai trăit “live”. Trimite-ne materiale filmate sau fotografiate de tine, pentru ca ştirea ta să fie vazută de o ţară întreagă! Cum poți trimite foto, video sau informații:

Mesaj pe Facebook: https://m.me/www.Alba24.ro sau https://www.facebook.com/www.Alba24.ro

Mesaj pe Whatsapp: 0728950998

Nu uita să menționezi: locul unde s-a întâmplat evenimentul, ziua și chiar ora la care l-ai surprins, chiar si câteva cuvinte despre ceea ce ai reuşit să surprinzi pe cameră.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Cristi

    joi, 28.09.2017 at 10:02

    Capela? Domnule Trif, mai bine ai face lucruri serioase și de un real ajutor pentru Alba Iulia decât sa instigi oamenii. Nu se face nici o capela și extinderea e necesară in interesul orașului care nu mai are locuri de înhumare asta dacă nu vrei sa mergem la cimitirul orașului pe Mamut!

  2. Andreea

    joi, 28.09.2017 at 14:19

    Pentru locuitorii din această zonă este o chestiune serioasă, nu cred că pentru dumneavoastră ar fi confortabil ca dincolo de gardul casei să se afle morminte și să suportați frecvent tot ce presupune un ritual de înhumare. Iar dacă de aceste lucruri nu se ține cont, atunci măcar să respectăm prevederile legii în acest domeniu, care impun respectarea unor condiții, pe care probabil nu le aveți la cunoștință:
    Conform Legii 102/2014 privind cimitirele, crematoriile umane şi serviciile funerare, art. 7 ”distanţa minimă admisă între zonele protejate şi gardul care delimitează cimitirul este de 100 m….. Cimitirele se împrejmuiesc cu gard. La cimitirele înfiinţate după intrarea în vigoare a prezentei legi gardul se dublează cu o perdea de arbori. Între morminte şi gardul cimitirului se va asigura o zonă liberă de 3 m. ”, iar conform Normelelor tehnice din 12.10.2016, Art. 22. ”Înfiinţarea cimitirului se realizează conform certificatului de urbanism, cu respectarea distanţei minime de 100 metri faţă de zonele protejate, pentru a nu crea disconfort rezidenţilor din zonele respective.”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax