Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Târgul de joburi PRO-CARIERA, la UAB: Peste 200 de studenți și absolvenți au venit să cunoască ofertele de locuri de muncă

Publicat

În data de 31 mai, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc Târgul de Joburi PRO-CARIERA, organizat de Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră (CICOC-UAB) în parteneriat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba și Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba.

Au fost prezente fizic 20 de entități cu oferte de locuri de muncă, practică și internship pentru cei peste 200 de studenți și absolvenți participanți. Ofertele au fost din toate domeniile de activitate iar persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au avut posibilitatea de a purta o discuție preliminară celei care se va desfășura ulterior la sediul angajatorului.

Spațiul de desfășurare a devenit neîncăpător odată cu deschiderea la ora anunțată, participanții având posibilitatea să participe atât la discuții cu reprezentanții companiilor cât și la prezentările acestora.

Un rol foarte important în desfășurarea Târgului de joburi alături de Colectivul CICOC-UAB l-a avut echipa de voluntari care a acordat suportul organizatoric necesar.

Voluntarii implicați au fost următorii: Barbulat Alexandrina, Bolun Alexandrina, Ciapa Cristian, Cristea Nicoleta, Ghețiu Corina, Godja Carlos-Daniel, Gunay Tahsin, Gustea Raul Octavian, Hațegan Dana-Iuliana, Iacovlev Boris, Levcenco Valeria, Mihai Adriana, Morar Sorina, Neagu Maria, Pașca Cristina Ioana, Roibu Diana, Ursul Irina, Vârva Ioana Nicoleta Victoria. Aceștia sunt studenți la specializările Administrarea Afacerilor, Administrație Publică, Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor și Marketing. De asemenea, din grupul de voluntari a făcut parte și un student Erasmus al Universității.

Ecourile pozitive venite atât din partea firmelor cât și a studenților și absolvenților participanți  indică cert nevoia organizării unor astfel de acțiuni, care vor fi continuate la nivelul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, prin Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră (CICOC-UAB).

Acest Târg de joburi este organizat în cadrul Proiectului CNFIS-FDI-2022-0559 – Corelarea competențelor studenților cu cerințele pieței muncii prin activități și servicii specifice de consiliere în carieră și monitorizarea inserției absolvenților în cadrul UAB – PRO CARIERA, finanțat de către Ministerul Educației, prin Fondul de Dezvoltare Instituţională destinat universităţilor de stat – FDI 2022 (Domeniul 7: Corelarea ofertei educaţionale cu cererea pieţei muncii, consilierea și orientarea în carieră), manager de proiect, Conf. univ.dr. Larisa Dragolea.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax