Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Tamas Bogya de la CS Unirea Alba Iulia a obținut singura medalie a României la Campionatele Mondiale de Orientare Masters

Publicat

Tamas Bogya, sportiv legitimat la CS Unirea Alba Iulia, a obținut singura medalie a delegației României, la Campionatele Mondiale de Orientare Masters, după ce s-a clasat pe a treia treaptă a podiumului în proba de lungă distanță.

World Masters Orienteering Championships 2021 – Campionatele Mondiale de Orientare Masters s-au desfășurat în perioada 6-13 august, în Ungaria, la Velence.

În total, au participat 1.485 de sportivi, din 38 de ţări (din România au participat 27 de sportivi – 4 la feminin şi 23 la masculin).

Categoriile de participanţi au fost de la 35, la +95 de ani (fiecare categorie din 5 în 5 ani, atât la feminin cât şi la masculin).

De la CS Unirea Alba Iulia au participat Tamas Bogya – categoria M35 şi Marius Anghel – categoria M50. Probele de calificare au fost urmate de finale: potrivit regulamentului, în fiecare probă de calificare sportivii clasaţi în prima jumătate obţin calificare pentru finala A (cea în care se acordă medaliile), iar ceilalți concurează în finala B.

Rezultate pentru CS Unirea Alba Iulia, în ordinea desfășurării probelor:

  1. Proba de Sprint – Calificări:  Tamas Bogya – loc 13, Marius Anghel – loc 26;
  2. Proba de Sprint – Finala: Tamas Bogya – loc 11  Finala A, Marius Anghel – loc 29 Finala A;
  3. Proba de Calificări Pădure: Tamas Bogya – loc 8, Marius Anghel – loc 35;
  4. Proba de Medie distanţă – Finala: Tamas Bogya – loc 6 Finala A, Marius Anghel – loc 11 Finala B;
  5. Proba de lungă distanţă – Finala: Tamas Bogya – loc 3 Finala A, Marius Anghel – loc 11 Finala B.

”Medalia de bronz, cucerită de Tamas Bogya în proba de lungă distanţă, este de altfel singura medalie adjudecată de delegația României – CS Unirea Alba Iulia reușind să se mențină în topul celor mai bune cluburi din țară, și la orientare. Îi felicit pe cei doi sportivi pentru rezultatele lor, determinare și ambiție”, a spus directorul CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan.

Instructorul sportiv al secției de orientare este Marius Anghel, orientarist care a concurat la această competiție.

Următoare competiție pentru clubul nostru va fi Campionatul Europei de Sud-Est care se va desfăşura la Zagreb – Croaţia, în perioada 25-29 august. Din lotul României pentru această competiţie va face parte şi Ionuţ Zincă, la seniori, sportiv care a obținut mereu rezultate excepționale. De asemenea, în 11-13 septembrie vor avea loc Finalele Campionatelor Naţionale, în Covasna.

Orientarea este sportul ce constă în parcurgerea unui traseu, pe un teren necunoscut, de obicei pădure, materializat printr-o succesiune de posturi de control ce trebuie atinse. Sportivul alege ruta între posturile de control, cu ajutorul hărții și busolei, și trebuie să se orienteze și să ia decizii rapide în timp ce se deplasează cu o viteză mare. Câștigătorul este desemnat sportivul care parcurge traseul de concurs în cel mai scurt timp.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax