Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA pe Alba24: Noroi și bălți pe strada Izvorului din Alba Iulia. Cetățenii s-au săturat de promisiuni


Publicat

12966012_1039628326099102_1725716609_nStrăzile neasfaltate continuă să fie o problemă în Alba Iulia, asta cu toate că ne considerăm un oraș european. O nouă sesizare a fost făcută de un cititor Alba24.ro care ne spune că din anul 2014 li se tot promite că se va asfalta strada Izvorului, însă nu se face nimic în acest sens. Situația este și mai gravă în  zilele de ploaie când strada este plină de noroi și de bălți. 

,,Strada Izvorului – în fiecare an vin doar cu umpluturi de pietriș pe această stradă ce face legătura între cartierul Recea și Bulevardul Încoronării, au fost promisiuni că această stradă va fi făcută în 2014-2015, încă este tot așa și mai rău, nu mai vrem doar umpluturi cu pietriș vrem să fie asfaltată această stradă, ocolim mult pentru a nu ne strica mașinile sau să nu ne murdărim adidașii sau pantalonii din cauza noroiului. Vă rugăm luați măsuri”, spune cititorul Alba24.ro.

Din datele Primăriei Alba Iulia, în perioada următoare încep lucrările de modernizări pentru mau multe străzi. Pentru cele două proiecte, administraţia locală a semnat contracte în valoare totală de 2,2 milioane lei, cu Florea Grup şi Elis Pavaje.

„Până acum, putem spune că Izvorului (strada, n.r.) era un izvor nesecat de nemulțumiri și, la fel, Meridian era… paralel cu condițiile de viață dintr-un oraș de secol 21. Evident că, dacă s-ar fi putut, toate ar fi fost rezolvate de ani buni, însă, când ești limitat de un buget și de niște planuri stricte, de o ordine a investițiilor clar prevăzută, ești obligat să le și respecți. Și, că tot veni vorba de respect, tocmai de asta, din respect pentru oamenii de acolo, am „tras” cât am putut pentru a face din cauza lor o prioritate. Acum, în sfârșit problemele vor fi rezolvate și sper ca toată lumea, și de pe Izvorului, și din Meridian, va fi mulțumită. Mai avem de așteptat puțin până când vremea ne va permite total să intervenim fără să fim nevoiți să revenim”, a declarat, în 15 martie, primarul Mircea Hava.

Dacă surprindeţi şi situaţii pe care le consideraţi relevante pentru cititori, aşteptăm imagini şi informaţii, pe “Ştirea ta pe Alba24ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. de pe Izvorului

  marți, 12.04.2016 at 21:04

  M-am saturat de minciunile celor din primarie.Ce asteptam, sa nu mai ploua 6 luni ca sa ne apucam de lucru?Cum sa îi prostim pe proști.Foarte bine mincinosilor,baza sportiva pt tigani.Exact ce mai trebuia in Alba Iulia.Restul problemelor s-au rezolvat.Grija la gardul bazei pt ca, nu-i asa, tiganii prefera ‘ferul’!

 2. cosmin

  marți, 12.04.2016 at 21:36

  La fel si in cartierul Orizont. Noroi, mizerie, mașini stricate. Nici măcar promisiuni de mai bine

 3. vitansandu

  miercuri, 13.04.2016 at 10:45

  Pai numai asta este strada neasfaltata?! Sunt o multime de strazi pe care primarele Hava nu vrea sa le duca spre modernizare. Tot cartierul Orizont este cu strazi neasfaltate, multe dintre ele au inca legatura la utilitati pe organizare de santier, bine ca proprietarii platesc impozite. Ce o fi facnd cu sumele incasate, ne-am putea intreba, nu?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Izolați fără pensie, în Munții Apuseni. Povestea unor bătrâni care la peste 80 de ani trăiesc încă din munca mâinilor lor

Publicat

Echipa emisiunii „Izolați în România” a urcat din nou în Munții Apuseni din Alba, unde a întâlnit bătrâni care trăiesc încă din munca mâinilor lor. Înțelepți și singuri nu se plâng deși nu au nimic, doar pădure și Dumnezeu. La peste 80 de ani, bătrânii cresc animale, cosesc iarba în grădini, fac pâine, pentru că pădurea la care au muncit o viață nu le dă pensie.

„La cei 84 de ani ai săi cosește și taie lemne, pentru că altfel nu ar avea ce să mănânce. (…) Pâinea o fac acasă pentru că drumul până la magazin e prea lung pentru anii pe care îi au. (…) Vecinii sunt departe, copii nu au și de aceea s-au învățat să se mulțumească cu ce produc din mâinile lor. (…) În Munții Apuseni întâlnești mulți bătrâni precum ei, care trăiesc din munca mâinilor lor, deși au peste 80 de ani. Au lucrat o viață întreagă acasă și la pădure, dar pădurea nu le dă pensie”, a explicat Dite Dinez, realizatorul emisiunii „Izolați în România”.

„Cu spatele am muncit mai mult. A fost bine că am putut munci. Eu nu am timp să stau, acum dacă bag pâinea în cuptor, dacă nu pot lucra la fân, am aici niște lemne, trebuie să ies prin ploaie, m-am dus, le-am adus să le tăiem, îmi e timpul foc și acuma vara, fierb la porci, fac de mâncare. (…) Greu, și iarna, nu are cine-ți aduce lemne de foc, nu are cine să te ia dacă se întâmplă ceva. (…) Mulțumim lui Dumnezeu că putem merge, că putem lucra”, spune o femeie.

„Nu am avut casă, a trebuit să facem casă, copii, trebuie să lucrăm și acum, suntem bătrâni și musai să lucrăm. Pensie nu avem, pădurea nu ne dă pensie”, spune o altă femeie.

sursa: Izolați în România 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Legea privind izolarea și carantina, la vot în Senat. Ce măsuri va putea lua Guvernul

Publicat

Plenul Senatului s-a reunit joi pentru a dezbate şi vota legea privind izolarea şi carantina, iar premierul Ludovic Orban a fost prezent la şedinţă. Ședința este în plină desfășurare. 

Senatorii din Comisia Juridică au convenit asupra mai multor texte ale proiectului. Astfel, pacienţii COVID-19 vor fi evaluaţi în primele 48 de ore, iar cei asimptomatici, după maximum 48 de ore, pot merge în izolare la domiciliu până la 14 zile.

De asemenea, Comisia juridică a eliminat din text toate referirile la carantinarea bunurilor suspecte de a fi contaminate cu un agent înalt patogen.

Izolarea poate fi dispusă pe durată limitată, în mod nediscriminatoriu şi proporţional cu situaţia de fapt care o determină.

Izolarea pentru un pacient bolnav minor se dispune într-o primă fază la domiciliul aparţinătorului sau într-o locaţie declarată de acesta, au mai decis senatorii jurişti.

Institutul Naţional de Sănătate Publică are obligaţia de a comunica zilnic numărul cazurilor noi, numărul cazurilor retestate şi numărul total de teste pentru cazurile noi şi cazurile retestate, raportate separat la nivel naţional şi judeţean, inclusiv după criteriul domiciliului persoanei testate.

Ordinele şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă sau ale persoanei desemnate de acesta se aplică de îndată de autorităţile competente şi se publică pe site-urile oficiale ale MAI, DSU şi IGSU iar autorităţile publice centrale şi locale asigură informarea publică a cetăţenilor din zonele supuse carantinei prin campanii de informare, a hotărât Comisia juridică, modificând astfel articolul 12 al proiectului de lege.

Ministerul Sănătăţii va fi obligat să creeze un corp al voluntarilor pentru situaţii de urgenţă la care statul să poată apela când e nevoie.

Persoanele care contestă juridic carantinarea sau izolarea vor fi monitorizate medical, iar decizia primei instanţe în acest sens este executorie.

Pe durata măsurilor dispuse, potrivit prezentei legi, nu pot fi interzise, ci doar limitate temporar, proporţional cu riscul epidemiologic sau biologic pentru sănătatea publică, următoarele drepturi: comunicarea cu orice autoritate, cu aparţinători, cu reprezentantul legal ori cu avocatul, accesul la corespondenţa personală şi utilizarea telefonului sau a altor dispozitive electronice de comunicare, dreptul la vot, dacă nu se află într-o situaţie de restrângere a drepturilor cetăţeneşti, exercitarea liberă a credinţei religioase.

Dezbaterile au început în Senat vinerea trecută, după ce cu o zi înainte proiectul fusese adoptat de Camera Deputaţilor.

Marţi, senatorii jurişti au lucrat timp de aproximativ 11 ore în mai multe reprize, public şi informal. La aceste şedinţe au participat miniştrii Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi şeful DSU, Raed Arafat.

Dezbaterile au continuat miercuri, mai bine de 10 ore, până la finalizarea articolelor.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA până DUMINICĂ: Trei zile cu temperaturi în scădere, ploi și furtuni. Prognoza meteo de weekend, 17-19 iulie

Publicat

Vremea se mai răcește, în acest weekend, în județul Alba și sunt anunțate perioade cu ploi sau furtuni puternice. Temperaturile vor scădea cel mai mult sâmbătă, potrivit prognozei prezentate de meteorologi.

Temperaturile maxime vor varia între 26-27 de grade vineri și 20-22 de grade sâmbătă, în zonele mai joase.

Vezi MESAJE de Sfântul Ilie. Felicitări pentru prieteni, familie şi cunoscuţi, de ziua numelui. Urări cu tâlc

La munte, vor fi 10-14 grade la Oașa și 14-19 grade la Arieșeni.

Vă prezentăm prognoza meteo în perioada 17-19 iulie, în localități din Alba:

Vineri, 17 iulie

Alba Iulia: minime de 15 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; aversă/furtună

Sebeș: minime de 15 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; aversă/furtună

Șugag: minime de 12 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; aversă/furtună

Oaşa: minime de 9 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; averse/furtuni

Aiud: minime de 15 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; aversă/furtună

Blaj: minime de 15 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; aversă/furtună

Ocna Mureş: minime de 15 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; averse/furtuni

Zlatna: minime de 15 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; aversă/furtună

Abrud: minime de 14 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; aversă/furtună

Cîmpeni: minime de 14 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; aversă/furtună

Arieşeni: minime de 12 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; averse/furtuni

Cugir: minime de 15 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; aversă/furtună

Sâmbătă, 18 iulie

Alba Iulia: minime de 16 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; averse/furtuni puternice

Sebeș: minime de 15 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; averse/furtuni puternice

Șugag: minime de 11 grade Celsius, maxime de 15 grade Celsius; averse/furtuni puternice

Oaşa: minime de 8 grade Celsius, maxime de 10 grade Celsius; averse/furtuni puternice

Aiud: minime 16 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; averse/furtuni puternice

Blaj: minime de 16 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; averse/furtuni puternice

Ocna Mureş: minime de 16 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; averse/furtuni puternice

Zlatna: minime de 15 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; averse/furtuni puternice

Abrud: minime de 13 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; averse/furtuni puternice

Cîmpeni: minime de 13 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; averse/furtuni puternice

Arieşeni: minime de 11 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; averse/furtuni puternice

Cugir: minime de 15 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; averse/furtuni puternice

Duminică, 19 iulie

Alba Iulia: minime de 14 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; averse/furtuni puternice

Sebeș: minime de 14 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; averse/furtuni puternice

Șugag: minime de 10 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; averse/furtuni puternice

Oaşa: minime de 8 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; averse/furtuni puternice

Aiud: minime de 14 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; averse/furtuni puternice

Blaj: minime de 14 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; averse/furtuni puternice

Ocna Mureş: minime de 15 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; averse/furtuni puternice

Zlatna: minime de 13 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; averse/furtuni puternice

Abrud: minime de 12 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; averse/furtuni puternice

Cîmpeni: minime de 12 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; averse/furtuni puternice

Arieşeni: minime de 10 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; averse/furtuni puternice

Cugir: minime de 14 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; averse/furtuni puternice

sursa: accuweather.com

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Tichete electronice de masă caldă pentru bătrânii cu pensii mici. Majoritatea stau la țară, unde nu sunt restaurante

Publicat

Guvernul României dă tichetele electronice de masă caldă pentru pensionarii de peste 75 de ani, cu pensii mai mici de 704 lei.

Anunțul a fost făcut în ședința de guvern, în care ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a explicat că 300.000 de pensionari vor beneficia de noua măsură economică.

Cei mai mulți dintre acești pensionarii din această categorie sunt, în proporție uriașă, din mediul rural, iar tichetele electronice sunt aproape inutilizabile în aceste condiții.

”Avem în vedere persoanele în vârstă de peste 75 de ani, cu pensia până în 704 lei, pensia socială, urmează să beneficieze de acest tichet de masă pe suport electronic în valoare de 180 de lei pe lună. Sunt 300.000 de beneficiari” a spus ministrul.

Sursă: stiripesurse.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate