Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Semn de circulație mutat fără logică. Ridicarea mașinilor, prioritară la Alba Iulia

Publicat

Angajații Primăriei Alba Iulia au mutat un indicator care anunță ridicarea mașinilor, cu aproximativ 30 de metri față de locul în care fusese instalat inițial. Este vorba despre un semn de confirmare a interdicției de oprire, doar că acum nu mai există nici un semn care să indice zona din care începe această interdicție. S-a întâmplat luni, pe strada Calea Moților, între intersecția semaforizată de la OMV și Stația de salvare. Un cititor Alba24 a încercat să afle motivul pentru care au făcut acest lucru, dar aceștia n-au reușit să îl lămurească. 

”Azi au mutat indicatorul din poză cu vreo 30 de metri mai spre intersecție… evident că nu au știut ce să ne spună când i-am întrebat de unde începe zona cu oprirea interzisă, în condițiile în care acesta este acum primul indicator care de fapt confirmă oprirea interzisă sau poate au uitat să îl monteze pe cel cu săgeata în sus, să ne dăm și noi seama, cetățenii plătitori de taxe, de unde începe interdicția de parcare”, ne-a scris cititorul Alba24.

În zonă au fost ridicate mai multe mașini, în condițiile în care parcarea din apropiere, respectiv din fața Stadionului Cetate, este blocată de luni bune de școlile de șoferi.

Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar a stârnit o mulțime de nemulțumiri în rândul cetățenilor din cartierul Cetate, unde, după masa, parcarea este o problemă. Oamenii acuză modul preferențial în care sunt ridicate mașinile, în oraș existând și zone tabu, ocolite de utilajul firmei care a fost angajată de primărie pentru această activitate.

UPDATE: Precizări de la Primăria Alba Iulia

“Semnul de circulaţie a fost mutat pentru a crea o vizibilitate mai bună, iar modul în care acesta produce efecte derivă din cunoaşterea legii. Adică, efectele semnului de circulaţie, conform legii, sunt de la prima intersecţie până la următoarea intersecţie. Lucru indicat chiar şi de săgeata amplasată pe indicator. În plus, muncitorii care amplasează indicatoare rutiere în oraş nu sunt obligaţi să cunoască semnificaţia şi modul în care acestea acţionează. Toate sunt avizate de Poliţia Rutieră”, a transmis Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.

Acesta a făcut precizări şi referitor la parcarea din apropierea OMV. A explicat că în zonă se poate parca, pe artera din spatele staţiei de carburanţi, pe partea dinspre stadion, astfel încât zona de parcare nu este în totalitate blocată.

Totuşi, în spaţiul amenajat de parcare de lângă OMV mai este în continuare cântarul de verificare a maşinilor de mare tonaj şi tot acolo mai este activitate temporară pentru şcolile de şoferi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. Io

    marți, 06.02.2018 at 10:54

    Conform Codului Rutier, indicatoarele au o zona de acoperire a interdictilor de 50m inainte si dupa indicator….cu exceptia celor cu sageata in sus sau in jos. In poza este un indicator cu ssageata sus-jos, deci e lesne de inteles de unde pana unde are aplicabilitate indicatorul respectuiv.

    • hop si io

      marți, 06.02.2018 at 13:27

      Pe logica ta si a primariei, de cate ori parchezi undeva, te duci in fata 50 de metri sa vezi daca nu cumva cineva a amplasat un semn care ”bate” și în spate.

  2. sabin

    marți, 06.02.2018 at 12:23

    trebuia de mult mutat . Explicatia : cand cineva dorea sa faca stanga spre Tolstoi , se facea coada pana la semafor in spate lui pt ca banda 1 era ocupata de masini parcate . Complicat , nu ?

  3. Alin

    miercuri, 07.02.2018 at 09:40

    FOARTE BINE AMPLASAT SEMNUL !
    IN SFARSIT SE FACE CURATENIE PE STRAZILE DIN ALBA .
    AVEM STRAZI CU 2 BENZI SI SE CIRCULA PE UNA SINGURA DIN CAUZA COMODITATII UNORA!

  4. Adi

    miercuri, 07.02.2018 at 11:51

    Daca nu avea vizibilitate unde se afla inainte,va rog sanctionatii pe cei ce lau montat acol domnilor de la primarie, cand faci o treaba fao bine….
    Dar am uitat suntem in Romania

  5. ioan

    joi, 08.02.2018 at 06:43

    Conform Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia efectele semnului de circulaţie sunt de la prima intersecţie până la următoarea intersecţie. Bravo domnule. Adica de la semafor stadion pana la strada stefan cel mare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax