Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Sute de elevi din Alba au participat la sesiuni de informare susţinute de poliţişti şi profesori, despre siguranţa în mediul online

Publicat


22243656_1652816301455654_4565176_oCampania  „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, desfășurată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, a continuat marţi, cu activităţi dedicate prevenirii victimizării minorilor, în spaţiul virtual. Sute de elevi din judeţul Alba au participat la sesiuni de informare susţinute de poliţişti şi profesori de specialitate.

Cea de-a doua zi a campaniei  „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” a fost dedicată prevenirii infracţiunilor din sfera criminalității informatice şi utilizării, în siguranţă, a internetului şi reţelelor de socializare.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba, împreună cu poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii informatice din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia au fost prezenţi la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia unde, împreună cu profesori de informatică, au explicat elevilor beneficiile şi riscurile utilizării reţelelor de socializare şi a diverselor aplicaţii din mediul virtual.

Un subiect dezbătut intens şi aflat în actualitate, a fost cyberbullying-ul, fiind prezentate materiale video educative, ce ilustrează acest fenomen, dar şi exemple concrete, prezentate de elevi.

Totodată, elevilor le-au fost oferite explicaţii despre pornografia infantilă prin sisteme informatice şi modurile de prevenire şi raportare a acesteia, traficul de persoane racolate prin intermediul internetului şi nu în ultimul rând hărţuirea şi prevenirea victimizării minorilor prin intermediul jocurilor on-line.

Un alt subiect abordat în discuțiile poliţiştilor şi cadrelor didactice cu elevii, a fost cel referitor la infracţiunile care sunt comise prin intermediul dispozitivelor mobile (telefoane, tablete, computere), recomandarea fiind aceea de a folosi tehnologia modernă, cu precauţie, pentru că furtul de identitate sau fraudele bancare pot fi experiențe neplăcute şi costisitoare.

Subiecte privind prevenirea victimizării tinerilor din infracţiuni, în general şi cu precădere în mediul virtual, au fost dezbătute şi de poliţiştii de proximitate şi de ordine publică de la poliţiile municipale şi orășenești dar şi de la posturile de poliţie comunale, cu ocazia întâlnirilor acestora cu elevi din unităţi de învăţământ din judeţ.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul de Interne propune constituirea unor unități teritoriale pentru căutarea persoanelor dispărute. PROIECT

Publicat

Ministrul de Interne propune constituirea la nivel teritorial a unor unități specializate în căutarea persoanelor dispărute. Potrivit acestuia, cu ocazia rectificării bugetare s-au repartizat Poliției Române fonduri pentru îmbunătățirea sistemelor tehnice utilizate pentru localizarea persoanelor dispărute.  Ministrul de Interne, Marcel Vela, a susținut joi o conferință de presă despre principalele măsuri dispuse în prima lună […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Parcul Sărbătorilor de Iarnă din Alba Iulia se deschide oficial duminică. Concert de colinde în Cetatea Alba Carolina

Publicat

parc sarbatori

Parcul Sărbătorilor de iarnă din Alba Iulia se va deschide duminică, la ora 17.00. Alături de un pahar de vin fiert sau un ceai cald, cei prezenți în Cetatea Alba Carolina vor putea privi luminițele și asculta un concert de colinde tradiționale, cântate de urătorii de la Augustin Bena.  ”Locul se va transforma într-un spațiu […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Aproape 200 de români care trebuiau să zboare la Cluj, blocați fără explicații pe aeroportul din Barcelona

Publicat

Mai mulți români sunt blocați pe aeroportul din Barcelona, din cauză că avionul care trebuia să plece miercuri seară spre Cluj-Napoca, nu a mai plecat. Situația este descrisă de jurnalistul Vitalie Cojocaru pe pagina sa de Facebook. ”Aproape 200 de români se află în aceste momente în aeroportul din Barcelona. Oamenii se plâng de faptul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Tânăr din Alba, rănit în accident la Brașov. Impact între un autoturism și un camion

Publicat

Un tânăr de 31 de ani din județul Alba a fost rănit, joi după-amiaza, într-un accident petrecut în Brașov. În evenimentul rutier au fost implicate un autoturism și un camion. UPDATE: Tânărul rănit este din Sebeș. Camionul era condus de un șofer de 42 de ani din Covasna. Potrivit IPJ Brașov, tânărul a fost transportat […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate