Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Teatrul de Păpuși ”Prichindel” va fi renovat: scenă mai mare, foaier, cabine de machiaj și camere de oaspeți. Investiție de 1,8 milioane de lei

Publicat

 

 

DSC_5377Teatrul de Păpuși ”Prichindel” va fi complet renovat și modernizat și va avea funcționalități noi. Scena va fi mărită, va avea un foaier, toalete pentru public, cabine de machiaj și două camere de oaspeți. Lucrările costă 1,8 milioane de lei (TVA inclus) și vor dura 12 luni. Directorul instituției, Ioana Bogățan spune că lucrările erau necesare din cauza condițiilor în care se află în prezent clădirea dar și din cauză că funcționalitatea ei era depășită.

În toamna anului viitor, Alba Iulia va avea o clădire a Teatrului de Păpuși ”Prichindel” modernizată, ne asigură reprezentanții Consiliului Județean Alba, în frunte cu președintele Ion Dumitrel. Este vorba despre o investiție de 1,8 milioane de lei (TVA inclus) prin care funcționalitatea clădirii se va apropia foarte mult de cea a unui teatru clasic, pentru adulți. Acest lucru va permite abordarea unui repertoriu artistic mai larg: spectacole pentru copii, dar și concerte și spectacole de teatru pentru adulți. În prezent, clădirea are mari probleme la tavane, la instalații și la încălzire.

Acest lucru va fi posibil prin câteva modificări importante. Scena va fi mărită și va căpăta adâncime ceea ce va permite aducerea unor spectacole pentru ”oameni mari” care până acum nu erau posibile în acel loc. De asemenea, clădirea va semăna mai mult cu un teatru pentru că va avea un foaier unde se vor putea organiza lansări de carte sau alte evenimente și pe unde publicul va fi primit ”așa cum este normal”.  De asemenea, vor fi construite toalete separate pentru public (nu existau).

În ceea ce privește spațiile tehnice, și acestea vor fi reorganizate. Potrivit Ioanei Bogățan, vor fi construite cabine de machiaj și două camere de oaspeți. ”Teatrele lucrează cu regizori, cu scenografi, cu actori invitați și cu tot felul de artiști… este nevoie de aceste spații de cazare. Ne scad foarte mult costurile nouă, ca instituție” a adăugat Ioana Bogățan.

Renovarea clădirii va dura 12 luni și va costa 1,8 milioane de lei. Lucrările vor fi executate de o asociere condusă de ”Transilvania Construct”, câștigătoarea licitației pe SEAP la care au participat în total 10 ofertanți.

Lucrările vor demara la începutul lunii octombrie și va avea termen de execuție 12 luni. Spectacolele de teatru pentru copii vor fi mutate pe perioada lucrărilor la Casa de Cultură a Studenților și în alte localități din județ.

De asemenea, Ioana Bogățan a mai anunțat că intenționează achiziția unei scene pentru teatru de stradă, pentru deplasări în perioada de vară, dar și pentru spectacole în Cetatea Alba Carolina.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax