Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO : Sute de persoane se adună în fiecare duminică dimineața, în talciocul din Alba Iulia. Mii de produse la prețuri accesibile

Publicat


IMG_1189În fiecare duminică, dis de dimineață, zeci de comercianți își aduc obiectele de care nu mai au nevoie în talciocul din Alba Iulia, pentru a putea face „un ban cinstit”.  Sute de persoane caută printre mii de produse, fără un preț fix, înșiruite de vânzătorii duminicali pe tarbe sau pe pături, adevărate „comori” la sume minuscule, obiecte de colecție sau de uz zilnic. Prețurile convenabile atrag ca un magnet vânătorii de chilipiruri, care după îndelungi negocieri se întorc acasă cu obiectele dorite în „patrimoniul” personal.

Oricum i-am spune: târg, bazar sau talcioc, genul acesta de piață îi adună pe albaiulieni și nu numai, cu sutele în fiecare duminică, în zona ”Lumea Nouă” din Alba Iulia, lângă fosta fabrică de covoare ”Incov”.

De la mașini, motociclete, băuturi, mititei, semințe, parfumuri și detergenți, la articole electronice și electrocasnice, televizoare, calculatoare, obiecte de decor, haine, încălțăminte, ceasuri, bijuterii sau obiecte de colecție, găsești absolut orice în talciocul de duminică dimineața.

Prețurile pornesc de la 1 leu pentru cabluri IT, 3 lei pentru cărți, reviste și manuale vechi, 5 lei pentru încărcătoare de telefoane mobile, 15 lei pentru obiecte de decor și tablouri de mici dimensiuni, 25 lei pentru telefoane mobile mai vechi de 5 ani, și pot ajunge la câteva mii de euro pentru achizitionarea unui automobil.

Vânătorii de chilipiruri trebuie să se orienteze de la cine să cumpere. Telefoanele mobile, de ultimă generație sau vechi de câțiva ani, se găsesc cu zecile. Însoțite de accesorii sau nu, proveniența lor este totuși discutabilă. De exemplu, unul dintre comercianți, oferea spre vânzare un iPhone 4, decodat, la prețul de 400 lei, negociabil. Televizoare, monitoare, calculatoare și periferice, laptopuri, încărcătoare sau accesorii pentru telefoane sunt și ele nelipsite de pe tarabele comercianților.

Completând lista produselor, scule electrice, biciclete, jucării, obiecte de decor, ceasuri sau chiar bijuterii, cu toate se găsesc în număr mare, în fiecare duminică pe tarabele talciocului din Alba Iulia.

O mașină de găurit sau un polizor unghiular la 35 de lei, un fier de călcat la 40 lei sau un sistem audio la 60 lei sunt doar câteva exemple de prețuri practicate de comercianți.

IMG_1178Cei care sunt în cautarea unui autovehicul rulat, a unor piese de schimb sau accesorii pentru mașinile personale, le pot găsi în sectorul rezervat acestora .

Oferta include peste 80 de autovehicule, cu comercianți veniți din Cluj, Hunedoara, Mureș sau din alte județe ale țării, fără a lipsi autovehiculele înmatriculate în străinătate.

Prețurile sunt de regulă afișate în parbrizul mașinii, comercianții oferind celor interesați detalii despre autovehicul, în speranța unei vânzări rapide.

De asemenea, de la cauciucuri second hand la diferite accesorii, vânzătorii se întrec în oferte, ”lasă din preț” în speranța că vor atrage cât mai mulți cumpărători. În cazul cauciucurilor rulate, prețurile pornesc de la 150 lei/perechea.

Piața cuprinde șase sectoare, delimitate astfel:

Sectorul de produse second hand – tariful pentru comercianți este de 3 lei/mp

Sectorul de produse textile și industriale – tariful pentru comercianți este de 3 lei/mp

Sectorul de alimentație publică și băuturi – tariful pentru comercianți este de 5 lei/mp

Sectorul de autoturisme – tariful pentru comercianți este de 15 lei/autovehicul

Sectorul de autoutilitare, autocamioane – tariful pentru comercianți este de 20 lei/autovehicul

Sectorul de motociclete, scutere – tariful pentru comercianți de 5 lei/bucată

Programul de funcționare:

Marți: orele 06:00 – 12:00 (piață de cereale)

Duminică: orele 06:00 – 15:00 (piață, talcioc)


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. 塚原

    miercuri, 24.05.2017 la 11:57

    bazar =țigani=lucruri furate de la români=poliția coruptă=000000

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Acțiune nocturnă de amploare a polițiștilor din Alba Iulia pentru combaterea consumului de alcool și droguri

Publicat

Polițiștii rutieri din Alba Iulia au organizat sâmbătă noaptea o acţiune de amploare pentru combaterea conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.  Acțiunea a început în jurul orei 22.30, de pe Bulevardul Încoronării, din zona parcării de la Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan dar s-a derulat în mai multe puncte din […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Alba Iulia NECUNOSCUTĂ. Topul curiozităților legate de fortificația orașului, care a dăinuit peste un mileniu

Publicat

De la întemeierea oraşului de către romani, în urmă cu aproape două mii de ani, şi până în zilele noastre, Alba Iulia a trecut prin tot atâtea transformări, încât este aproape imposibil ca cineva să-i cunoască toate secretele. Ca toate oraşele vechi, Alba Iulia păstrează, pe lângă clădirile-simbol şi mici secrete, lucruri mai puţin cunoscute. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

HAOS pe Aeroportul din Cluj-Napoca: Sute de oameni aşteaptă. Cursele sunt anulate din cauza ceţii

Publicat

Mai multe curse aeriene sunt anulate, redirecţionate pe Aeroportul Sibiu sau întârziate la și de la Cluj-Napoca, din cauza ceții. Sute de oameni stau sâmbătă seara în aeroport și așteaptă, transmite Mediafax. Potrivit informațiilor de la Aeroportul Cluj-Napoca, două curse către Valencia și Liverpool au fost anulate sâmbătă seara. Cele două avioane urmau să plece […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Povestea unei evadări ca în filme din Penitenciarul Aiud. Doi deținuți au săpat un tunel de 11 metri în patru luni

Publicat

aiud penitenciar

Printre evadările sau tentativele de evadare din Penitenciarul Aiud (care nu au lipsit, de-a lungul timpului), una atrage atenția din cauza planului elaborat care a stat în spatele ei. Exact ca în filme, doi deținuți au săpat timp de patru luni un tunel de 11 metri, cu ajutorul căruia au reușit să treacă dincolo de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate