Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Târgul meşterilor populari la Alba Iulia. Obiecte tradiţionale din lemn, piele, ţesături, haine populare şi decoraţiuni

Publicat

IMG_8829 Albaiulienii și turiștii care se vor plimba pe pietonala din Cetatea Alba Carolina, începând de vineri, vor avea ocazia să admire și să cumpere o mulțime de produse tradiționale realizate de meșteri populari. De la arta lemnului, la ceramică, pielărie, cusături, țesături, haine populare, diverse tipuri de pictură și decorațiuni, produsele sunt prezentate clienților în detaliu, chiar de către realizatorii înșiși.

Meșteri populari din mai multe județe au ajuns la Alba Iulia în acest sfârșit de săptămână, pentru a-și expune produsele spre vânzare la târgul organizat în Cetatea Alba Carolina în perioada 12 – 15 august 2016.

Cei care aleg să viziteze târgul pot găsi obiecte împletite din țesături, tricotaje, tablouri și icoane pictate pe coji de ouă, diverse obiecte și sculpturi din lemn, curele, brățări și alte obiecte din piele, costume tradiționale, figurine din sticlă și altele. Prețurile pornesc de la 5 lei pentru o solniță din lemn și ajung la 1.150 lei pentru o sculptură din lemn reprezentând stindardul de luptă al dacilor (ce are forma unui cap de lup cu gura deschisă, care se continuă cu un corp de balaur).

Printre meșterii populari invitați la târgul de la Alba Iulia se află: Alexandru Rotar – meșter sticlar din Târgu Mureș, Emil Milășan – meșter în arta lemnului din Târgu Mureș, Marian Drăgan – sculptură în lemn, din Băbeni, județul Vâlcea, Andrei Ursu Mocan – decorațiuni din lemn și ceramică, din Timișoara, Lidia Rusu – cusături tradiționale, din Cluj, Persida Negruțiu – pictură și icoane din Târgu Mureș, Elena Costinaș – icoane pe sticlă, din Târgu Mureș, Carmen Balea – meșter curelar din Cugir, Daniel Haneș – meșter în arta lemnului din Vidra, Lucreția Gordeș – cusături tradiționale din Feneș, Emilia Simina – împletituri din cânepă, din Abrud, Lucia Pilțu, tricotaje, din Stremț.

Târgul este parte din festivalul de folclor „Cântec de suflet”, organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia și Asociația Tradiții Textile.

Vezi şi 14-15 august: „Cântec de suflet”, cea mai mare sărbătoare a folclorului în Transilvania, la Alba Iulia. Artiştii care urcă pe scena din Piaţa Cetăţii şi PROGRAMUL

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax