Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia va avea „casă” nouă. Investiţie de 540.000 de euro pentru modernizarea sediului

Publicat


IMG_0052Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba  Iulia va avea sediu modernizat. Se va reface acoperișul, unul dintre corpuri se va extinde, se vor reamenaja în întregime garderobele și vor fi şi alte modificări. Faza de proiectare este finalizată și urmează licitațiile, apoi executarea lucrărilor. Investiţia totală este de 2,4 milioane lei (aproximativ 540.000 euro).

Durata de execuţie a obiectivului este 36 luni, pentru clădirea cu regim de înălțime parter şi etaj (parțial), cu suprafaţa construită totală de 726,92 mp, respectiv suprafaţa desfăşurată totală de 904,17 mp.

Consiliul Judeţean a aprobat în aprilie detaliile tehnico-economice ale investiţiei “Lucrări de intervenție asupra clădirii, pentru reabilitarea și extinderea Teatrului de Păpuși Prichindel, Alba Iulia”.

IMG_0050Valoarea totală a investiţiei este de 2.428.506 lei, fără TVA, din care lucrări construcţii-montaj de 1.685.914 lei.

„Prin propunerea constructivă se urmărește eficientizarea utilizării spațiilor, prin crearea unor legături mai bune între diferitele funcțiuni și realizarea unor extinderi care să completeze dotările existente. Una dintre principalele lucrări propuse se referă la extinderea pe orizontală a corpului săli de spectacol. Noul corp va facilita accesul spectatorilor direct din strada Andrei Mureșanu, printr-un foaier (cu grupuri sanitare, garderobă) și acces în sala teatrului. Extinderea va fi atașată spațiului de degajament al scenei, unde, printr-un culoar realizat prin mutarea ușii ce acum accede în exterior, se propune amenajarea cabinelor actorilor.

IMG_0047Anexa cu depozitarea de recuzită se va demola și reconstrui, pe aceeași amprentă, pe parter și etaj. Scara de acces la etaj va asigura legătura cu spațiile din etajarea degajamentului și a extinderii. Prin etajarea corpului patru se vizează crearea unor dotări pentru locuința de serviciu, prin introducerea unei scări în camera actuală a atelierului electro-acustic care va facilita accesul la cele două dormitoare cu baie de la etaj.

La corpul 1, intervențiile se vor face la interior, prin înlocuirea finisajelor, a planșeului din lemn cu unul din beton armat refăcându-se șarpanta și învelitoarea. Structura acoperișului va suferi modificări la tot ansamblul, șarpantele se vor demola și reface într-o configurație nouă pe tot conturul clădirii”, scrie în descrierea proiectului.

Potrivit vicepreședintelui CJ Alba, Florin Roman, chiar dacă termenul de execuție este 2018, se va încerca finalizarea lucrărilor până în toamna anului 2017, pentru ca Festivalul Internațional de Teatru să aibă o nouă casă.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Ziua Mondială a Spațiului, sărbătorită de elevii școlii smart din Ciugud

Publicat

Elevii Școlii Gimnaziale din Ciugud, prima școală inteligentă din mediul rural din România, au sărbătorit Săptămâna Mondială a Spațiului. Copii din peste 30 de județe ale țării au trimis desene sugestive despre spațiul cosmic, iar acestea au fost expuse în sala de sport a școlii din Ciugud. Peste 1.000 de desene trimise de copiii din […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Marți, 15 octombrie: Expoziție dedicată regalității, de Ziua Încoronării, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia

Publicat

Ziua Încoronării va fi marcată marți, 15 octombrie, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, prin vernisarea unei expoziții dedicată regalității. Evenimentul va avea loc începând cu ora 11:00. O parte din piesele aflate în colecțiile muzeului albaiulian păstrează chipul celor care au condus destinele României în perioada 1866-1947: fotografii, litografii și tablouri pe […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Nouă medalii obținute de luptătorii de taekwondo, din Alba Iulia, la Open-ul Transilvaniei, desfășurat la Cluj

Publicat

taekwondo

Luptătorii de taekwondo din Alba, de la clubul ”Revolution Academy” au reușit performanța să obțină nouă medalii la campionatul Transilvania Open, desfășurat în 12 octombrie la Cluj. Clubul din Alba Iulia a participat cu zece sportivi alături de antrenorul Alin Moldovan. Din cei zece luptători, nouă au reușit să obțină trei medalii de aur, trei […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva s-ar putea deschide în această săptămână. Răzvan Cuc: „Vor fi probleme în exploatare”

Publicat

În cursul acestei săptămâni este posibil să fie deschisă circulația rutieră pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, deși sunt și vor fi în continuare probleme în cazul acestuia, a transmis duminică, ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc. „Probabil săptămâna viitoare, am discutat cu domnul Scarlat, vom deschide şi tronsonul 3, Lugoj-Deva Lotul 3. […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate