Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Tabără pentru bărbați, într-un cătun izolat din Apuseni. Experiențe extreme pentru reconectarea la adevărata natură masculină

Publicat

O tabără extremă pentru bărbați, are loc la Pătrăhăițești, un cătun izolat din Apuseni.

Potrivit organizatorilor, tabăra este pentru cei care „doresc să facă față fricilor și să se reconecteze la adevărata lor natură masculină”.

Pagina Dinastia bărbaților descrie pe larg experiențele fiecărei zile: trai în natură, drumeții, muncă, exerciții fizice și multe altele.

Inițiatorul este Sergiu Oloeriu, un sucevean care locuiește la Brașov, care promovează un stil de viață sănătos și spartan, în primul rând prin exemplul personal.

În trecut a participat la Ultra-Trail du Mont-Blanc (UTMB World Series).

”Prin astfel de activități se reduce nivelul stresului, se combate anxietatea sau depresia, crește stima dsine și capacitatea de concentrare.

Conexiunea umană autentică, cea de toate zilele, ne face mai sănătoși și mai fericiți.

Iar în cadrul evenimentelor de la Dinastia Bărbaților trăim din plin aceste experiențe.

Tu când ai tăiat ultima oară lemne cu joagărul, sau ai alergat cu un butuc de lemn pe umăr?” au scris pe Facebook, reprezentanții paginii Dinastia bărbaților.

Foto: Dinastia bărbaților

”La plecarea noastră pe munte, în lumina torțelor ne-au întâmpinat tulnicăresele din Pătrăhăițești și în sunet de tulnice, așa cum răsunau odinioară, am pornit în drumeție către vârful Curcubăta Mică.

Am urcat pe un traseu nemarcat, prin albii de râu, printre brazi înalți, către stânele rămase goale iarna, unde de altfel se găsesc vaci și herghelii de cai liberi în timpul verii.

Pe vârf bătea un vânt rece, iar priveliștea asupra Țării Moților e un adevărat spectacol al naturii.

Acesta e un ținut rupt din Rai cu care Dumnezeu a binecuvântat țara noastră. În aceste locuri oamenii sunt harnici și primitori, indiferent de vârstă.

Nimeni de pe aici nu ar da, pentru nimic în lume, viața grea de la țară pe cea de la oraș.

În Țara Moților nu ai cum să nu te simți mândru când vorbești cu un moț despre ce înseamnă să fii român”.

Se întorc la origini

Nouă participanți își „reaprind focul interior” și se „întorc la origini” timp de trei zile în cătunul Pătrăhăițești, comuna Arieșeni, situat la altitudinea de 1.200 metri din inima Munților Apuseni, în Țara Moților.

”Undeva în inima naturii, în pădurile din Munții Apuseni se află un ținut magic. Cătunul Pătrăhăițești din Țara Moților, locul uitat de timp în care sunetul viu de tulnic încă mai răsună.

Aici ne-am adunat o mână de oameni, veniți din toată țara pentru a experimenta cum e să trăiești magia prezentului, o stare continuă de prezență, timp de 3 zile și 3 nopți, departe de orașele mari și agitate.

Am început ziua la bustul gol cu o înviorare la răsărit și exerciții de respirație apoi ne-am afundat în adâncul pădurii pentru o baie așteptată și bine meritată în cascadă.

Baie în cascadă. Foto: Dinastia barbatilor

După o armonizare a vocii și a corpului surprizele nu au încetat să apară.

(…) Apoi ne-am încălzit în jurul focului și am povestit fiecare cum a fost experiența pentru el.

Am continuat ziua cu tot felul de activități și ateliere și am încheiat-o cu o baie fierbinte la ciubăr”.

”Aceasta e mai mult decât o chemare, e o provocare pentru toți bărbații, o oportunitate pentru a începe noul an cu o atitudine pozitivă și încrezătoare.

O experiență unică, în care pășești în afara zonei de confort, unde poți să înveți sau să aprofundezi, cum să-ți depășești limitele psihice și fizice.

Trei zile și trei nopți în Munții Apuseni, unde prin tot felul de ateliere și activități experimentezi cum e să-ți curgă viața prin vene, să trăiești la adevăratul tău potențial”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Anvelopa Zam

    marți, 31.01.2023 at 20:38

    mah copii mah…. tabara pentru bărbați? Sa nu uitați vaselina

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax