Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ŞTIREA TA: Tău din Roşia Montană populat cu peşti exotici, prădat de braconieri

Publicat

tau brazi braconaj

Un cititor Alba24, aflat într-o excursie în zona Roşia Montană – Tăul Brazi, a aflat detalii despre o situaţie mai puţin obişnuită. Spune că un localnic i-a povestit cum peştii exotici cu care a fost populat tăul, pentru agrement, au intrat în vizorul braconierilor, care îi fură pe timp de noapte. Iar tot din spusele localnicului, investiţia pentru popularea micului lac a fost de 30.000 de lei, a primăriei.

„Noaptea vin oamenii la braconat și golesc tăul de peștele cu care a fost populat de către primărie, în urma cu 4 – 5 ani, fiind populat pentru agrement cu o specie de pești roșii (nu mă pricep la specii ca să o numesc), primăria cheltuind atuncea 30.000 lei. Hoții au lăsat și urme, pierzând pe mal pește. Chiar dacă este un singur afiş cu pescuitul interzis, primăria nu ia nici o măsură în a stopa furtul, toate cele ce se întâmplă se întâmplă cu știrea viceprimarului, iar cei ce vin la braconat vin noaptea, câte 2-3 mașini până lângă tău.

braconaj

Chiar dacă se află un post de Jandarmi și un post de Poliție în Roșia Montană, ei au program doar ziua (de la 7:00 la 16:00) când e asigurată paza localităţii, iar noaptea rămâne liberă pentru cei care merg să fure peștele.

lac tau

Primăria nu vrea să ia nici o măsură în a opri furtul și a stopa degradarea împrejurimilor tăului; cablurile atârnă inestetic pe stâlpii de iluminat (la care oricum nu funcţionează becurile), podul de lemn este degradat și fără balustradă (fiind și cazuri în care au căzut copii de pe el, din fericire nu s-au lovit grav), pontonul care a fost amenajat în anii trecuți pentru hidrobiciclete si bărcuțe este afundat și stricat (împiedicând astfel punerea pe tău a hidrobicicletelor și bărcuțelor, ele stând depozitate), iar pe dealurile din împrejurul tăului se taie fară acord brazii”, este relatarea localnicului, transmisă de cititorul Alba24.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    sâmbătă, 20.04.2019 at 19:30

    Treaba pur romaneasca ! Nimeni nu ne bate la tampenii. Suntem cei mai tari. Bani prapaditi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax