Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Studenţi de la UAB şi elevi de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” au participat la ateliere destinate dezvoltării personale a tinerilor

Publicat

Pe parcursul a două zile, respectiv sâmbătă şi duminică au avut loc, în cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, două ateliere de lucru destinate dezvoltării tinerilor. “Comportament, valori și atitudini în context antreprenorial”, desfășurat în cadrul proiectului “D.E.M.A.R.E.Z. drumul spre success!” și un atelier destinat dezvoltării personale a tinerilor, desfășurat în cadrul proiectului “V.I.P.”.

Pe parcursul celor două zile de implementare a activităților, cei 35 de participanți au avut parte de opt sesiuni de lucru distincte, în care s-a urmărit interacțiunea, inter-relaționarea și cunoașterea, creșterea sentimentului de apartenență la grup, familiarizarea celor prezenți cu particularitățile programului Tineret în Acțiune și cu oportunitățile oferite prin programul Erasmus+; mai mult, participanții au fost activ implicați în activități destinate dezvoltării abilităților de comunicare și abilităților antreprenoriale. Au fost vizate, de asemenea, dezvoltarea personală, explorarea propriului potential și autocunoașterea, dezvoltarea spiritului empatic și dobândirea comportamentului și atitudinilor antreprenoriale.

Ambele proiecte sunt finanțate de către Comisia Europeană prin programul “Tineret în acțiunea”, SubAcțiunea 1.2. Inițiative ale tinerilor și sunt implementate de tineri voluntari, dedicați și pasionați, care își doresc să contribuie la o schimbare în bine în comunitatea din care fac parte.

Coordonatorii acestor proiecte, Denisa Cotîrlea și Cristian Dima, au decis să implementeze împreună activități și să le adapteze astfel încât să livreze o experiență memorabilă participanților: “Cu toate că a trecut o bucată bună de vreme de când ne cunoaștem, nu am mai implementat împreună ateliere de lucru desfășurate prin metode non-formale de educație. Astfel, întreaga experiență a făcut ca fiecare dintre noi să iasă din propria-i zonă de confort, să exploreze lumea și intențiile celuilalt, să cedeze sau să intervină atunci când era cazul, astfel încât să ne completăm reciproc și să livrăm o experiență memorabilă tuturor participanților; mai mult, fiecare trebuia să țină cont de obiectivele necesar a fi atinse și să adapteze sesiunile de lucru la specificul proiectului, cu o trecere ușoară de la dezvoltare personală la antreprenoriat și viceversa” a precizat Denisa Cotîrlea, coordonatoarea proiectului “Dorință, Energie, Motivare, Ambiție, Rezultat, Zâmbet…drumul spre success!”.

“Entuziasm, participare activă, animație, non-formal și tineri frumoși, totul într-un joc la dublu, asemeni echipei Năstase-Țiriac. Asta am simțit în atelierul care a combinat, oricât ar părea de ciudat, voluntariatul cu idea de antreprenoriat. Am găsit multe elemente comune, dar și multe deosebiri, totul în beneficiul unei activități de învățare din care cred că tinerii participanți au avut numai de câștigat”, a spus Cristian Dima, coordonatorul proiectului “Voluntar Implicat și Pregătit”.

Rugați să ofere feedback la finalul celor două zile de activități, tinerii și-au exprimat entuziasmul și dorința de a lua parte, pe viitor, la astfel de activități. “Mi-a atras atenția modul în care V.I.P.-ul și D.E.M.A.R.E.z.-ul au reușit să colaboreze și să organizeze acest eveniment. Eu zic că a fost foarte reușit. Am învățat că atunci când vorbesc despre o temă care mă afectează direct, am foarte mari emoții, astfel că îmi doresc ca, pe viitor, să lucrez asupra gestionării emoțiilor mele; sper să mai particip la astfel de ateliere, în care să-mi fie furnizate instrumentele necesare acestui scop” a afirmat Vladimir Popov, unul dintre participanți.

“Mie mi-a plăcut toată activitatea noastră, temele abordate, metodele prin care ați încercat să ajungeți la inimile noastre, mi-a plăcut faptul că nu am avut timp să mă plictisesc; mi-au plăcut oamenii cu care am lucrat în echipă. Îmi rămân întipărite în minte metodele prin care ați abordat subiectele, modul în care ne-ați provocat, cum ne-ați pus în diferite situați -să gândim, să acționăm, uneori să fim concurenți, uneori să ne susținem. Iau de aici multe zâmbete, multă experiență și…nu mai scăpați de mine!”, a spus Cezara Cotogoi Muscinschi.

Tatiana Lazari, una dintre tinerele participante la activitățile desfășurate a menţionat că: “Mi-a plăcut tot ce am făcut, mai ales faptul că am fost puși în diferite situații pentru a ne dezvolta abilități distincte. Am fost plăcut impresionată de modul reușit în care au fost combinate aceste două proiecte și am învățat, în același timp, lucruri diferite din două domenii distincte – voluntariat și antreprenoriat. Îmi doresc mult să mai particip la astfel de activități.”.

Raluca Vințan, studentă în cadrul Universității “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, consideră că „întreaga activitate a fost pe placul meu. Mi-a atras atenția modul în care am fost percepută și înțeleasă de cei din jur și consider că am învățat să am mai multă încredere în mine; pe viitor, îmi doresc să mai particip la astfel de ateliere”.

Grigorița Tîrsînă, elevă în cadrul Colegiului Economic “Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia a spus că“Mi-au plăcut oamenii din jurul meu – de la fiecare ai ceva de învățaț. Timpul a zburat parcă, ceea ce denotă și frumusețea activităților desfășurate. Am învățat, aici, să fiu mult mai receptivă la opiniile celor din jurul meu”.

Caracterizat drept una dintre cele mai „colorate” activități dedicate tinerilor, datorită multitudinii metodelor non-formale de educație utilizate, atelierul de lucru va avea drept continuitate alte seminarii interactive, întâlniri și ateliere destinate dezvoltării personale a participanților.

Proiectul „Voluntari Implicat și Pregătit” este iniţiat de Centrul Judetean de Voluntariat Alba, împreunǎ cu partenerii: Asociaţia Alumni UAB, Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia și Inspectoratul Școlar al Judeţului Alba, în timp ce în proiectul „DEMAREZ drumul spre succes!” au fost atrași parteneri precum Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia și Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (CICOC UAB) prin Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Asociația Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (ALUMNI UAB), Centrul Județean de Voluntariat Alba (CJV Alba) și Liga Studenților UAB (LSUA).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax