Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Tabără de tineret pentru 23 de copii din parohiile Roşia de Secaş şi Tău. Drumeţie la vechea biserică din zonă, jocuri sportive


Publicat

Luni, 23 de tineri din parohiile ortodoxe Roşia de Secaş şi Tău au participat la o tabără de o zi la Centrul de tineret de la Obârşia Tiurului, din Protopopiatul Ortodox Blaj. La centrul de tineret de la Obârşia Tiurului tinerii au participat la activităţi educative non-formale, de socializare şi de cunoaştere. Grupul a participat şi la o drumeţie la vechea biserică din Obârşia Tiurului, aflată la o distanţă de aproximativ 1,5 kilometri de Centrul de tineret.

Aici, tinerii au luat parte la o scurtă rugăciune şi la o dezbatere asupra istoriei acelor locuri. La întoarcere au fost organizate jocuri sportive iar cei atraşi de farmecul şi răcoarea pădurii au făcut o plimbare la umbra copacilor din apropiere. Părintele Sofronie (Septimiu) Mathe, responsabilul Centrului de tineret, împreună cu părintele Teodor Hopârtean de la parohia Tău au iniţiat apoi o discuţie liberă despre actualele probleme ale tinerilor şi relaţia pe care Biserica o are în rezolvarea lor.

Participanţii la discuţie şi-au exprimat părerile asupra necesităţii comunicării şi întrajutorării în vederea depăşirii situaţiilor critice. La ora mesei, tinerii şi-au împărţit unii altora din hrana fiecăruia, iar părintele Teodor i-a răsplătit pe toţi cei prezenţi cu pepeni de sezon. a adăugat părintele protopop de Blaj.

Prin intermediul jocurilor de team-building, precum cunoaşte-ţi partenerul, sfoara, telefonul fără fir sau altele asemenea ei, au putut să descopere trăsăturile celorlalţi tineri participanţi dar şi o metodă inedită de interacţiune socială.

La finalul zilei s-a făcut o trecere în revistă a evenimentelor din cadrul acestei tabere iar tinerii participanţi şi-au exprimat dorinţa de a se reîntoarce şi pe viitor în acest cadru relaxant şi frumos.

Tabăra a fost organizată cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei şi coordonată de părintele Ovidiu-Nicolae Pop, paroh la Roşia de Secaş şi protopop de Blaj şi părintele Teodor Hopârtean din parohia Tău.

Tinerii, însoţiţi de părintele Teodor Hopârtean au păşit vreme de câteva ore într-o oază de linişte în mijlocul naturii.

„Nădăjduim că prin ajutorul lui Dumnezeu, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţiei Sale, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu şi prin purtarea de grijă a preoţilor şi a tuturor celor implicaţi în acest Centru de tineret să reuşim să oferim tinerilor o alternativă sănătoasă pentru un timp liber petrecut cu folos”, a transmis Protopopul Ovidiu-Nicolae Pop.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Judecătoria Aiud recomandă justițiabililor să evide deplasarea la instanță, după ce orașul a ajuns la o rată de infectare record

Publicat

tribunal-justitie-decizie-instanta-e

Judecătoria Aiud a transmis miercuri un comunicat prin care recomandă justițiabililor să evite deplasarea la instanță, pe cât posibil, și să utilizeze comunicarea la distanță. 

”Având în vedere evoluţia îngrijorătoare a numărului cazurilor confirmate ca fiind infectate cu COVID 19 la nivelul comunităţii aiudene (cu o rată de infectare de peste 7 la mia de locuitori, cu mult peste media naţională sau judeţeană),

În condiţiile în care activitatea de judecată continuă în parametri normali,

În scopul prevenirii răspândirii virusului Covid 19 atât la nivelul publicului, cât şi la nivelul personalului instanţei,

Judecătoria Aiud recomandă justiţiabililor să evite, pe cât posibil, deplasarea fizică la sediul instanţei şi să utilizeze într-o cât mai mare măsură comunicarea la distanţă.

Reamintim faptul că depunerea actelor adresate instanţei (acţiuni sau înscrisuri) se poate face prin următoarele mijloace:

a) prin fax la numerele: 0358.408498 sau 0258860677;

b) prin e – mail la adresa: judecatoria.aiud@just.ro;

c) prin poştă.

Recomandăm publicului consultarea dosarelor în format electronic, prin accesarea aplicaţiei „Dosarul Electronic” (site-ul www.tribunalulalba.ro).

În cauzele aflate pe rolul instanţei, recomandăm ca publicul să solicite judecarea cauzei în lipsă şi prezentarea fizică a părţilor doar atunci când au notată pe citaţia primită menţiunea „prezenţă obligatorie”. Prezentarea martorilor citaţi în cauze pentru a fi audiaţi este obligatorie.

Asigurăm justiţiabilii de faptul că neprezentarea fizică la instanţă nu va afecta buna derulare a procesului, precum şi de faptul că judecătorii instanţei, alături de întreg personalul acesteia, îşi vor îndeplini în continuare atribuţiile cu diligenţă şi profesionalism în scopul de a asigura un act de justiţie de calitate” au transmis reprezentanții instituției.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO VIDEO: ACCIDENT GRAV pe Autostrada A1 Orăștie-Sebeș, în zona Pianu: 13 răniți și un decedat. Traficul blocat total

Publicat

Un accident rutier grav s-a produs miercuri, pe Autostrada A1, între Sebeș și Orăștie, în zona localității Pianu. A fost activat planul roșu de intervenție. 

UDATE, ora 13.55:

Dintre cele 15 victime ale accidentului, 13 au fost transportate la spitalele din județele Alba și Hunedoara, iar o victimă la UPU Târgu Mureș, cu ajutorul unui elicopter SMURD. O persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale și o altă persoană a decedat.

Începând cu ora 13:35 a fost reluat traficul pe autostrada A1 pe o bandă.

În accident a fost implicat doar un microbuz care transporta pe platformă o altă mașină.

ISU Alba și ISU Hunedoara au intervenit la fața locului cu forțe extinse.

UPDATE, ora 13.53: În accident a fost implicat doar un microbuz cu 15 persoane, care tracta o platformă pe care se afla un autoturism. Autovehiculul s-a răsturnat în șanț.

Potrivit ISU Alba, dintre cele 15 persoane aflate în microbuz, una a murit, iar alte 13 au fost transportate la spitale din Alba și Hunedoara, una dintre acestea cu elicopterul SMURD la UPU Târgu Mureș.

Potrivit aceleiași surse, începând cu ora 13.35 s-a reluat traficul pe A1, pe o bandă, în zona accidentului.

UPDATE: Este vorba despre 15 persoane aflate în microbuz, din care una încarcerată și una decedată, potrivit ISU Alba.

Forțe alocate: 5 autospeciale SMURD, o autospecială de Terapie Intensivă Mobilă, o autospecială de stingere incendii cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și două ambulanțe SAJ.

La fața locului de deplasează și un elicopter SMURD.

UPDATE: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe autostrada A1 Sibiu-Deva, pe sensul către Sibiu, în zona localității Pianu, județul Alba, un microbuz de transport persoane care transporta o platformă cu un autovehicul s-a răsturnat pe carosabil, pe banda de urgență.

Din primele date, 10 persoane ar fi rănite, dintre care una este în stare foarte gravă.

Banda de urgență este restricționată, circulându-se îngreunat în zona producerii evenimentului rutier. A fost aplicat planul roșu de intervenție, fiind solicitat elicopterul SMURD.

Potrivit ISU Alba, în accident sunt implicate 15 persoane aflate în microbuz dintre care una este încarcerată iar o altă persoană este decedată. Forțe alocate: 5 EPA + 1 TIM, 1 ASAS, 1 DESCARCERARE și 2 SAJ.

Autostrada A1 este închisă între km 300 și 320 pe sensul de mers Orăștie – Sebeș din accidentului de la km 320.

Știrea inițială

Potrivit ISU Alba, Garda de intervenție Sebeș în cooperare cu ISU Hunedoara, intervin pentru acordare prim ajutor și descarcerare la un accident rutier produs pe Autostrada A1, km 320, sensul de mers Orăștie – Sebeș.

Din primele informații este vorba despre o autoutilitara și un microbuz cu 15 persoane, din care persoană încarcerată .

A fost pus în aplicare planul roșu de intervenție. La fața locului s-a deplasat și Prim Adjunctul Inspectorului Șef.

Acțiunea este în dinamică, revenim cu detalii.

Imagini : ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

LIVE VIDEO: Ceremonia de învestire a primarului Gabriel Pleșa și a Consiliului Local Alba Iulia. Componența legislativului local

Publicat

Gabriel Pleșa este învestit în funcție, astăzi, alături de noul Consiliu Local. Ceremonia se desfășoară în curtea interioară a Rectoratului Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

În ceea ce privește Consiliul Local, PNL are 9 mandate de consilieri, USR PLUS – 7, PSD – 4 și un singur independent – Paul Victor Florea.

Citește și: Cine este Gabriel Pleșa, noul primar din Alba Iulia. De la o trupă de umor și afaceri cu telefoane, la politică și administrație

Componența Consiliului Local Alba Iulia 2020-2024:

1 Voicu Paul – PNL

2 Ioan Fulea – PNL

3 Marius Filimon – PNL

4 Raul Sebastian Tudorașcu – PNL

5 Ioan Gabriel Lupea – PNL

6 Cornel Stelian Sandu – PNL

7 Marcela Vîlcan – PNL

8 Corina Rotar -PNL

9 Claudiu Vasile Marean – PNL

10 Teodor Holhoș – PLUS

11 Alexandru Dan Dumitru Nicolae – USR

12 Sergiu Nicolae Vârtei – PLUS

13 Emil Antoniu Popescu – USR

14 Petru Gabriel Medrea – USR

15 Ionuț Horșa – USR

16 Alin Stanciu – PSD

17 Bogdan Medrea – PSD

18 Narcisa Ioana Bărbuleț – PSD

19 Elisabeta Dana Nanu – PSD

20 Paven Ionela Gavrilă USR – PLUS înscrisă în lista supleanților

21 Paul Victor Florea – Independent

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

GRAFIC GCS: Incidența pe județe a cazurilor COVID. ALBA pe primul loc, înaintea Capitalei. Situația din 21 octombrie

Publicat

Grupul de Comunicare Strategică a transmis miercuri situația incidenței cazurilor COVID pe județe, actualizată. Potrivit acestora, județul Alba se află pe primul loc cu incidență de 3.26 (anterior 3.06) și depășește Bucureștiul cu foarte puțin (3.25).

În funcție de acest indicator se iau deciziile cu privire la restricțiile impuse la nivel județean.

Vezi și TOP incidența COVID în județul ALBA, pe localități. Situația la 14 zile, actualizată de Direcția de Sănătate Publică

 

Cele mai mari rate de infectare sunt în:

Alba: 3.26

București: 3.25

Cluj: 2.8

Harghita: 2.78

Vâlcea: 2.49

Sălaj: 2.4

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate