Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Studenții Cercului de Ingineria Mediului din cadrul UAB au oferit pachete cu alimente persoanelor de la Așezământul Social din satul Izvoarele

Publicat

Atudenti CIM la curatenie2 Studenții Cercului de Ingineria Mediului, din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia s-au reîntors la Aşezământul Social din satul Izvoarele pentru a oferi în prag de Sfinte Sărbători Pascale pachete cu alimente pentru 40 de persoane vârstnice și pentru a da o mână de ajutor la curățenia de primăvară în sat.

Studenţii au revenit în localitatea Izvoarele, ce se află la o distanță de 9 km de Aiud, nu pentru o lecție de istorie despre cetatea Colțești, care insistă să supraviețuiască, în ciuda conflictelor, după mai mult de șapte secole, ci pentru o lecție de viață oferită de localnici și de părintele paroh Filimon Virgil, care de acestă dată a renunțat la sutană pentru a munci alături de studenţi la cărat cărămizi, cosit, strâns iarbă, măturat, curăţenie pe malul râului din sat etc.

„Această localitate și-a schimbat doar decorul, de la ultima vizită înainte de Crăciun. Acum se pregătește de Sărbătoarea Învierii, iarba verde pare un covor de mătase țesut pe ici-colo cu fir galben de aur, în formă de păpădie, râul limpede ca o lacrimă, mai apasă din când în când pe-o clapă de piatră, astfel acompaniază păsările care uneori sunt singurele ce mai bat la ferestrele crăpate de vreme ale oamenilor uitați de timp. Personajele sunt aceleași, în casele lor goale de râsete de copii, își derulează secvențe din episoadele trecute. Nici o amintire nu pare să-le descrețească fruntea. Pe masă mai este încă pâine, dar nu-i atât de gustoasă dacă n-ai cu cine s-o împarți. Toți și au dezvelit zâmbetul de umbră când am pășit în casele lor. Pachetele ce le-am lăsat le vor aminti și în ziua de Paște că nu sunt uitați și astfel poate Lumina Învierii le va șterge umbra tristeții țesută de singurătate. Ei au nevoie de timpul nostru pentru a-și șlefui fericirea. Au atâtea de povestit, de la războiul ce l-au simțit în copilărie, când au fost nevoiți să se adăpostească în pădure pentru a se salva , cum spune tanti din colț, care a strâns aproape 100 de ani în cutia vieții, până în zilele noastre, când duc o bătălie cu timpul, ce pentru ei parcă a înghețat.

A fost o altfel de zi pentru ei, care au primit în dar pachete (alimente și fructe), ascultare, o mână de ajutor, atenție dar și pentru studenţi, ce au fost răsplătiți cu zâmbete.

Știm că poate peste câteva decenii și noi avem nevoie de alții, ce nu vor nimic în schimbul timpului și efortului pentru a ne face cel puțin pentru câteva minute fericiți”, a transmis Elena Marica, studentă în anul IV la Ingineria Mediului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax