Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Sute de cugireni au participat la slujba de Florii. Și-au luat acasă ramuri de salcie

Publicat

Creștinii ortodocși și greco – catolici sărbătoresc astăzi Floriile, sărbătoare care preveștește marele praznic al Învierii Domnului, care va avea loc duminica viitoare. Aproximativ 500 de cugireni au participat duminică la slujba dedicate zilei de Florii, oficiate la bisericile din oraș.

La finalul slujbelor , credincioșii au luat acasă ramuri de salcie sfințițe , pentru a fi protejați spun ei , de rău pe parcursul întregului an.

Cu ea își împodobesc icoanele, ușile și ferestrele caselor. Crengile înverzite simbolizează renașterea și amintesc totodată de ramurile cu care a fost întâmpinat Iisus la intrarea în Ierusalim, în această zi.

De asemenea, în unele zone ale țării, stupii se înfășoară cu ramuri de salcie sfințite pentru ca și albinele să primească binecuvântare de la Dumnezeu.  În Duminica Floriilor, aproximativ un milion și jumătate de români își sărbătoresc onomastica.

Potrivit creștinortodox.ro, ”Intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim este singurul moment din viața Sa pământească în care a acceptat să fie aclamat ca Împărat. Duminica Floriilor este precedată de sâmbăta lui Lazăr, zi în care Biserica pomenește minunea învierii din morți a lui Lazăr săvârșită de către Domnul Iisus Hristos”.

De mâine începe Săptămâna Patimilor, o perioadă de pocăinţă şi îndreptare duhovnicească pentru toţi creştinii, care încheie astfel vremea de pregătire sufletească pentru cea mai mare sărbătoare creştină.

În biserici se vor oficia în fiecare seară Deniile, slujbe prin care credincioşii îl „petrec” pe Hristos pe drumul Crucii, până la moarte şi Înviere. Fiecare zi are o semnificaţie aparte, în care credincioşii rememorează evenimentele din ultimele zile din viaţa pământească a Mântuitorului, înainte de Înviere.

VEZI: MESAJE de FLORII 2018: Idei de urări pentru cei care poartă nume de flori. Felicitări în zi de sărbătoare

Sorin GIURCA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax