Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Reparații de mântuială pe pista de biciclete de pe Dealul Mamut, la Alba Iulia. Foișoare vopsite pe jumătate

Publicat

Reparațiile realizate recent la mobilierul urbat aflat în zona pistei de biciclete de pe Dealul Mamut din Alba Iulia par făcute „în grabă” și „pe jumătate”, ne-a transmis un cititor Alba24. 

Potrivit acestuia, muncitorii au înlocuit doar în unele zone lațurile deteriorate de la suporții pentru biciclete, iar stâlpii foișoarelor de lemn au fost vopsiți doar până la înălțimea la care au ajuns muncitorii. 

„Pista de biciclete de pe Dealul Mamut, Alba Iulia, 2 mai 2021. Un exemplu al lucrului făcut în grabă, pe jumătate. Probabil le-a fost greu muncitorilor să aducă o scară cu 4-5 trepte pentru a vopsi complet stâlpii foișoarelor. Cât despre suporții de biciclete, unu reparat, altul lăsat așa. Mă gândesc că administrația locală a făcut o <mega-economie> la buget. Rușine”,  ne-a transmis cititorul Alba24.

Reamintim faptul că printre cei care au ajutat la începutul lunii aprilie la vopsirea elementelor de lemn s-a numărat și viceprimarul municipiului, Marius Filimon. „Consider că azi am făcut o treabă bună de care sper să se bucure toți cei care aleg să facă o plimbare pe cea mai spectaculoasă pistă de biciclete din România” spunea atunci Marius Filimon.


În urmă cu o lună, Primăria Alba Iulia a cumpărat lațuri din lemn pentru repararea suporților de biciclete din zona Parcului Dendrologic în valoare de 2.000 de lei. Mai exact, au fost cumpărate 500 de bucăți de lațuri din brad, cu dimensiunea de 425 mm x 45 mm x 24 mm, lăcuite de două ori.

De asemenea, tot pentru lucrări de întreținere și reparare a obiectelor de mobilier urban, au fost achiziționate pensule, lac 2 în 1 și diluant, în valoare totală peste 840 de lei.

UPDATE: Viceprimarul municipiului Alba Iulia, Marius Filimon, a transmis că reparațiile sunt realizate în proporție de 75%. 

„Întotdeauna adevărul este la mijloc. Reparațiile sunt realizate cam în proporție de 75% și sperăm ca în această săptămână, dacă nu mai plouă și se usucă lemnul, să reușim să le finalizăm. Așa este, sunt câteva foișoare la care nu s-a dat cu lac chiar până sus. Bineînțeles că nu vor rămâne așa. Chiar dacă au fost multe zile ploioase nu s-a stat și colegii mei au dus în atelierul nostru rastelurile de biciclete, le-au îndreptat, reparat și sudat când a fost cazul”, a scris viceprimarul, pe pagina de Facebook.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

ACTUALITATE

Cetățenii americani nu vor mai putea intra în Europa doar cu pașaportul. Măsuri și reguli noi adoptate de UE

Publicat

Americanii care vor dori să călătorească în țările UE din spațiul Schengen nu o vor mai putea face doar pe baza pașaportului, ci vor fi nevoiți să se înscrie în viitorul Sistem European de Informații și Autorizare privind Călătoriile (ETIAS – European Travel Information and Authorization System) și să plătească o taxă.

Abia apoi, cetățenii SUA vor putea obține autorizația de călătorie în spațiul european.

Prevederea va intra în vigoare în luna mai 2023, dată de la care americanii își pierd privilegiul de a călători liber în Europa fără restricții și fără a plăti vreo taxă, informează postul CNN, citat de DIGI24.

UE a anunțat lansarea ETIAS, noul sistem de informații și de autorizare privind călătoriile în spațiul european și care se va aplica cetățenilor din statele non-UE care pot intra în spațiul european fără viză, dar care vor trebui să obțină o autorizație de călătorie în prealabil, prin intermediul unei cereri online.

Astfel, cetățenii străini care pot intra în UE fără viză vor trebui să completeze în plus niște date pe un site dedicat și să plătească o taxă de 7 euro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum își pot vedea elevii, lucrările de la BAC 2022. Model de cerere: unde și când trebuie depusă

Publicat

sediul ISJ Alba

Elevii care au susținut probe la BAC își pot vizualiza lucrările în 12 și 13 iulie, dar, atenție, cererile trebuie depuse în perioada 4-5 iulie (luni și marți) la unitățile de învățământ care au fost centre de examen. 

Elevii își vor putea vedea lucrările scanate după corectarea de către profesori și le vor primi în format fizic.

Model de cerere pentru vizualizarea lucrărilor la Bacalaureat, aici.

Potrivit Edupedu.ro, în completarea cererii, acolo unde sunt lăsate spațiile pentru probele la care candidații vor să vizualizeze lucrările, în primele spații trebuie completate literele probelor, iar în al doilea spațiu disciplinele.

Probele sunt următoarele, conform metodologiei:

proba E.a) probă scrisă la limba şi literatura română;

proba E.b) probă scrisă la limba şi literatura maternă;

proba E.c), matematică sau istorie;

proba E.d), fizică, chimie, biologie sau informatică ori geografie, filosofie, logică şi argumentare, economie, psihologie şi, după caz, sociologie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Doi pompieri din Alba, în misiunea de sprijin a României pentru Grecia. Proiect pilot de pregătire pentru incendiile de vară

Publicat

Doi subofițeri de la ISU Alba, dintr-un total de 28 de pompieri români participă de sâmbătă la o misiune de sprijin pentru colegii lor din Grecia, țară care s-a confruntat anul trecut cu incendii masive de vegetație. 

Din Alba, la misiune participă plutonier major Andrei Brad Andrei și plutonier adjutant Alexandru.

Citește și: VIDEO: ”Dragi frați români, nu vom uita niciodată ajutorul vostru!” Populația din Grecia, impresionată de pompierii români

Personalul modulului național specializat de stins incendii de pădure trimis de România a participat sâmbătă la ceremonialul de deschidere al programului pilot de pre-poziționare, organizat în incinta Academiei de Pompieri din Atena.

La această activitate a participat o delegație din cadrul Ministerului Crizei Climatice și Protecției Civile, condusă de ministrul Christos Stylianides și viceministrul Evangelos Tournas, precum și reprezentanți din cadrul Corpului de Pompieri Eleni.

După finalizarea activității, pompierii români vor executa o recunoaștere în teren cu un efectiv constituit din 21 de forțe (3 ofițeri și 18 subofițeri) și 5 mijloace de intervenție.

Începând cu ora 11:00 modulul specializat poate fi alocat la intervenție, la solicitarea ofițerului de legătură elen.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Alba: 9 cazuri de COVID, descoperite în ultimele 24 de ore. Situația cazurilor active, pe localități

Publicat

DSP Alba a anunțat 9 noi cazuri de COVID, descoperite în județ în ultimele 24 de ore. 4 dintre acestea sunt în Alba Iulia, 3 la Sebeș și câte unul la Aiud și Vințu de Jos. 

Cele 9 cazuri au fost descoperite în urma a 27 de teste PCR și a 134 de teste rapide.

În județ sunt în prezent 50 de cazuri active, înregistrate atât în mediul urban, cât și în mediul rural.

Lista localităților și numărul cazurilor active de COVID – 2 iulie 2022

CERU-BĂCĂINŢI 1
POIANA VADULUI 1
RĂDEŞTI 1
VALEA LUNGĂ 2
CIUGUD 2
STREMŢ 1
MUNICIPIUL BLAJ 8
CETATEA DE BALTĂ 1
SÂNTIMBRU 1
MUNICIPIUL ALBA IULIA 19
ORAŞ CUGIR 6
ŞONA 1
ORAŞ OCNA MUREŞ 3
VINŢU DE JOS 1
ORAŞ CÂMPENI 1
MUNICIPIUL SEBEŞ 1

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax