Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA pe Alba24: Oameni izolaţi de ape, la Gârbova de Jos. Opt familii nu au acces cu maşina la drumul principal, după ce un pârâu a ieşit din matcă

Publicat

dsc_0687 Ploile torenţiale de joi şi vineri creează probleme şi la Gârbova de Jos, un sat cu peste 400 de locuitori ce aparţine administrativ de municipiul Aiud. Un cititor Alba24 a sesizat că, de fiecare dată când plouă abundent, pârâul care străbate localitatea iese din vale şi blochează accesul la opt gospodării, până se retrag apele.

Cititorul a făcut apel la autorităţi, pentru a interveni ca să rezolve definitiv problema.

Potrivit cititorului Alba24, de câteva ori pe an, opt familii rămân izolate la Gârbova de Jos, din cauza ploilor și din lipsa unui pod pentru acces auto.

„Trăim într-un secol al vitezei şi al evoluţiei, însă puţini ştiu că încă mai există sate uitate de lume cum ar fi și Gârbova de Jos. De cel puțin cinci ori pe an, opt familii rămân izolate din cauza ploilor și din lipsa unui pod pentru acces auto”, a transmis cititorul.

Potrivit acestuia, în zonă există doar un singur pod, construit de familiile care locuiesc acolo.

”Există doar un singur pod pentru oameni, și acela fiind construit de familiile care locuiesc în partea în care sunt izolați de râu. De fiecare dată când râul se umflă după ploile care țin două, trei zile, nu mai putem avea acces cu automobilele”, a mai precizat cititorul.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Aiud, echipe de intervenţie s-au deplasat în zonă pentru evaluarea situaţiei.

UPDATE: Din datele administraţiei locale, este vorba despre o punte din lemn pentru acces pietonal care a fost luată de ape. Există însă posibilitatea de ajunge la gospodării pe altă punte pentru pietoni, aflată în apropiere. Nu se poate intra însă cu maşina, pentru că apele sunt crescute şi nu există pod rutier în zonă.

Dacă surprindeţi evenimente sau situaţii pe care le consideraţi de interes pentru comunitate, aşteptăm informaţii şi imagini, pe Ştirea ta pe Alba24.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax