Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Semn de circulație mutat fără logică. Ridicarea mașinilor, prioritară la Alba Iulia

Publicat


Angajații Primăriei Alba Iulia au mutat un indicator care anunță ridicarea mașinilor, cu aproximativ 30 de metri față de locul în care fusese instalat inițial. Este vorba despre un semn de confirmare a interdicției de oprire, doar că acum nu mai există nici un semn care să indice zona din care începe această interdicție. S-a întâmplat luni, pe strada Calea Moților, între intersecția semaforizată de la OMV și Stația de salvare. Un cititor Alba24 a încercat să afle motivul pentru care au făcut acest lucru, dar aceștia n-au reușit să îl lămurească. 

”Azi au mutat indicatorul din poză cu vreo 30 de metri mai spre intersecție… evident că nu au știut ce să ne spună când i-am întrebat de unde începe zona cu oprirea interzisă, în condițiile în care acesta este acum primul indicator care de fapt confirmă oprirea interzisă sau poate au uitat să îl monteze pe cel cu săgeata în sus, să ne dăm și noi seama, cetățenii plătitori de taxe, de unde începe interdicția de parcare”, ne-a scris cititorul Alba24.

În zonă au fost ridicate mai multe mașini, în condițiile în care parcarea din apropiere, respectiv din fața Stadionului Cetate, este blocată de luni bune de școlile de șoferi.

Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar a stârnit o mulțime de nemulțumiri în rândul cetățenilor din cartierul Cetate, unde, după masa, parcarea este o problemă. Oamenii acuză modul preferențial în care sunt ridicate mașinile, în oraș existând și zone tabu, ocolite de utilajul firmei care a fost angajată de primărie pentru această activitate.

UPDATE: Precizări de la Primăria Alba Iulia

“Semnul de circulaţie a fost mutat pentru a crea o vizibilitate mai bună, iar modul în care acesta produce efecte derivă din cunoaşterea legii. Adică, efectele semnului de circulaţie, conform legii, sunt de la prima intersecţie până la următoarea intersecţie. Lucru indicat chiar şi de săgeata amplasată pe indicator. În plus, muncitorii care amplasează indicatoare rutiere în oraş nu sunt obligaţi să cunoască semnificaţia şi modul în care acestea acţionează. Toate sunt avizate de Poliţia Rutieră”, a transmis Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.

Acesta a făcut precizări şi referitor la parcarea din apropierea OMV. A explicat că în zonă se poate parca, pe artera din spatele staţiei de carburanţi, pe partea dinspre stadion, astfel încât zona de parcare nu este în totalitate blocată.

Totuşi, în spaţiul amenajat de parcare de lângă OMV mai este în continuare cântarul de verificare a maşinilor de mare tonaj şi tot acolo mai este activitate temporară pentru şcolile de şoferi.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

6 Comentarii

6 Comments

 1. Io

  marți, 06.02.2018 la 10:54

  Conform Codului Rutier, indicatoarele au o zona de acoperire a interdictilor de 50m inainte si dupa indicator….cu exceptia celor cu sageata in sus sau in jos. In poza este un indicator cu ssageata sus-jos, deci e lesne de inteles de unde pana unde are aplicabilitate indicatorul respectuiv.

  • hop si io

   marți, 06.02.2018 la 13:27

   Pe logica ta si a primariei, de cate ori parchezi undeva, te duci in fata 50 de metri sa vezi daca nu cumva cineva a amplasat un semn care ”bate” și în spate.

 2. sabin

  marți, 06.02.2018 la 12:23

  trebuia de mult mutat . Explicatia : cand cineva dorea sa faca stanga spre Tolstoi , se facea coada pana la semafor in spate lui pt ca banda 1 era ocupata de masini parcate . Complicat , nu ?

 3. Alin

  miercuri, 07.02.2018 la 09:40

  FOARTE BINE AMPLASAT SEMNUL !
  IN SFARSIT SE FACE CURATENIE PE STRAZILE DIN ALBA .
  AVEM STRAZI CU 2 BENZI SI SE CIRCULA PE UNA SINGURA DIN CAUZA COMODITATII UNORA!

 4. Adi

  miercuri, 07.02.2018 la 11:51

  Daca nu avea vizibilitate unde se afla inainte,va rog sanctionatii pe cei ce lau montat acol domnilor de la primarie, cand faci o treaba fao bine….
  Dar am uitat suntem in Romania

 5. ioan

  joi, 08.02.2018 la 06:43

  Conform Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia efectele semnului de circulaţie sunt de la prima intersecţie până la următoarea intersecţie. Bravo domnule. Adica de la semafor stadion pana la strada stefan cel mare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: ”Misiune imposibilă” pentru șeful PSD Alba, Ioan Dîrzu, în turul doi. Anunțul făcut de Viorica Dăncilă pentru filiale

Publicat

dancila dirzu

Viorica Dăncilă a declarat marți seara, imediat după CEX-ul cu scântei, că fiecare organizație PSD din țară are ca și target în turul doi, atingerea de 50%+1 de procente din votul alegătorilor, în județele pe care le reprezintă.  Mai exact, șeful de la PSD Alba, Ioan Dîrzu, este obligat de către președintele partidului și candidatul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO REPORTAJ: Geamăna, povestea satului fericit din Apuseni, devorat de un gigant de steril. Amintirile unui localnic

Publicat

Turla bisericii fostului sat Geamăna (Județul Alba) se îneacă în marea de steril nămolos de o culoare incertă, care se întinde pe 130 de hectare. Amplasată pe o colină, biserica era altă dată cel mai înalt punct al satului, dar a rămas acum ultimul semn că acolo au trăit oameni. Zeci de ani i-a luat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

CEX PSD cu scandal și urlete de se aude din curtea partidului. Dăncilă ar fi vrut să renunțe la candidatură

Publicat

dancila

Marți, Comitetul Executiv Național (CEX) PSD s-a reunit la sediul central pentru a analiza și discuta rezultatele obținute în primul tur al alegerilor prezidențiale, dar și pentru a stabili strategia din turul al doilea. Din câte se pare, în timpul CEX-ului, spiritele s-au încins și se urlă atât de tare încât se aude din curtea […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Ziua Națională la Alba Iulia, sărbătorită cu 10.000 de porții de fasole cu cârnați, la Festival de România, în 1 Decembrie 2019

Publicat

fasole cu carnati

O armată de bucătari iscusiți vor găti, la Festival de România, de 1 Decembrie, 10.000 de porții de fasole cu cârnați, pentru cei care vor fi în Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României. De 1 Decembrie, la Festival de România, cazarma unității Militare 415 din Piația Unirii din Alba Iulia va fi luată […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate