Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO | ȘTIREA TA pe ALBA24: Şoferii „ocolesc” parcarea cu plată din centrul oraşului Alba Iulia. Aglomeraţie în spatele blocurilor

Publicat

dsc fb Șoferii nu se înghesuie să-și lase mașinile în noua parcare, situată în centrul orașului Alba Iulia, în zona recent modernizată pe strada Tudor Vladimirescu, după punerea în funcțiune a sistemului cu plată. Locatarii din zonă se plâng că în spatele blocurilor nu mai au unde să își lase autoturismele, iar parcarea din față stă goală. Cititorii Alba24 au surprins în imagini gradul de ocupare al parcării, în prima zi după introducerea sistemului de plată.

”Am așteptat cu nerăbdare și ne-am bucurat de faptul că zona dintre magazinul Unirea și sediu BCR, arată în sfârșit bine. Ne-am bucurat și de faptul că s-a făcut o parcare mare de 94 de locuri care să încapă toate necesitățile zonei, cu restaurant, bănci și companii de asigurări, după ce, mai bine de un an, riveranii am îndurat chinul de-a nu avea unde parca mașinile la întoarcerea acasă de la lucru, din cauza mașinilor personale ale lucrătorilor și clienților din spațiile comerciale ale zonei. Odată cu deschiderea zonei, până parcarea a fost <mocca>, absolut toate mașinile instituțiilor din zonă, chiar și-a lucrătorilor instituțiilor din zonă, au stat în parcarea mare de la stradă. Nu-i așa, ce frumos e să vi la lucru și din birou să-ți privești mașina că e bine sănătoasă”, a transmis un cititor Alba24.

Luni, 14 septembrie, autoritățile au pus în funcțiune sistemul cu plată în parcarea situată pe strada Tudor Vladimirescu. În jurul amiezii, şoferii nu se prea înghesuiau să folosească noul spaţiu modernizat, iar majoritatea locurilor erau goale.

Totodată, mulți dintre cei care s-au hotărât să-și lase mașinile în noul spațiu au fost nevoiți să se întoarcă cu autoturismele, din dreptul barierei situate la ieșire, până în centrul parcării, unde este amplasat, sub un cadru metalic acoperit, automatul la care se poate achita contravaloarea parcării.

Citește și FOTO: ACCES cu PLATĂ în parcarea din centrul orașului Alba Iulia. Semafoarele din sensul giratoriu, funcţionale

”Odată cu decizia de-a se taxa parcarea, a reînceput nebunia din spatele blocurilor. Pur și simplu, luni, 14 septembrie, în parcarea cu plată erau maxim 10 mașini, iar în spate, între magazinul Unirea și sediul BCR, nu puteai circula nici pe jos, de mașini. Marea nesimțire este că, până și pe timp de noapte, companiile care au sediul în zonă au autoturismele instituției parcate tot în spatele blocului, unde firesc și normal ar trebui să parcheze cei care locuiesc”, a mai transmis cititorul Alba24.

Locatarii din zonă se întreabă în ce măsură Primaria municipiului se va implica în rezolvarea acestei situații, pentru că, spun aceștia, ”degeaba avem o parcare frumoasă și cu taxă, dar goală permanent, iar în spate nu se poate parca de aglomerație”.

dsc_0009 ”Consider că fiecare ar trebui să parcheze pe-acolo pe unde intră în imobil, adică locatarii în spate, iar instituțiile cu salariații lor, în față. La ora fotografiei (20.30) în parcarea cu taxă era o mașină, iar în spate pe locurile de parcare ale blocurilor se aflau mașini inscripționate ale instituțiilor bancare din zonă. Dacă tot nu se folosește parcarea, să ne fie permis riveranilor să parcăm noi gratuit sau cu un tarif preferențial sau zona din spate să se marcheze așa ca în tot orașul, să putem plăti taxa de parcare și să știm că avem unde ne parca mașina la sosirea acasă”, a spus cititorul Alba24.

Unii șoferii au găsit „alternativa”, iar acest lucru se putea vedea pe strada Anghel Saligny, situată în apropiere.

Foto: facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. Anonim

    marți, 15.09.2015 at 17:00

    Ziua parcarea sa fie cu plata iar noaptea intre orele x si y sa fie libera.
    Ar putea fi asta o solutie.

  2. ssssssss

    marți, 15.09.2015 at 18:06

    ar mai fi o solutie ca toate parcarile din oras sa fie cu plata in functie de zona. Zona 1 un pret, zona 2 alt pret…la fel ca in toate orasele europene si chiar in orasele mai rasarite din Romania. Se fac si bani la buget, iar cei care au obiceiul sa-si uite masinile cu zilele in cate un loc vor renunta

  3. Anonim

    marți, 15.09.2015 at 20:03

    Nu e corect. Este 1″leu la juma de ora. Pentru o zi de lucru sa plătești 18 lei? Vi se pare normal? Mie nu!!! Cu ce ii deranja dacă lada fără plata. Asa nu o sa parcheze nimeni. O parcare de 100 de locuri ocupata de maxim 10-15 mașini pe întreaga zi. :))))).
    Asta e în loc sa ne facă un bine.

  4. Socaciu Calin

    miercuri, 16.09.2015 at 10:57

    in orice oras civilizat din europa daca vrei sa parchezi in centrul orasului te costa si mi se pare normal. Lasati va masinile acasa si umblati cu autobuzele daca nu va convine parca ne am nascut cu fundul in masina.

  5. eu

    miercuri, 16.09.2015 at 10:58

    asa calcati in strachini , voi cei de la primarie de nu va inteleg, chiar una intruna sa luati bani de la oameni pe orice, nu va e frica ca vin alegerile, chiar daca poate unii nu mai candideaza. Rusine mare.

  6. DanDanA

    joi, 17.09.2015 at 20:55

    Ce e culmea a ca acolo sunt blocuri locuite de indivizi cu situatie materiala buna. Daca se facea la turturica se putea comenta ca ar fi fost o aberatie, dar uite cum romanul instarit de multe ori e tig… stai, ca nu-i voie sa zic ce e. Cenzura e legalizata.

    Domn Anonim, e un 1 leu pe ora pt. dumitale, ce vii la 17 acasa de la lucru. Iar daca esti locatar acolo poti opta pt. 100 de lei pe luna, ceea ce e 3,33 lei pe zi, tot pt. dumitale sunt 18 astfel de locuri, pazite si intretinute. Deh, nu ca te-as vedea cu sapaliga in mana sa tai buruienile cand cresc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax