Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE FOTO ȘTIREA TA pe Alba24: Mormane de gunoaie, aruncate în împrejurimile satului Șeușa, comuna Ciugud


Publicat

Mormane de gunoaie stau aruncate în împrejurimile satului Șeușa din comuna Ciugud. Un cititor Alba24 a surprins recent mai multe imagini cu deșeurile, după o plimbare în natură. Acesta propune administrației locale organizarea unor campanii de curățare a zonelor respective, la care să participe persoane care primesc ajutor social, elevi sau studenți.

UPDATE 2: Reprezentanții Primăriei Ciugud au trimis imagini de la operațiunea de curățenie desfășurată la Șeușa.

UPDATE 1: Precizări de la Primăria Ciugud

„La Ciugud curățenia este prioritate. Gunoaiele aruncate la Șeușa sunt actul unor persoane rău intenționate. Zona este în acest moment curățată.

Administraţia locală din Ciugud şi-a propus în urmă cu mai mulţi ani să transforme localitatea într-o comunitate europeană astfel că una dintre priorităţile noastre a fost şi este protejarea mediului înconjurător. Curăţenia localităţii, a cursurilor de apă, colectarea selectivă a gunoiului, dar şi derularea unor campanii de conştientizare privind importanţa protejării naturii sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le-am făcut în comuna Ciugud.

În scurt timp am ajuns să fim exemplu de bune practici în România în ceea ce priveşte colectarea selectivă a gunoiului din gospodării şi implicarea copiilor, prin înfiinţarea <Patrulei Eco>, în conştientizarea populaţiei.

Administraţia locală desfăşoară în această perioadă o curăţenie în comună, aşa cum se face în orice comunitate de gospodari însă tot ceea ce facem este cu respect pentru natură, dar mai ales pentru cetăţeni.

Din păcate unii dintre cetățeni nu înțeleg acest lucru, gunoaiele aruncate în respectiva zonă fiind actul unor persoane rău intenționațe. În acest moment zona este curățată de angajații primăriei Ciugud și persoanele vinovate de acest lucru vor fi sancționate. Din informațiile pe care le avem momentan aceste gunoaie au fost aduse de persoane din Alba Iulia.

Pe această cale ne cerem scuze cetăţenilor care au suferit un disconfort din cauza acestui incident şi îi asigurăm că vom lua toate măsurile necesare pentru ca aceste lucruri să nu se mai întâmple. Vă precizăm că orice sesizare venită pe adresa Primăriei Ciugud este luată în considerare și reprezentanții administrației locale fac tot ce este posibil pentru soluționarea acestora.

În încheiere, vă asigurăm că suntem în slujba şi la dispoziţia cetăţenilor pentru o comună modernă şi europeană. Conducerea şi funcţionarii Primăriei Ciugud sunt mereu la dispoziţia cetăţenilor pentru orice problemă legată de comunitate şi de administrarea localităţii”, au transmis reprezentanții Primăriei Ciugud.

Știrea inițială:

„Zilele trecute, am ieșit la o plimbare prin împrejurimile satului Șeuşa. Am văzut că, comuna Ciugud e subiect de laudă, dar poate ați auzit de zicala <Afară-i vopsit gardul, înăuntru leopardul> Ca să fiu mai concret, uitați cum arată împrejurimile comunei.

Am fotografiat doar pe o lungime de 3-4 kilometri.

Bănuiesc că și comuna Ciugud are persoane care primesc ajutor social, în schimbul căruia trebuie să presteze ore în folosul comunității sau să se facă o campanie de curățare a zonelor, cu elevi sau studenți și să primească în schimb ceva care să ateste că au făcut ore de muncă voluntară. Conducerea primăriei ar lăuda doar cu centrul comunei, cât de curat și frumos este. Persoana care sesizează sau reclamă ceva, ori nu e luată în seamă, ori suferă repercusiuni. Poate de aceea oamenii tac sau preferă anonimatul. Au fost cazuri când s-a făcut o sesizare verbală asupra cuiva și s-a transmis mai departe <vezi că, cutare, te-a pârât>”, ne-a transmis cititorul Alba24.

Potrivit cititorului, imaginile au fost surprinse pe marginea șoselei către Daia Română, pe marginea pârâului.

Reprezentanţii Primăriei Ciugud au precizat pentru Alba24 că este în desfăşurare o campanie de curăţenie de sezon, pe teritoriul comunei, astfel că, dacă va fi identificată zona la care se face referire, va fi remediată situaţia, în condiţiile în care este vorba despre locaţii de pe spaţiul public. Dacă este teren privat, obligaţia de îndepărtare a deşeurilor revine proprietarilor.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Se închide circulația pe Transalpina, în weekend, între Novaci și Rânca, pentru Campionatul Național de Viteză în Coastă

Publicat

Circulația rutieră pe Transalpina (DN67C) se închide, sâmbătă și duminică, între Novaci și Rânca, pentru a fi permisă desfășurarea concursului auto Transalpina Challenge, penultima etapă din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă.

”Sâmbătă, 19 septembrie și duminică, 20 septembrie, se închide circulația rutieră pe Transalpina (DN67C) între Novaci și Rânca  (km 17+000 – km 22+000), în vederea desfășurării concursului de automobilism sportiv Transalpina Challenge Rânca 2020, astfel:

În data de 19.09.2020, între orele: 08:00-18.00, cu deschidere între orele 13:00 – 14:00

În data de 20.09.2020,  între orele: 08:00 – 17:00, cu deschidere între orele 12:30 -13:30

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360”, transmite CNAIR.

La startul competiției auto s-au înscris 94 de concurenți, un număr record, potrivit Federației Române de Automobilism Sportiv.

Runda a fost inclusă în ultimul moment în calendarul competițional, pentru a înlocui etapa de la Câmpulung.

Etapa de pe Transalpina va fi comună cu runda din cadrul diviziei a doua a Campionatului Național de Viteză în Coastă 2, acolo unde sunt un total de 26 de participanți.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

TOATE școlile vor fi închise timp de trei zile, înainte și după alegeri. Monica Anisie: Cursurile vor fi continuate online

Publicat

Toate școlile își suspendă cursurile fizic timp de 3 zile, înainte și după alegeri, anunță ministrul Educației, Monica Anisie, potrivit StirileProTV. Orele vor continua online, a precizat Anisie.

Cursurile din instituțiile de învățământ, adică școli, grădinițe și licee vor fi suspendate vineri, 25 septembrie, luni 28 septembrie și marți, 29 septembrie.

Prin închiderea școlilor, practic acestea vor funcționa la fel ca în scenariul roșu, cu toate cadrele didactice acasă, toți elevii acasă și cursuri desfășurate online.

Urmează ca luni dimineață să fie stabilit dacă această măsură de supendare a cursurilor fizice va fi luată și pentru ziua de joi, 24 septembrie, a mai spus ministrul.

Luni și marți cursurile fizic rămân suspendate pentru a se igieniza și dezinfecta toate sălile în care a avut loc procesul electoral.”

Sursă: Edupedu.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Președintele UDMR Alba: Prefectul refuză să îl elibereze din funcție pe primarul demisionar din Rimetea

Publicat

Președintele UDMR Alba, Arpad Ladanyi îl acuză pe Prefectul județului, Nicolae Albu, că refuză să îl elibereze din funcția de primar al comunei Rimetea, pe Szocs Francisc, care și-a dat demisia din partid în urmă cu mai multe luni. 

”Deși Szocs Francisc și-a dat demisia din UDMR din data de 30 iulie – ceea ce are ca și consecință încetarea mandatului de primar de drept – prefectul refuza emiterea ordinului de încetare, astfel Szocs Francisc exercită în continuare atribuțiile de primar al Comunei Rimetea.

CITEȘTE ȘI: Demisie-surpriză a unui primar din Alba. Partidul cu care a câștigat alegerile în 2016 a notificat Prefectura

Refuzul prefectului de a emite ordinul de încetare a mandatului de primar întrunește elementele constitutive al infracțiunii de abuz în serviciu”, a declarat pentru alba24.ro, Arpad Ladany, președintele UDMR Alba.

În replică, contactat de alba24.ro, Prefectul Nicolae Albu a declarat că nu există rea voință sau discriminare. Acesta a spus că procedura a fost demarată de către Instituția Prefectului, după solicitarea UDMR și că termenul de rezolvare a cererii este de 30 de zile.

Mai mult de atât, Albu a declarat că cererea este înregistrată și prelucrată la biroul juridic al instituției.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Captură impresionantă de droguri a procurorilor DIICOT Alba Iulia: Cocaină în valoare de 80.000 de euro, în urma unui flagrant

Publicat

droguri

Procurorii Serviciului Teritorial DIICOT Alba Iulia au făcut o captură impresionantă de droguri în valoare de aproximativ 80.000 de euro. 

Potrivit surselor juridice alba24.ro, în urma unui flagrant realizat de procurorii DIICOT și forțe de intervenții, în urmă cu câteva zile, asupra unui bărbat au fost găsite aproape 800 de grame de cocaină.

Prețul de vânzare pe stradă al unui gram de cocaină se ridică și la 100 de euro.

Bărbatul asupra cărora au fost găsite drogurile a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, decizia fiind luată de magistrații Tribunalului Alba, la propunerea procurorilor DIICOT.

sursă foto: arhiva alba24.ro, rol ilustrativ.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate