Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: SMS fals trimis în numele eMAG, primit de un bărbat din Alba. Recomandările specialiștilor

Publicat

Un bărbat din județul Alba a fost recent ținta unui atac de tip phishing prin SMS, în numele eMAG. Mai exact, acesta a primit un mesaj ce făcea referire la o presupusă comandă. 

SMS-ul conținea însă și un link spre o pagină de phishing. 

Paginile de phishing încearcă să colecteze informații cu caracter sensibil, cum ar fi datele de autentificare sau datele cardului de credit, deghizându-se ca entități de încredere.

Datele astfel furate pot fi apoi utilizate pentru obținerea unor câștiguri financiare.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras recent atenția asupra mesajelor de tip phishing trimise de atacatori direct prin sms.

Potrivit DNSC, campaniile de phishing sau scam online sunt detectabile destul de rapid, dacă faceți câteva verificări esențiale:

  • Este evident că nu ne aflăm pe un canal de comunicare oficial pentru respectiva companie, din moment ce site-ul pe care potențiala victimă este redirecționată are un nume de domeniu fără legătură cu eMAG. Verificați mereu existența promoțiilor și concursurilor pe canalele oficiale de comunicare ale companiei!
  • Dacă o ofertă este prea bună ca să fie adevărată, atunci probabil este vorba despre o înșelătorie! Prețul plătit pentru un televizor QLED, respectiv un mobil de ultimă generație, este ridicol (10-12 ron).
  • Atacatorii introduc și componenta psihologică, demnă să atragă potențiala victimă de a da click cât mai repede și include în paginile de phishing un ceas care arată cât timp ar mai avea la dispoziție utilizatorul pentru a-și revendica ‘premiul’.
  • Evitați accesarea de link-uri din astfel de surse necunoscute sau dubioase și verificați-le cu o soluție de securitate, înainte de a face clic
  • Nu furnizați date personale, de autentificare sau de card, la cerere, în urma accesării unor astfel de link-uri.
  • Evitați descărcarea și instalarea de software din astfel de surse, precum și abonarea la anumite servicii propuse! Vă puteți infecta cu malware sau abona la servicii cu suprataxă despre care nu aveți cunoștință.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax