Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ŞTIREA TA pe ALBA24: Zona turistică Luncile Prigoanei, plină de gunoaie. Deşeurile nu au mai fost ridicate de o lună

Publicat

gunoaie luncile prigoanei 1Zona turistică deosebit de pitorească din Munţii Şureanu – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului oferă în ultima perioadă o imagine mai puţin „civilizată”. Tomberoane pline de gunoaie şi deşeuri aruncate pe marginea drumului contrastează cu frumuseţea locurilor şi aerul curat de munte. În plus, pot atrage animale sălbatice în apropierea pensiunilor, fapt ce ar putea pune în pericol siguranţa turiştilor. Situaţia a fost sesizată de cititori Alba24, care au trimis şi imagini din zonă.

Proprietari de pensiuni au semnalat faptul că deşeurile nu au mai fost ridicate de o lună. Alba24 a contactat reprezentanţii Primăriei Şugag, comună de care aparţine arealul turistic, dar şi pe cei ai companiei de salubritate.

Primarul Constantin Jinar a precizat pentru Alba24 că de vină ar fi proprietarii de pensiuni, care, majoritatea, nu vor să plătească servicii de salubrizare.

gunoaie luncile prigoanei 4„Proprietarii de pensiuni sunt cei care nu au vrut să plătească. Până acum nu au plătit gunoiul. Primăria a fost cea care s-a implicat şi a rezolvat colectarea gunoaielor din zonă”, a spus primarul. Edilul a precizat că nu a fost anunţat că deşeurile nu au mai fost ridicate de o lună şi că o să ia măsuri, pentru a vedea cum se poate remedia situaţia.

De partea cealaltă, reprezentantul firmei de salubritate Greendays SRL Sebeş, Dan Marian, director tehnic, susţine că, încă din luna iulie, au fost făcute patru transporturi de deşeuri din zonă şi că până acum nu s-a încasat niciun ban.

“Am avut cheltuieli cu colectarea deşeurilor de acolo şi nu le-am recuperat. Proprietarii din zonă ar trebui să se organizeze şi să încheie toţi contracte. Se face serviciul (de salubritate – n.r.), pentru cine plăteşte factura, trebuie să avem o bază, să ştim cui facem factură. Sau primăria ar putea face o notă de comandă”, a spus Dan Marian. Acesta menţionat că, de cele mai multe ori, cantitatea de deşeuri este mai mare, cea care trebuie colectată, faţă de cea “de pe hârtie”.

Un proprietar de pensiune din Luncile Prigoanei spune că este vorba în principal despre deşeuri stradale, care zac în tomberoane, de care ar trebui să se ocupe primăria. Mai spune că unii proprietari au contracte şi atrage atenţia că, dacă nu se rezolvă situaţia, se va ajunge ca în zona Braşov, unde urşii s-au obişnuit să se apropie de tomberoane, în căutarea hranei.

Cert este că, până cei implicaţi se vor pune de acord, gunoaiele rămân o „pată” într-o zonă cu potenţial turistic semnificativ în judeţul Alba.

Dacă ești martor la un eveniment deosebit pe care vrei să îl vadă toată lumea poți trimite informații, imagini sau secvențe video pe pagina de facebook Alba24 sau pe Ştirea Ta pe Alba24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax