Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Târgul liceelor” pentru elevii claselor a VIII-a, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia

Publicat

Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia a organizat, la începutul acestei săptămâni, activitatea „Târgul liceelor” pentru elevii claselor a VIII-a, care a avut ca scop orientarea acestora spre un anumit liceu, precum și alegerea unei profesii.

Coordonat de psihologul școlar, Ildiko Szilagyi, în colaborare cu doamnele diriginte, prof. Gabriela Marina și prof. Iulia Calistru, acest eveniment face parte dintr-un proiect mai amplu intitulat „Cariere de succes”, care se desfășoară pe tot parcursul anului școlar.

La această activitate au fost invitați reprezentanți ai liceelor din Alba Iulia, directori, profesori și elevi din: Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan”, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian”, Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan”, Liceul Sportiv și Colegiul Tehnic „Alexandru Domșa” -Școala Profesională Germană Kronstadt. Aceste licee au fost selectate pe baza opțiunilor exprimate de elevii din clasele a VIII-a, în urma chestionarelor aplicate la începutul anului școlar.

În deschiderea evenimentului, directorul instituției, prof. Elena Ignat le-a mulțumit celor care au răspuns invitației de a participa la eveniment și le-a vorbit elevilor despre rolul școlii și al familiei în alegerea unei profesii, sfătuindu-i pe elevi să țină cont de aptitudinile, abilitățile și dorințele lor în orientarea în carieră.

Elevii din clasele a VIII-a au avut ocazia să afle informații foarte importante privind oferta fiecărui liceu, specializările pe care le pot urma și condițiile de admitere în clasa a IX-a. Aceștia au fost deosebit de încântați de standurile de promovare a liceelor, de prezentările foarte atractive, precum și de expoziția amenajată în sala de sport a școlii care a cuprins materiale publicitare și produse realizate de elevi: pliante, fluturași, reviste, broșuri, flyere, roboți etc.

De asemenea, liceenii prezenți la această întâlnire, care sunt foști absolvenți ai Școlii „Avram Iancu” le-au împărtășit colegilor din gimnaziu aspecte din experiența lor personală privind alegerea liceului și au evidențiat exigențele și oportunitățile fiecărui profil.

Explicațiile și exemplele oferite în cadrul acestei activități au fost extrem de utile elevilor, ajutându-i astfel în alegerea unei viitoare cariere. Elevii participanți au putut să adreseze întrebări celor prezenți, apreciind această activitate, pe care au considerat-o foarte utilă pentru dezvoltarea lor personală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax