Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE FOTO ȘTIREA TA pe Alba24: Mormane de gunoaie, aruncate în împrejurimile satului Șeușa, comuna Ciugud

Publicat

Mormane de gunoaie stau aruncate în împrejurimile satului Șeușa din comuna Ciugud. Un cititor Alba24 a surprins recent mai multe imagini cu deșeurile, după o plimbare în natură. Acesta propune administrației locale organizarea unor campanii de curățare a zonelor respective, la care să participe persoane care primesc ajutor social, elevi sau studenți.

UPDATE 2: Reprezentanții Primăriei Ciugud au trimis imagini de la operațiunea de curățenie desfășurată la Șeușa.

UPDATE 1: Precizări de la Primăria Ciugud

„La Ciugud curățenia este prioritate. Gunoaiele aruncate la Șeușa sunt actul unor persoane rău intenționate. Zona este în acest moment curățată.

Administraţia locală din Ciugud şi-a propus în urmă cu mai mulţi ani să transforme localitatea într-o comunitate europeană astfel că una dintre priorităţile noastre a fost şi este protejarea mediului înconjurător. Curăţenia localităţii, a cursurilor de apă, colectarea selectivă a gunoiului, dar şi derularea unor campanii de conştientizare privind importanţa protejării naturii sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le-am făcut în comuna Ciugud.

În scurt timp am ajuns să fim exemplu de bune practici în România în ceea ce priveşte colectarea selectivă a gunoiului din gospodării şi implicarea copiilor, prin înfiinţarea <Patrulei Eco>, în conştientizarea populaţiei.

Administraţia locală desfăşoară în această perioadă o curăţenie în comună, aşa cum se face în orice comunitate de gospodari însă tot ceea ce facem este cu respect pentru natură, dar mai ales pentru cetăţeni.

Din păcate unii dintre cetățeni nu înțeleg acest lucru, gunoaiele aruncate în respectiva zonă fiind actul unor persoane rău intenționațe. În acest moment zona este curățată de angajații primăriei Ciugud și persoanele vinovate de acest lucru vor fi sancționate. Din informațiile pe care le avem momentan aceste gunoaie au fost aduse de persoane din Alba Iulia.

Pe această cale ne cerem scuze cetăţenilor care au suferit un disconfort din cauza acestui incident şi îi asigurăm că vom lua toate măsurile necesare pentru ca aceste lucruri să nu se mai întâmple. Vă precizăm că orice sesizare venită pe adresa Primăriei Ciugud este luată în considerare și reprezentanții administrației locale fac tot ce este posibil pentru soluționarea acestora.

În încheiere, vă asigurăm că suntem în slujba şi la dispoziţia cetăţenilor pentru o comună modernă şi europeană. Conducerea şi funcţionarii Primăriei Ciugud sunt mereu la dispoziţia cetăţenilor pentru orice problemă legată de comunitate şi de administrarea localităţii”, au transmis reprezentanții Primăriei Ciugud.

Știrea inițială:

„Zilele trecute, am ieșit la o plimbare prin împrejurimile satului Șeuşa. Am văzut că, comuna Ciugud e subiect de laudă, dar poate ați auzit de zicala <Afară-i vopsit gardul, înăuntru leopardul> Ca să fiu mai concret, uitați cum arată împrejurimile comunei.

Am fotografiat doar pe o lungime de 3-4 kilometri.

Bănuiesc că și comuna Ciugud are persoane care primesc ajutor social, în schimbul căruia trebuie să presteze ore în folosul comunității sau să se facă o campanie de curățare a zonelor, cu elevi sau studenți și să primească în schimb ceva care să ateste că au făcut ore de muncă voluntară. Conducerea primăriei ar lăuda doar cu centrul comunei, cât de curat și frumos este. Persoana care sesizează sau reclamă ceva, ori nu e luată în seamă, ori suferă repercusiuni. Poate de aceea oamenii tac sau preferă anonimatul. Au fost cazuri când s-a făcut o sesizare verbală asupra cuiva și s-a transmis mai departe <vezi că, cutare, te-a pârât>”, ne-a transmis cititorul Alba24.

Potrivit cititorului, imaginile au fost surprinse pe marginea șoselei către Daia Română, pe marginea pârâului.

Reprezentanţii Primăriei Ciugud au precizat pentru Alba24 că este în desfăşurare o campanie de curăţenie de sezon, pe teritoriul comunei, astfel că, dacă va fi identificată zona la care se face referire, va fi remediată situaţia, în condiţiile în care este vorba despre locaţii de pe spaţiul public. Dacă este teren privat, obligaţia de îndepărtare a deşeurilor revine proprietarilor.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax