Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA: Stradă din Alba Iulia, năpădită de buruieni. Lecție gratuită de botanică pentru locuitori

Publicat

Buruienile au năpădit o stradă din municipiul Alba Iulia. Un cititor Alba24 a surprins jungla urbană aflată de o parte și de alta a străzii Costache Negruzzi, o adevărată lecție de botanică pentru locuitorii din zonă.

După cum se poate vedea în fotografiile trimise de un cititor Alba24, bălăriile au invadat trotuarul aflat pe o parte a străzii Costache Negruzzi, iar pe cealaltă, au acoperit cu totul rigola. Unele plante au deja peste 1 – 1,5 metri înălțime, aspectul fiind mai mult de junglă decât de teritoriu urban.

Albaiulienii care locuiesc în zonă glumesc spunând că este un lot experimental pentru orele de botanică de la școală. Aici pot fi găsite toate genurile de plante din flora spontană, printre care ciulinul (Carduus nutans) de șant, scaietele (Cirsium vulgare) de rigolă și buruiana comună (Cynodon dactylon) de pavele. Nu lipsesc muşeţelul (Matricaria chamomilla), troscotul (Polygonum aviculare) sau coada şoricelului (Achillea millefolium).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Lore

    duminică, 29.07.2018 at 23:51

    Cam toate străzile sunt la fel,mai nou vine politia locala cu înștiințare,că fiecare să își curețe șanțurile,dar pe străzile principale nu curăță nimeni

  2. costica

    joi, 02.08.2018 at 21:12

    stati linistiti o sa fie curatate anul viitor cand incepe campania electrorala
    pana atunci o sa se faca jungla

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax