Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Peisaj dezolant în pădurea de pe dealul Mamut de lângă Alba Iulia. „Mai puțini copaci și mai multe PET-uri”

Publicat

Un peisaj dezolant, cu grămezi de PET-uri uitate în pădure, a fost surprins joi, pe dealul Mamut de lângă Alba Iulia. Un cititor Alba24 a fotografiat mai multe sticle de plastic împrăștiate în pădure, într-o zonă în care au fost efectuate recent rărituri. 

Reamintim faptul că pe dealul Mamut de lângă Alba Iulia, pe un fond forestier proprietate privată, în această vară a început o operațiune de tăiere a mai multor arbori, pentru a obține arborete valoroase și pentru a proteja pomii de boli și dăunători.

„Marcarea arborilor s-a făcut în conformitate cu prevederile amenajamentului silvic, amenajament care este aprobat de minister. Marcarea și tăierea acestor arbori se va face pentru a obține arborete valoroase, atât sub aspectul valorii materialului lemnos cât și sub aspectul creșterii valorii funcțiilor de protecție a pădurii (atât de necesară în contextul creșterii continue a poluării aerului).

Fără aceste rărituri arboretele lincezesc fiind expuse atacurilor de boli și dăunători, și implicit degradării”, au transmis în luna mai reprezentanții Ocolului Silvic Iezerul Trascău din comuna Ighiu, în calitate de administrator al fondului forestier a proprietarului Arhiepiscopia Romano Catolică.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Miron

    joi, 27.08.2020 at 20:37

    Sa înțeleg faptul ca pădurea de pe Dealul Mamut este proprietatea Bisericii Catolice?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax