Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Terapia Vojta, o metodă de fizioterapie folosită în afecțiuni neuro-motorii, acum accesibilă și în Alba Iulia

Publicat

bio vojtaLa Alba Iulia a fost deschis un centru ultramodern de recuperare medicală, cu aparate de ultimă generație în ceea ce privește sănătatea. Printre metodele de fizioterapie folosite de clinică se numără și terapia Vojta, care poate ameliora afecțiuni neuro-motorii precum displazia de șold, scolioza și pareza cerebrală, dar și alte tulburări sau disfuncționalități ale sistemului osos, muscular sau ale sistemului nervos central.

Clinica Bio Terapia Plus este situată în municipiul Alba Iulia, pe strada Livezii, blocul B9, parter și asigură următoarele proceduri: consultații, fizioterapie, electroterapie, laserterapie, termoterapie, magnetoterapie, criogenie, shochwave, băi galvanice, unde scurte, ultrasunete, deep oscilation, drenaj limfatic, kinetoterapie, posturare, tracțiuni, masaj terapeutic și relaxare.

De asemenea, clinica oferă terapie de recuperare prin:

– Vojta (nou în Alba Iulia)

– Trx

– Taping

– Schroth

vojta1Terapia Vojta stimulează creierul să activeze modelul de mișcare înregistrat, înnăscut și, ca mișcare coordonată, să-l exporte la musculatura trunchiului și membrelor.

La terapia Vojta, cursul mișcărilor „normale” ca prinderea, verticalizarea și mersul nu sunt primar învățate, exersate și antrenate. Terapia în sine face posibil ca modelele de mișcare elementare să fie din nou accesibile pacienților care au suferit leziuni ale sistemului nervos central sau locomotor, prin mișcări reflexe.  

Afecțiuni neuro-motorii precum displazia de șold, scolioza și pareza cerebrală, dar și alte tulburări sau disfuncționalități ale sistemului osos, muscular sau ale sistemului nervos central pot fi ameliorate prin terapia Vojta.

Terapia Vojta poate fi folosită de la naștere până la o vârstă târzie, scopurile fiind însă diferite:

– La sugari sistemul nervos central este în plină formare. Mișcările anormale nu sunt încă fixate

– La copiii mici, de școală, adolescenți, terapia poate încă influența procesul de maturizare și creștere

– La adulți stă pe primul plan posibilitatea folosirii din nou a modelelor de mișcare odată sănătoase, cu scopul diminuării fenomenelor care au ca urmare durerea, limitarea functionalității și forței.

La copii această terapie are un impact pozitiv și vizibil asupra coordonării mișcărilor spontane, cu rezultate pozitive de îmbunătățire a mișcărilor de tip: prindere, verticalizare, vorbire.

Terapia Vojta poate fi folosită ca terapie de baza în domeniul fizioterapiei ca de exemplu:

– tulburări de coordonare centrală la sugar

– tulburări de mişcare ca urmare a leziunilor cerebrale (pareze cerebrale)

-la pareze periferice ale braţelor si picioarelor (pareza brahiala, spina bifidă s.a.)

– diferite boli musculare

– la îmbolnăviri sau limitări funcţionale ale coloanei vertebrale (exemplu: scolioze)

– leziuni ortopedice ale umărului si braţului, şoldului și piciorului, în special în creştere

– în tratamentul dezvoltării greşite a şoldurilor (DCS/luxaţie)

– la probleme ale funcţiei respiratorii, de masticaţie și deglutiţie

Un domeniu aparte este cel al obezității, al bolilor de nutritie și metabolism, din ce în ce mai frecvente în ultima perioadă și care până în prezent nu au beneficiat de un tratament de recuperare adecvat, în completarea tratamentului de specialitate.

„Celor sănătoși le punem la dispoziție tratamente preventive pentru apariția tulburărilor de statică, a patologiei legate de urmările unui program de muncă prelungit în condiții nefiziologice, precum gimnastica medicală și masajul de relaxare. Totul se desfășoară sub îndrumarea specialiștilor în domeniu, după efectuarea unui control medical prealabil, ce urmărește problemele de sănătate și prescripția individualizată, conform ultimelor protocoale terapeutice. Specificul acestui centru este lucrul în echipă, pacientul fiind întotdeauna în centrul atenției”, au transmis reprezentanții centrului Bio Terapia Plus.

Clinica oferă tratamente decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. Detalii și programări la numărul de telefon 0745.661307 și pe pagina de facebook: Bio Terapia Plus

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate