Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO : Sute de persoane se adună în fiecare duminică dimineața, în talciocul din Alba Iulia. Mii de produse la prețuri accesibile

Publicat


IMG_1189În fiecare duminică, dis de dimineață, zeci de comercianți își aduc obiectele de care nu mai au nevoie în talciocul din Alba Iulia, pentru a putea face „un ban cinstit”.  Sute de persoane caută printre mii de produse, fără un preț fix, înșiruite de vânzătorii duminicali pe tarbe sau pe pături, adevărate „comori” la sume minuscule, obiecte de colecție sau de uz zilnic. Prețurile convenabile atrag ca un magnet vânătorii de chilipiruri, care după îndelungi negocieri se întorc acasă cu obiectele dorite în „patrimoniul” personal.

Oricum i-am spune: târg, bazar sau talcioc, genul acesta de piață îi adună pe albaiulieni și nu numai, cu sutele în fiecare duminică, în zona ”Lumea Nouă” din Alba Iulia, lângă fosta fabrică de covoare ”Incov”.

De la mașini, motociclete, băuturi, mititei, semințe, parfumuri și detergenți, la articole electronice și electrocasnice, televizoare, calculatoare, obiecte de decor, haine, încălțăminte, ceasuri, bijuterii sau obiecte de colecție, găsești absolut orice în talciocul de duminică dimineața.

Prețurile pornesc de la 1 leu pentru cabluri IT, 3 lei pentru cărți, reviste și manuale vechi, 5 lei pentru încărcătoare de telefoane mobile, 15 lei pentru obiecte de decor și tablouri de mici dimensiuni, 25 lei pentru telefoane mobile mai vechi de 5 ani, și pot ajunge la câteva mii de euro pentru achizitionarea unui automobil.

Vânătorii de chilipiruri trebuie să se orienteze de la cine să cumpere. Telefoanele mobile, de ultimă generație sau vechi de câțiva ani, se găsesc cu zecile. Însoțite de accesorii sau nu, proveniența lor este totuși discutabilă. De exemplu, unul dintre comercianți, oferea spre vânzare un iPhone 4, decodat, la prețul de 400 lei, negociabil. Televizoare, monitoare, calculatoare și periferice, laptopuri, încărcătoare sau accesorii pentru telefoane sunt și ele nelipsite de pe tarabele comercianților.

Completând lista produselor, scule electrice, biciclete, jucării, obiecte de decor, ceasuri sau chiar bijuterii, cu toate se găsesc în număr mare, în fiecare duminică pe tarabele talciocului din Alba Iulia.

O mașină de găurit sau un polizor unghiular la 35 de lei, un fier de călcat la 40 lei sau un sistem audio la 60 lei sunt doar câteva exemple de prețuri practicate de comercianți.

IMG_1178Cei care sunt în cautarea unui autovehicul rulat, a unor piese de schimb sau accesorii pentru mașinile personale, le pot găsi în sectorul rezervat acestora .

Oferta include peste 80 de autovehicule, cu comercianți veniți din Cluj, Hunedoara, Mureș sau din alte județe ale țării, fără a lipsi autovehiculele înmatriculate în străinătate.

Prețurile sunt de regulă afișate în parbrizul mașinii, comercianții oferind celor interesați detalii despre autovehicul, în speranța unei vânzări rapide.

De asemenea, de la cauciucuri second hand la diferite accesorii, vânzătorii se întrec în oferte, ”lasă din preț” în speranța că vor atrage cât mai mulți cumpărători. În cazul cauciucurilor rulate, prețurile pornesc de la 150 lei/perechea.

Piața cuprinde șase sectoare, delimitate astfel:

Sectorul de produse second hand – tariful pentru comercianți este de 3 lei/mp

Sectorul de produse textile și industriale – tariful pentru comercianți este de 3 lei/mp

Sectorul de alimentație publică și băuturi – tariful pentru comercianți este de 5 lei/mp

Sectorul de autoturisme – tariful pentru comercianți este de 15 lei/autovehicul

Sectorul de autoutilitare, autocamioane – tariful pentru comercianți este de 20 lei/autovehicul

Sectorul de motociclete, scutere – tariful pentru comercianți de 5 lei/bucată

Programul de funcționare:

Marți: orele 06:00 – 12:00 (piață de cereale)

Duminică: orele 06:00 – 15:00 (piață, talcioc)


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. 塚原

    miercuri, 24.05.2017 la 11:57

    bazar =țigani=lucruri furate de la români=poliția coruptă=000000

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Românii pierd opt luni din viață din cauza poluării. Care este media europeană

Publicat

Românii pierd opt luni din viață din cauza poluării, în condițiile în care media din Uniunea Europeană este de 5,7 luni. Românii, alături de maghiari și polonezi, sunt cei mai afectaţi dintre europeni de particulele nocive din aer. Calculul este făcut de oameni de ştiinţă din toată lumea, într-un raport care evaluează impactul schimbărilor climatice […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Modernizarea clădirii vechi a Liceului de Arte din Alba Iulia. Primăria cumpără serviciile de proiectare și execuție a lucrării

Publicat

liceul de arte

Primăria Alba Iulia a demarat procedura de achiziție a serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor de modernizare a clădirii vechi a Liceului de Arte ”Regina Maria”. Investiția este de peste 400.000 de lei. Este vorba despre clădirea în care funcționează acum clasele zero și I-IV, pe un teren de 742 mp. Vezi O clădire […]

Citește mai departe
Publicitate

BLAJ

Doi copii au suferit arsuri după ce un tub spray le-a explodat în față. Au intervenit echipaje SMURD din Blaj

Publicat

ambulanta

Doi copii au suferit arsuri sâmbătă seara, după ce un tub spray le-a explodat în față. Incidentul s-a petrecut în localitatea Veseuș, comuna Jidvei. Potrivit ISU Alba, la fața locului a intervenit echipaje SMURD de la Blaj. Cei doi copii, în vârstă de 8 ani, respectiv 10 ani, au suferit arsuri de gradul 1, la […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Cât au cheltuit românii pe internet, de Black Friday. Alba Iulia, pe locul 5 la comenzi online

Publicat

plati online

Românii au plătut aproape 200 de milioane de lei online de „Black Friday”, mai mult cu 26% față de anul trecut, potrivit datelor publicate sâmbătă, de către procesatorul de plăţi PayU România. În 15 noiembrie, s-au cumpărat produse cu plata online de 198,02 de milioane de lei, din care peste 22% dintre tranzacţii au fost […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate