Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Cel mai spectaculos teren de golf din România se construiește lângă Alba Iulia. ”Theodora Golf Club”- investiție de 15 milioane de euro a grupului Transavia


Publicat

3-page-001 11Cel mai modern teren de golf din România va fi inaugurat, în curând, la câțiva kilometri de Alba Iulia. „Theodora Golf Club”, investiția omului de afaceri Ioan Popa, va fi cu siguranță un pol de atracție atât pentru pasionații acestui sport select, cât și pentru turiștii care doresc să își petreacă zilele în Alba, într-un loc perfect pentru mișcare dar și pentru relaxare.

Terenul de golf și complexul turistic din incinta acestuia se vor întinde pe o suprafață de aproximativ 67 de hectare. Acesta va avea 18 găuri, având cel mai lung parcurs din lume până la o gaură – PAR 6, de 735 de metri.

Despre investiția de aproximativ 15 milioane de euro în construcţia terenului de golf, ce a durat în jur de un an și 10 luni, a vorbit în exclusivitate pentru Alba24, omul de afaceri Ioan Popa.

Acesta spune că pasiunea pentru golf și dorința de a oferi ceva comunității l-au făcut să ia decizia de a construi un complex de lux pentru acest tip de activitate.

Ioan Popa: „Golful este un sport excepțional de care nu te lași, odată ce te-ai apucat. Eu nu sunt pasionat de altceva în viață mai mult decât de golf, pe care îl practic de 10 ani. Nu am făcut terenul pentru bani. L-am făcut pentru că este un hobby de-al meu, din golf nu te pricopsești decât în foarte puține locuri din lume. Am vrut să-l fac și pentru zona asta din țară, unde am reușit să fac un business prosper. Să dau și eu înapoi societății ceva. Eu am inclus acolo și o parte de turism, cu restaurant, în așa fel încât într-un timp scurt să-l echilibrez, cel puțin să se întrețină”

case-page-001 33„Theodora Golf Club” va avea un complex de vile cu 82 de camere duble la standarde de patru stele plus, sală de conferință, piscină în aer liber, un restaurant cu 200 de locuri interioare și 110 pe terasă, în care se vor putea organiza diferite evenimente, bar, parcări și alte facilități de care se va putea bucura oricine, deoarece clubul va avea un regim deschis.

Serviciile de cazare și restaurant vor fi disponibile din această toamnă, în jurul lunii octombrie, iar terenul de golf va fi inaugurat în primăvara anului viitor.

Referitor la designul întregului complex, Ioan Popa spune că a lucrat atât cu arhitecți din țară, cât și cu experți din afara României, însă s-a implicat la fiecare detaliu.

„Eu mă ocup de fiecare șurub la toate investițiile pe care le fac. Bineînțeles că m-am implicat și aici sau, mai bine zis, doar eu m-am implicat”, mărturiseşte omul de afaceri.

Ioan Popa spune că, față de celelalte terenuri din lume, unde a jucat, acesta este singurul pe care, dintr-un punct, se văd toate parcursurile:

3-page-001 22Fiecare teren din lume este particular. Niciunul nu seamănă cu celălalt. Acesta este într-o zonă foarte frumoasă, un peisaj excepțional și pe câte terenuri din lume am umblat, vă spun că este singurul la care am fost, în care, dintr-un loc, se vede tot terenul. De pe terasă se văd toate parcursurile.”

De asemenea, zona de driving range va fi una deosebită, fiind acoperită și se va putea juca chiar și pe timp de iarnă.

Omul de afaceri ar fi dorit inițial să investească în terenul de golf de la Pianu, pe care voia să-l refacă, însă planul nu s-a concretizat, prin urmare a decis că e mai bine să construiască un teren de la zero.

Am căutat teren în mai multe zone, aș fi vrut un loc mai spectaculos, dar după ce am luat contact cu specialiștii care construiesc terenuri de golf și mi-am dat seama ce costuri și ce muncă implică să faci un teren de golf, deci cine vrea să facă teren de golf trebuie să aibă bani și nervii tari, m-am repoziționat. Eu nu am crezut că nu mă încadrez în 10 milioane de euro. Așa am vorbit cu mai mulți primari din zonă și cel mai deschis a fost Damian (n.r. – Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud)”, a precizat Ioan Popa.

O parte din teren a fost concesionat de la Primăria Ciugud, iar o parte a fost cumpărat de omul de afaceri.

„Pe acea pășune era depozit de gunoaie, a fost exploatare de balast pe vremuri și au rămas craterele. Noi am rezolvat și problema gunoaielor, am nivelat, am curățat Mureșul și malurile pe cât ține terenul, le-am sistematizat”, spune acesta.

Ioan Popa a menţionat că a avut discuții și cu primarul Mircea Hava pentru a introduce complexul de golf în circuitul turistic al orașului și că și-ar dori să se dezvolte în Transilvania un centru de golf.„Contrar vorbelor, eu am tot interesul să se păstreze și terenul de la Pianu. Astfel jucătorii care vin să joace golf pot să schimbe terenul. Interesul meu este să se păstreze și terenul de acolo și cele de la Cluj să se pună la punct, să se construiască și cel de la Sibiu. Am face un centru ce golf aici, în zona de mijloc a țării și ar fi excepțional pentru turism”.

Pentru a dezvolta această latură sportivă în județul Alba, clubul va avea și o școală de golf pentru copii și pentru cei care vor să învețe.

Este ca și făcută. Am făcut o zonă indoor, unde se poate juca și iarna. Este o academie de golf. Este un sport spre care părinții ar trebui să-și îndrepte copiii, pentru că îi canalizează direct spre un drum special. Dacă îi dirijezi spre acest sport deja îl duci în altă lume, altfel își formează educația, se întâlnesc cu oameni educații și îl dirijezi și pe el, vrei nu vrei, acolo”, mai spune Ioan Popa.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

5 Comentarii

5 Comments

 1. jan

  duminică, 27.08.2017 at 20:47

  Felicitari pentru investitie! Desi e doar una pentru un hobby exclusivist , ne repune pe harta turistica a tarii , foarte probabil cu rezultate mult mai spectaculoase in cativa ani ,decat toate „eforturile” mascaricilor care s-au catarat in fruntea orasului nostru.

 2. Danet Octavia

  luni, 28.08.2017 at 00:11

  Bravo, in fine un teren de golf care promițe și care sper sa-și mențină standardele în anii care vin. Abia aștept inaugurarea.
  Sper ca veți publica dîn timp datele de inaugurare pentru complex restaurant și cazare în octombrie dar mai ales pentru teren în primăvară.
  Mult succes

 3. Eu

  luni, 28.08.2017 at 09:28

  Un mare pas înainte pentru economia turismului din zona Alba. Un proiect inedit, original, cu un scop pertinent, realizabil și chiar depășibil!
  Se vede „nasul fin” al unui om de afaceri adevărat!
  Luați aminte stimați „manageri” ai resurselor urbei!!!

 4. Trump

  luni, 28.08.2017 at 11:55

  Unde pe planeta asta o administratie locala a bagat bani pentru terenuri de golf? Astea sunt investitii PRIVATE si asa trebuie sa ramana! Mai adormitilor, trezirea! Mai este pana la campanie.

  • Vlad

   miercuri, 30.08.2017 at 20:57

   In 90% din cazuri asa se fac terenurile de golf. Este minunat ca in sfarsit se implica administratiile locale in proiecte de acest gen.
   Nu mai acuza aiurea si bucura-te ca incet incet incepem sa functionam ca o tara normala.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Patronii de terase care nu respectă regulile impuse de autorități pentru deschidere riscă amenzi uriașe

Publicat

Odată cu deschiderea teraselor, inspectorii ANSVSA anunță că vor face controale stricte pentru a vedea dacă măsurile impuse de guvern sunt respectate de patronii de terase. 

Amenzile pentru cei care nu repectă legea pot ajunge și până la 40.000 de lei dacă sunt prinși de inspectorii ANSVSA. 

Cele mai importante aspecte pe care le vor verifica inspectorii sunt distanța dintre mese, maximul de patru persoane care pot sta la o masă, dar și dacă mesele sunt dezinfectate după fiecare utilizare.

De asemenea, proprietarii de terase nu trebuie să uite de triajul epidemiologic al angajaților care trebuie realizat la intrarea în tură.

CITEȘTE ȘI: VIDEO REPORTAJ Cum arată o terasă din Alba Iulia, pregătită de ”marea deschidere” din 1 iunie. Reguli pentru clienți și personal

”Acolo unde ca urmare a controalelor oficiale se constată nereguli grave care periclitează sănătatea cetățenilor, neglijență sau chiar dispreț față de prevederile legale, se vor aplica sancțiuni, care pot merge până la suspendarea unității respective”, au declarat reprezentanții ANSVSA.

Normele care trebuie respectate la redeschiderea teraselor au fost publicate în Monitorul Oficial, acestea stabilind că nu se va permite accesul clienţilor cu simptome respiratorii.

Mai mult, la o masă vor putea sta maximum patru persoane, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii şi nu se vor transfera meniuri, solniţe sau alte obiecte de la o masă la alta, urmând să fie făcută dezinfecția după plecarea clienţilor.

În document se arată că trebuie reorganizate circuitele de producţie şi livrare, unde este cazul, trebuie monitorizată starea de sănătate a angajaţilor, dar şi existenţa unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca în cazul apariţiei unei îmbolnăviri să poată fi făcută ancheta epidemiologică.

De asemenea, trebuie luate măsuri de respectare a distanţei între angajaţi sau, dacă acest lucru nu este posibil, trebuie luate măsuri suplimentare de protecţie (reducerea numărului de angajaţi şi lucrul în ture, folosirea de echipament de protecţie).

VEZI ȘI: La terasă, de la 1 iunie, doar cu rezervare. Autoritățile vor să știe cine stă la masă. REGULI, publicate în Monitorul Oficial

Totodată, curăţenia şi dezinfectarea cu produse biocide a spaţiilor, echipamentelor şi ustensilelor trebuie făcute mai frecvent.

În ceea ce îi priveşte pe clienţi, nu li se va permite accesul celor cu simptome de infecţie respiratorie, iar la intrarea pe terasă şi la grupurile sanitare trebuie să fie puse dispozitive cu substanţe dezinfectante pentru mâini.

De asemenea, se interzice transferul de la o masă la alta al meniurilor, solniţelor, olivierelor şi altor obiecte, care trebuie dezinfectate după plecarea clienţilor de la o masă.

Conform documentului, este interzis şi consumul de alimente în picioare, pentru a se minimiza circulaţia clienţilor pe terasă.

La o masă pot sta maxim patru persoane, cu respectarea distanţei de 1,5 metri între persoane, cu excepţia membrilor aceleiaşi familii, care locuiesc împreună. Între scaunele de la mese alăturate  trebuie să existe o distanţă de minim doi metri.

Locurile se vor ocupa cu rezervare anterioară, pentru a evita aglomeraţia şi a face mai uşoară o eventuală anchetă epidemiologică, dacă aceasta s-ar impune.

Personalul de servire trebuie să poarte mască şi mănuşi, iar mănuşile folosite la servire nu vor fi utilizate la pregătirea mesei.

sursă foto: arhiva alba24, rol reprezentativ.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO-VIDEO/ ACCIDENT RUTIER la Oarda: O femeie de 80 de ani proiectată în afara mașinii

Publicat

Două autoturisme au fost implicate într-un accident rutier produs duminică, în jurul orei 19.30, în localitate Oarda, în zona benzinăriei Petrom. 

UPDATE 20.00: Victima, o femeie, în vârstă de 80 de ani, a fost proiectată afara din mașină.
La sosirea forțelor de intervenție aceasta prezenta traumatism cranio-cerebral, ulterior a fost preluata de către echipajul SMURD și transportată la UPU Alba.

Din primele informații transmise de ISU Alba, în urma impactului o persoană a fost rănită.

 

Potrivit IPJ Alba, cauza probabilă a accidentului ar fi neacordarea de prioritate.

Știre în curs de actualizare.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ziua Copilului, sărbătorită online la Sebeș printr-o tombolă. La Alba Iulia, primaria nu organizează nimic de 1 Iunie

Publicat

ziua copilului

În anii trecuți, Ziua Internațională a Copilului din 1 iunie era sărbătorită la Alba Iulia prin diferite activități interactive, parte din ele organizate de Primăria Municipiului, iar altele de diferite instituții sau asociații.

Anul acesta pademia de coronavirus a anulat toate planurile pentru Ziua Copilului. 

Totuși, cum mare parte din activitățile zilnice s-au mutat în online și Ziua Copilului va fi sărbătorită virtual, dar nu la Alba Iulia, ci la Sebeș. 

Potrivit reprezentanților administrației locale, la Alba Iulia, primăria nu organizează nici un eveniment în online pentru a celebra ziua de 1 Iunie.

Primăria din Sebeș s-a adaptat situației cauzate de noul coroavirus și a hotărât să îi sărbătorească pe cei mici pe internet. Mai exact organizează o tombolă cu premii. Aproape 1000 de copii din Sebeș s-au înscris, până în dimineața zilei de sâmbătă, la tombolă.

VEZI ȘI: Ziua Copilului sărbătorită la Sebeș: Ultima șansă de înscriere la ”Tombola copilăriei”, organizată de primărie

Nu mai puțin de 35 de biciclete, 3 perechi de role, 10 mingi, 100 de rucsaci și măști colorate, vor fi oferite copiilor care au trimis desene, mesaje, cântece și poezii, pentru a marca on-line ziua de 1 Iunie, la Sebeș, transmit organizatorii.

De asemenea și Teatrul de Păpuși „Prichindel” va transmite luni, 1 iunie 2020, începând cu orele 12.00, pe pagina  de Facebook, spectacolul-premieră „O poveste din lumea păpușilor”.

CITEȘTE ȘI: Spectacol online de 1 iunie, de la Teatrul de Păpuși ”Prichindel” din Alba Iulia. Unde poate fi vizionat de către cei mici

sursă foto: arhiva Alba24.ro, rol ilustrativ.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA: Prognoza meteo pe zile, 1-7 iunie. Început de vară cu ploi și furtuni. Se mai încălzește, la finalul săptămânii

Publicat

meteo soare nori furtuna

Vremea se răcorește la începutul săptămânii viitoare, apoi se încălzește din nou, în județul Alba. Temperaturile vor urca până la valori de 28 de grade Celsius, în weekendul viitor și va fi chiar mai cald, de data aceasta, la munte.

Vor mai fi ploi și furtuni în următoarele cinci zile, și în zonele mai joase, dar și la altitudini mai mari.

Vă prezentăm prognoza meteo pentru localități din județul Alba, în săptămâna 1-7 iunie:

Luni, 1 iunie

Alba Iulia: minime de 6 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; câteva averse

Sebeș: minime de 7 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; câteva averse

Șugag: minime de 4 grade Celsius, maxime de 10 grade Celsius; noros

Oaşa: minime de -1 grad Celsius, maxime de 6 grade Celsius; câteva averse

Aiud: minime de 7 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; câteva averse

Blaj: minime de 7 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; câteva averse

Ocna Mureş: minime de 8 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; câteva averse

Zlatna: minime de 5 grade Celsius, maxime de 15 grade Celsius; câteva averse

Abrud: minime de 3 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; aversă

Cîmpeni: minime de 3 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; aversă

Arieşeni: minime de 0 grade Celsius, maxime de 11 grade Celsius; aversă

Cugir: minime de 7 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; câteva averse

Marţi, 2 iunie

Alba Iulia: minime de 7 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; câteva averse

Sebeș: minime de 6 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; câteva averse

Șugag: minime de 2 grade Celsius, maxime de 10 grade Celsius; câteva averse

Oaşa: minime de 0 grade Celsius, maxime de 5 grade Celsius; câteva averse

Aiud: minime de 6 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; câteva averse

Blaj: minime de 6 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; câteva averse

Ocna Mureş: minime de 6 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; câteva averse

Zlatna: minime de 5 grade Celsius, maxime de 15 grade Celsius; câteva averse

Abrud: minime de 2 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; câteva averse

Cîmpeni: minime de 2 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; câteva averse

Arieşeni: minime de 1 grad Celsius, maxime de 10 grade Celsius; câteva averse

Cugir: minime de 6 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; câteva averse

Miercuri, 3 iunie

Alba Iulia: minime de 8 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; câteva averse

Sebeș: minime de 8 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; câteva averse

Șugag: minime de 4 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; câteva averse

Oaşa: minime de 1 grad Celsius, maxime de 7 grade Celsius; câteva averse

Aiud: minime de 7 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; câteva averse

Blaj: minime de 7 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; câteva averse

Ocna Mureş: minime de 7 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; posibil aversă

Zlatna: minime de 7 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; câteva averse

Abrud: minime de 7 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; câteva averse

Cîmpeni: minime de 7 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; câteva averse

Arieşeni: minime de 3 grade Celsius, maxime de 11 grade Celsius; câteva averse

Cugir: minime de 8 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; câteva averse

Joi, 4 iunie

Alba Iulia: minime de 12 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; câteva averse

Sebeș: minime de 12 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; câteva averse

Șugag: minime de 9 grade Celsius, maxime de 15 grade Celsius; câteva averse

Oaşa: minime de 7 grade Celsius, maxime de 11 grade Celsius; câteva averse

Aiud: minime de 12 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; câteva averse

Blaj: minime de 12 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; câteva averse

Ocna Mureş: minime de 12 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; câteva averse

Zlatna: minime de 12 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; câteva averse

Abrud: minime de 11 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; câteva averse

Cîmpeni: minime de 11 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; câteva averse

Arieşeni: minime de 9 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; averse

Cugir: minime de 13 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; câteva averse

Vineri, 5 iunie

Alba Iulia: minime de 12 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; nori și soare

Sebeș: minime de 11 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; nori și soare

Șugag: minime de 10 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; nori și soare

Oaşa: minime de 8 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; nori și soare

Aiud: minime de 12 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; nori și soare

Blaj: minime de 12 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; nori și soare

Ocna Mureş: minime de 11 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; nori și soare

Zlatna: minime de 12 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; nori și soare

Abrud: minime de 10 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; nori și soare

Cîmpeni: minime de 10 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; nori și soare

Arieşeni: minime de 8 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; nori și soare

Cugir: minime de 11 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; nori și soare

Sâmbătă, 6 iunie

Alba Iulia: minime de 15 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; nori și soare

Sebeș: minime de 14 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; nori și soare

Șugag: minime de 12 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; aversă/furtună

Oaşa: minime de 12 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; aversă/furtună

Aiud: minime 15 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; nori și soare

Blaj: minime de 15 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; nori și soare

Ocna Mureş: minime de 15 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; nori și soare

Zlatna: minime de 14 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; nori și soare

Abrud: minime de 15 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; nori și soare

Cîmpeni: minime de 15 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; nori și soare

Arieşeni: minime de 12 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; aversă/furtună

Cugir: minime de 14 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; nori și soare

Duminică, 7 iunie

Alba Iulia: minime de 14 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; furtună

Sebeș: minime de 14 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; furtună

Șugag: minime de 13 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; aversă/furtună

Oaşa: minime de 12 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; aversă/furtună

Aiud: minime de 14 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; furtună

Blaj: minime de 14 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; furtună

Ocna Mureş: minime de 13 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; furtuni

Zlatna: minime de 15 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; o furtună

Abrud: minime de 14 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; furtună

Cîmpeni: minime de 14 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; furtună

Arieşeni: minime de 15 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; aversă/furtună

Cugir: minime de 14 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; furtună

sursa: accuweather.com

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate