Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Tatiana Ursu, tânăra artistă din Alba Iulia care și-a găsit drumul spre artă într-un mod inedit, la 2 ani: Chiuiam de bucurie

Publicat

Până la vârsta de 2 ani, lumea din jurul ei era neclară. În urma unui consult oftalmologic, care a indicat o miopie forte (-11), s-a ales cu o pereche de ochelari și de atunci totul s-a schimbat pentru ea.

Culorile, lumina și frumusețea obiectelor din jur, pe care tocmai le descoperise, i-au îndreptat pașii spre artă. 

Tatiana Ursu este elevă a Liceului de Arte „Regina Maria” Alba Iulia și una dintre exponentele noii generații de artiști în formare.

Premiată la o mulțime de concursuri naționale, Tatiana își caută propria cale, printre modele (Leonardo da Vinci, Salvador Dalí, Corneliu Baba, Nicolae Grigorescu), tehnici de lucru și curente.

Pictează, desenează și modelează acasă sau la atelierul liceului unde învață.

Alba24 a stat de vorbă cu ea, despre descoperirea artei, performanță și pasiune.

Viața colorată

”La vârsta de 2 ani în urma unui consult oftalmologic, părinții au aflat că am miopie forte (-11).

În momentul în care mi s-a pus la ochi prima pereche de ochelari am fost foarte uimită de lumea care mă înconjoară, care până atunci nu o văzusem.

Primul lucru pe care l-am văzut și m-a impresionat au fost florile de pe covor, chiuiam de bucurie și strigam: <Floricele! Floricele!>

Am fost atât de marcată de frumusețea florilor încât, de la 2 ani și jumătate, când am fost înscrisă la grădinița cu program prelungit, desenam doar floricele.

După ce am învățat să scriu, îi făceam fratelui mai mic benzi desenate cu animăluțe și personaje.

La vârsta de 6-7 ani am obținut premiul 1 și diplomă de excelență la un concurs interjudețean de fantezie și îndemânare, deși pentru mine desenul era o plăcere și o joacă pe care o consideram mult mai distractivă decât jocul cu păpușile”.

Artiști preferați

”În prezent lucrez în timpul orelor de atelier la liceu și acasă, când am inspirație.

Până în momentul de față nu pot să spun că sunt influențată de un anumit curent pentru că am început să studiez arta doar din clasa a IX-a.

Țin să menționez că admir foarte mult Renașterea, Romantismul și Suprarealismul, dar dintre toate cel mai mult îmi plac lucrările clar-obscure.

Vezi și VIDEO REPORTAJ: Antonia Dogeanu, mica pianistă din Alba Iulia care la 10 ani a câștigat 19 premii, prin muncă și pasiune

În pictură, artiștii mei preferați sunt Leonardo da Vinci, Salvador Dalí, Corneliu Baba și Nicolae Grigorescu.

Admir foarte mult lucrările realizate de Theodor Romilă, de la care mi-aș dori să am ocazia să îmi împărtășească tehnici și mici secrete folosite în realizarea lucrărilor sale.

Tatiana Ursu este pasionată și de modelaj

Tema lucrărilor mele se bazează în general pe câteva cuvinte alese aleatoriu sau pe o anumită idee pe care vreau să o exprim prin desen.

În Alba Iulia, îmi place foarte mult priveliștea spre centru văzută din zona Obeliscului”.

Premii și recunoaștere

În fiecare an, începând din clasa a IX-a, a obținut premiile 1 și premiul 3 la Concursul național de grafică cu participare internațională „Fantasticul din mine și din afara mea”, a mai obținut premiul 2 la Concursul național de arte „Margareta Sterian” la secțiunea grafică (2022) și mai multe premii la concursurile regionale și interjudețene de grafică și pictură.

Planuri de viitor

Tatiana spune că, după ce termină liceul, își dorește să urmeze „Universitatea de Artă și Design” (grafică) din Cluj-Napoca.

”Domnii profesori Țibacov m-au ajutat să învăț noțiunile de bază ale desenului corect, care până atunci erau necunoscute de mine.

Prin modul deosebit de predare, domnul Cosmin Dragoman, a fost cel care mi-a deschis ochii pentru a vedea complexitatea și frumusețea artei.

Dacă cineva observă că își poate exprima sentimentele sau ideile prin pictură și prin artă în general, îl sfătuiesc să o facă fără ezitare, pentru că pictura, chiar dacă ești amator, te ajută să-ți găsești liniștea, dar și lucrurile ascunse în subconștientul tău”, mai spune Tatiana.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax