Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO : Sute de persoane se adună în fiecare duminică dimineața, în talciocul din Alba Iulia. Mii de produse la prețuri accesibile


Publicat

IMG_1189În fiecare duminică, dis de dimineață, zeci de comercianți își aduc obiectele de care nu mai au nevoie în talciocul din Alba Iulia, pentru a putea face „un ban cinstit”.  Sute de persoane caută printre mii de produse, fără un preț fix, înșiruite de vânzătorii duminicali pe tarbe sau pe pături, adevărate „comori” la sume minuscule, obiecte de colecție sau de uz zilnic. Prețurile convenabile atrag ca un magnet vânătorii de chilipiruri, care după îndelungi negocieri se întorc acasă cu obiectele dorite în „patrimoniul” personal.

Oricum i-am spune: târg, bazar sau talcioc, genul acesta de piață îi adună pe albaiulieni și nu numai, cu sutele în fiecare duminică, în zona ”Lumea Nouă” din Alba Iulia, lângă fosta fabrică de covoare ”Incov”.

De la mașini, motociclete, băuturi, mititei, semințe, parfumuri și detergenți, la articole electronice și electrocasnice, televizoare, calculatoare, obiecte de decor, haine, încălțăminte, ceasuri, bijuterii sau obiecte de colecție, găsești absolut orice în talciocul de duminică dimineața.

Prețurile pornesc de la 1 leu pentru cabluri IT, 3 lei pentru cărți, reviste și manuale vechi, 5 lei pentru încărcătoare de telefoane mobile, 15 lei pentru obiecte de decor și tablouri de mici dimensiuni, 25 lei pentru telefoane mobile mai vechi de 5 ani, și pot ajunge la câteva mii de euro pentru achizitionarea unui automobil.

Vânătorii de chilipiruri trebuie să se orienteze de la cine să cumpere. Telefoanele mobile, de ultimă generație sau vechi de câțiva ani, se găsesc cu zecile. Însoțite de accesorii sau nu, proveniența lor este totuși discutabilă. De exemplu, unul dintre comercianți, oferea spre vânzare un iPhone 4, decodat, la prețul de 400 lei, negociabil. Televizoare, monitoare, calculatoare și periferice, laptopuri, încărcătoare sau accesorii pentru telefoane sunt și ele nelipsite de pe tarabele comercianților.

Completând lista produselor, scule electrice, biciclete, jucării, obiecte de decor, ceasuri sau chiar bijuterii, cu toate se găsesc în număr mare, în fiecare duminică pe tarabele talciocului din Alba Iulia.

O mașină de găurit sau un polizor unghiular la 35 de lei, un fier de călcat la 40 lei sau un sistem audio la 60 lei sunt doar câteva exemple de prețuri practicate de comercianți.

IMG_1178Cei care sunt în cautarea unui autovehicul rulat, a unor piese de schimb sau accesorii pentru mașinile personale, le pot găsi în sectorul rezervat acestora .

Oferta include peste 80 de autovehicule, cu comercianți veniți din Cluj, Hunedoara, Mureș sau din alte județe ale țării, fără a lipsi autovehiculele înmatriculate în străinătate.

Prețurile sunt de regulă afișate în parbrizul mașinii, comercianții oferind celor interesați detalii despre autovehicul, în speranța unei vânzări rapide.

De asemenea, de la cauciucuri second hand la diferite accesorii, vânzătorii se întrec în oferte, ”lasă din preț” în speranța că vor atrage cât mai mulți cumpărători. În cazul cauciucurilor rulate, prețurile pornesc de la 150 lei/perechea.

Piața cuprinde șase sectoare, delimitate astfel:

Sectorul de produse second hand – tariful pentru comercianți este de 3 lei/mp

Sectorul de produse textile și industriale – tariful pentru comercianți este de 3 lei/mp

Sectorul de alimentație publică și băuturi – tariful pentru comercianți este de 5 lei/mp

Sectorul de autoturisme – tariful pentru comercianți este de 15 lei/autovehicul

Sectorul de autoutilitare, autocamioane – tariful pentru comercianți este de 20 lei/autovehicul

Sectorul de motociclete, scutere – tariful pentru comercianți de 5 lei/bucată

Programul de funcționare:

Marți: orele 06:00 – 12:00 (piață de cereale)

Duminică: orele 06:00 – 15:00 (piață, talcioc)ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. 塚原

    miercuri, 24.05.2017 at 11:57

    bazar =țigani=lucruri furate de la români=poliția coruptă=000000

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

BLAJ

FOTO: O mașină a luat foc în trafic la Bucerdea Grânoasă. Pompierii din Blaj au intervenit pentru stingerea incendiului

Publicat

pompieri

O mașină a luat foc și s-a făcut scrum în trafic, în localitatea Bucerdea Grânoasă din județul Alba. Garda de intervenție Blaj a intervenit miercuri seară pentru lichidarea și stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, în localitatea Bucerdea Grânoasă, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba.

Din primele informații autoturismul marca Ford s-ar fi aflat în trafic, când a izbucnit focul. La fața locului au fost trimise două mașini ale pompierilor: o autoutilitară de stins incendii și o ambulanță.

Incidentul a fost unul fără victime. În jurul orei 23,30 pompierii au reușit să stingă focul.

Sursă: ISU Alba

Foto: Arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Harta: 17 județe din România marcate de Germania ca ”zone de risc”. Testul COVID-19 este obligatoriu la intrarea în țară

Publicat

Autoritățile germane au actualizat, miercuri, lista județelor din România considerate drept „zone de risc”. Potrivit ministerului de externe german și institutului Robert Koch, Bucureștiul și 17 județe din România au intrat în așa numita ”zonă roșie”.

Județele Argeș, Buzău, Bihor, Mehedinți, Neamț,  Ialomița, Timiș au fost marcate inițial ca zone de risc de către Germania.

Pe  listă au fost adăugate miercuri și Bacău, Brașov, Brăila, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vrancea și capitala București.

Toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră pe teritoriul Republicii Federale Germania după ce s-au aflat într-una dintre zonele/regiunile incluse în lista „zonelor de risc“ trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, pentru infecția cu COVID-19, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania”, preciza MAE, într-un comunicat transmis sâmbătă.

În caz contrar acestea riscă amenzi de până la 25.000 de euro dacă se sustrag. În cazul în care sunt depistate pozitiv, aceste persoane intră în izolare obligatorie.

Testarea la care se face referire se poate efectua direct pe aeroport, la medicul de familie sau la autoritățile locale de sănătate.

În cazul în care nu se îndeplinește această obligație, autoritățile germane pot refuza intrarea în țară sau vor dispune măsura autoizolarii la domiciliu. Indiferent de opțiunea aleasă, testarea este obligatorie pentru toate persoanele care vin din zonele de risc.

Măsura autoizolarii la domiciliu nu se va aplica celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania.

În schimb, dacă testul este efectuat la momentul sosirii în Germania, se va dispune măsura autoizolarii până la primirea rezultatului testului.

Ce spune ambasadorul României în Germania

Ambasadorul Emil Hurezeanu a explicat la televiziunea Digi24 că cei care ajung în Germania cu avionul plecând din România de pe aeroporturi plasate în zonele de risc, la destinație vor spune de unde vin și vor face testul pentru COVID, care este gratuit.

Cei care vin din România terestru, vor trebui să completeze o declarație pe proprie răspundere, iar în decurs de 72 de ore de la intrarea pe teritoriul Germaniei vor trebui să facă testul. Cei care mint că nu vin din zone de risc riscă amenzi de până la 25.000 de euro.

Cum se face evaluarea zonelor de risc în Germania

Evaluarea zonelor de risc se face de câteva ori pe săptămână în Germania. În urmă cu câteva zile, erau numai șapte județe din România incluse în această categorie, acum sunt 17 plus Bucureștiul. Criteriul este să nu existe mai mult de 50 de cazuri de infectare la suta de mii de locuitori.

De asemenea, persoanele care intră în Republica Federală Germania venind dintr-o „zonă de risc” (inclusiv din cele șapte județe menționate) sunt obligate să completeze un formular de localizare a cărui variantă în limba engleză – Public Health Passenger Locator Form – poate fi regăsită AICI

Informații cu privire la noua măsură de actualizare a „zonelor de risc“ prin includerea în listă a unor județe din România sunt disponibile AICI  (lista completă și actualizată a zonelor de risc).

Regulile de conduită, restricțiile și măsurile de relaxare decise la nivelul fiecărui land german pot fi accesate pe pagina cancelariei federale pot fi văzute AICI
.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Actrița Ioana Bogățan, în juriul Galei HOP – Gala Tânărului Actor. Evenimentul se va desfășura pe acoperișul Teatrului Național

Publicat

Actrița din Alba Iulia, Ioana Bogățan, director al Teatrului de Păpuși ”Prichindel” și al Festivalului de Teatru ”Povești”, a fost cooptată pentru al doilea an consecutiv în juriul Galei HOP – Gala Tânărului Actor, Ediția 2020, care se va desfășura la începutul lunii septembrie. 

”Sunt pentru a doua oară în juriul acestei gale. Tradiția a fost să se țină la Costinești. Anul trecut s-a mutat la Constanța și cei mai mari actori români au venit să îi vadă pe concurenți. Tot anul trecut, Gigi Căciuleanu a făcut și un spectacol cu actorii câștigători pe care am vrut să îl aduc și la noi la festival.

Anul acesta nu va fi online. Va fi ”on the roof ”- pe acoperișul Teatrului Național din București, unde există un spațiu perfect pentru așa ceva.

Tema este ”Teatru coregrafic. Dans.Actorul ca fenomen al teatrului actual”… Eu sunt fascinată de această formă de teatru și tot timpul am vânat acest tip de spectacole, foarte bune, pentru festivalul de la Alba Iulia. Este o onoare pentru mine această prezență în juriu” a declarat Ioana Bogățan pentru Alba24.

De menționat că Ioana Bogățan și Adrian Batista sunt cei doi membri ai juriului care au fost menținuți de la ediția de anul trecut.

Din juriu mai fac parte: Adrian Batista – regizor și producător TV, Silvia Ghiață – producător TV, Andrei și Andreea Grosu– regizori și Ileana Lucaciu – critic de teatru.

În competiție sunt înscriși 24 de actori.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Florin Roman: 40 de doze de Redemsivir, folosit în tratamentul bolnavilor de COVID-19, ajung joi la Spitalul Județean Alba

Publicat

Deputatul de Alba, Florin Roman, a amunțat pe contul său de Facebook că 40 doze de Remdesivir, medicamentul folosit în tratamentul bolnavilor de COVID-19, ajung mâine la Spitalul Judetean Alba, în urma unei discuții pe care a avut-o cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

”Tot astăzi am finalizat discuțiile cu oficiali de la Rezervele de stat, impreuna cu Prefectura Alba, pentru ca patru containere modulare sa ajungă la Ambulanta Alba, pentru a fi utilizate de ambulanțieri.

Totodată, a devenit litera de lege amendamentul privind creșterea la 35% pe ordonator principal de credite a sporului pentru spitalele județene care tratează cazurile de COVID 19, ceea ce permite o salarizare mai corectă în spitalele județene” a adăugat acesta.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate