Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA: Tentativă de fraudă prin email, în numele celei mai mari bănci din România. Ce mesaj a primit un albaiulian

Publicat

O tentativă de furt electronic a unor date confidențiale sau bancare (phishing) ne-a fost semnalată miercuri, de un cititor Alba24. Acesta a primit un e-mail care pare a fi de la Banca Transilvania, însă la o privire mai atentă, link-urile sunt către site-uri false.

Cititorul Alba24 a primit un mesaj electronic într-o limbă română cel mai probabil tradusă cu ajutorul unui translator online, având subiectul „rambursarea plăților de plată” și pretinzând a fi din partea unui reprezentant al Băncii Transilvania. Alături de mesaj, email-ul conținea și un fișier .ace (o arhivă).

Alba24 a solicitat Băncii Transilvania o poziție oficială, însă până la momentul publicării articolului aceasta nu a fost transmisă.

Phising-ul este una dintre cele mai utilizate metode de amenințare informatică. Prin aceasta se încearcă obținerea, de la clienții unei organizații – indiferent de aria sa de activitate – a unor date personale sau confidențiale. Acestea pot fi folosite ulterior în mod ilegal de către răufăcători, pentru a efectua tranzacții în contul clientului respectiv.

Pentru aflarea lor, atacurile de phishing se folosesc de un canal electronic de comunicație (e-mail, telefon) sau de un program rău intenționat, care exploatează vulnerabilitatile sistemului pentru a fura date.

Prin introducerea datelor personale confidențiale și validarea lor atacatorii intră în posesia acestora și le pot folosi pentru a derula operațiuni în contul identității furate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax