Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO UPDATE: Semafor doborât de vânt în intersecția de la Stadion, la Alba Iulia. Ce spun reprezentanții primăriei


Publicat

sem

UPDATE ORA 10,55: Primăria Alba Iulia a făcut o serie de precizări în legătură cu prăbușirea stâlpului din intersecția de la stadion. Semaforul avea revizia făcută de curând dar gradul de uzură din interiorul stâlpului nu a putut fi evaluat. Circulația se desfășoară cu ajutorul Poliției Rutiere și al Poliției Locale, iar semaforizarea va fi reluată de luni, 11 martie. 

”În aceasta dimineață, la intersecția străzilor Calea Moților și Bulevardul Revoluției, un stâlp de semaforizare a căzut din cauza vântului puternic. În urma incidentului nu s-au înregistrat victime și nici alte pagube materiale, în afară celor cauzate sistemului de semaforizare.

semafor

Revizia sistemului de dirijare a traficului a fost realizată în urmă cu mai puțin de șase luni, însă, din păcate, gradul de uzura și deteriorare din interiorul stâlpilor nu a putut fi evaluat.

Avand în vedere durata de exploatare îndelugată, primaria a inițiat proceduri de achiziție și înlocuire pentru mai multe intersecții.

Echipaje mixte ale Poliției Locale și Serviciului Rutier al IPJ Alba vor asigura fluidizarea circulației în intersecție. În cursul zilei de mâine, 11 martie, se vor remedia defecțiunile, iar sistemul va fi activ în aceeași zi” au transmis reprezentanții Primăriei Alba Iulia.

s

UPDATE: Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Alba, cauza incidentului este vântul puternic care a suflat încă de azi noapte. Polițiștii au fost anunțați prin sistemul 112, după apelul unui cetățean care trecea prin zonă.

Știrea inițială:

Un semafor aflat la intersecția Bulevardului Republicii cu Calea Moților a fost doborât pe carosabil, a transmis un cititor Alba24.ro. Fotografia a fost surprinsă duminică dimineața.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție. Nu se cunosc deocamdată cauzele prăbușirii semaforului. Este posibil să fie vorba despre vântul care a suflat cu putere sâmbătă spre duminică noaptea, sau despre un șofer neatent care a plecat de la locul faptei.

Polițiștii vor lămuri însă motivul, având în vedere că în zonă sunt amplasate mai multe camere video.

cazut

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

 1. Tara lui Papura Voda

  duminică, 10.03.2019 at 12:59

  Poate ar fi trebuit sa cada peste o mana de oameni, ca sa va dati toti demisiile! INCOMPETENTILOR !!!

 2. Raul

  duminică, 10.03.2019 at 14:30

  hava si dumitrel sunt capul rautatilor din primarie si cj !!!

  Se fura bani in primarie si cj si nu mai au banii sa puna ceva nou lasa sa pice sa ne omoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Urmele iezuiților, la Alba Iulia. Membrii Societății lui Iisus s-au stabilit în oraș în 1579

Publicat

Iezuiții sau membrii Societății lui Iisus, un ordin călugăresc care a generat în timp nenumărate teorii ale conspirației, au fost parte a istoriei orașului Alba Iulia. Puțină lume știe că ordiul s-a stabilit la Alba Iulia în 1579, iar urmele lor se văd și astăzi în Cetatea Alba Carolina. 

Cetatea Alba Iulia s-a definit, de-a lungul timpului, ca un spațiu cu o tradiție aparte când vorbim de formarea elitei, dar și de valorile de patrimoniu național și universal pe care le conservă, se arată pe un portal dedicat promovării obiectivelor turistice din Alba Iulia, pus la dispoziție de administrația locală.

Unul din locurile din Cetate care se încadrează, și în zilele noastre, în acest tipar este corpul B al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, care moștenește patrimoniul Colegiului iezuit.

Ordinul călugăresc al iezuiților s-a stabilit la Alba Iulia în 1579, pe valul măsurilor de contracarare a Reformei religioase.

Momentul a marcat începutul instruirii în tainele preoției în cadrul seminarului organizat în Biserica Báthory, cunoscută și ca Biserica iezuiților, astăzi demolată.

Datele istorice arată că, spre sfârșitul secolului al XVI-lea, clădirea Colegiului iezuit era finalizată, iar la începutul veacului următor în clădirile mănăstirii iezuite funcționa „colegiul cel mic”.

În anul 1588, iezuiții au fost expulzați din Cetate, revenind doar la începutul secolului al XVIII-lea, după ce Cetatea a fost ocupată de austrieci. Tot atunci, a fost reorganizată și școala iezuită. Și de această dată, șederea lor în Cetate  a fost una de scurtă durată.

Din 1776, odată cu desființarea ordinelor călugărești, fosta clădire a școlii iezuite a fost transferată Seminarului teologic romnao-catolic care a funcționat aici până în 1783.

Fostul Colegiu iezuit a fost cel de-al doilea corp de clădire care a intrat în patrimoniul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, instituție înființată în 1991.

Sursă: Albaiuliaqr.ro, Consultant Științific: dr. Tudor Roșu, istoric Editor: Nicolae Neag, expert PR.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

SURSE: A fost stabilită data redeschiderii restaurantelor. Vești bune pentru industria HORECA

Publicat

pavilion, restaurant panoramic, mamut

Restaurantele vor fi deschise în data de 9 iulie, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

De altfel, reprezentanţii Guvernului şi cei ai industriei HORECA s-au întâlnit joi şi au stabilit constituirea unui grup de lucru care va stabili regulile de protecţie sanitară care vor trebui respectate după redeschiderea restaurantelor.

Cel mai probabil, după anunţul oficial în legătură cu deschiderea restaurantelor, va fi transmis şi setul de reguli de respectat.

Deşi mulţi aşteptau de câteva săptămâni redeschiderea restaurantelor, acest lucru a fost amânat. În prezent, se poate merge doar la terasă. Din 1 iunie terasele au fost deschise, cu condiţia respectării unor reguli stricte de către proprietari.

Foto: Arhiva

Sursă: stiripesurse.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Valea Popii, inundată cu aluviuni aduse din pădure. Scurgeri de pe versanți în zona Parcului Dendrologic din Alba Iulia

Publicat

Ploile de sâmbătă după amiază au creat probleme și în zona Parcului Dendrologic de la Alba Iulia, acolo unde apa care s-a scurs de pe versanți și din pădure, a format o mică viitură și a adus bolovani și lemne până în drum. 

A plouat foarte puternic în zonă, iar apele s-au scurs pe ogașele din drumul de pământ care face legătura între Parcul de Aventură și Parcul Dendrologic, antrenând aluviunile până la asfalt, a transmis un cititor Alba24.

Apa și-a continuat drumul în jos, pe Valea Popii și a intrat pe câteva terenuri situate în aval, fără a provoca însă probleme deosebite.

Drumul este însă greu practicabil din cauza pietrelor și a lemnelor rămase pe pavele.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Început de tornadă filmat în apropiere de Teiuș. Fenomen meteorologic deosebit de rar

Publicat

Vremea capricioasă de sâmbătă, din centrul judeţului Alba, a provocat fenomene meteorologice extreme. În apropierea de Teiuş a fost filmat un început de tornadă.

Din imagini se poate observa cum norii aflaţi la altitudine foarte mică încep să formeze un vârtej. În final, fenomenul meteorologic nu s-a manifestat prin formarea integrală a tornadei.   Mai multe reprize de ploi torentiale, insotite de tunete si fulgere, s-au abătut vineri seara şi în cursul zile de sâmbătă în zona municipiului Alba Iulia.

Procesul de formare al tornadei este complex, fiind azi încă în fază de cercetare. Vântul ia naștere când sunt îndeplinite anumite condiții climaterice.

Tornadele se formează atunci când o cantitate imensă de aer cald (ciclon) urcă și aerul rece (anticiclon) coboară, iar prin deplasare se formează o pâlnie.

Tornadele sunt legate de anumite zone geografice și perioade ale anului, însă nu reprezintă fenomene obișnuite în Transilvania.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate