Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Cel mai spectaculos teren de golf din România se construiește lângă Alba Iulia. ”Theodora Golf Club”- investiție de 15 milioane de euro a grupului Transavia


Publicat

3-page-001 11Cel mai modern teren de golf din România va fi inaugurat, în curând, la câțiva kilometri de Alba Iulia. „Theodora Golf Club”, investiția omului de afaceri Ioan Popa, va fi cu siguranță un pol de atracție atât pentru pasionații acestui sport select, cât și pentru turiștii care doresc să își petreacă zilele în Alba, într-un loc perfect pentru mișcare dar și pentru relaxare.

Terenul de golf și complexul turistic din incinta acestuia se vor întinde pe o suprafață de aproximativ 67 de hectare. Acesta va avea 18 găuri, având cel mai lung parcurs din lume până la o gaură – PAR 6, de 735 de metri.

Despre investiția de aproximativ 15 milioane de euro în construcţia terenului de golf, ce a durat în jur de un an și 10 luni, a vorbit în exclusivitate pentru Alba24, omul de afaceri Ioan Popa.

Acesta spune că pasiunea pentru golf și dorința de a oferi ceva comunității l-au făcut să ia decizia de a construi un complex de lux pentru acest tip de activitate.

Ioan Popa: „Golful este un sport excepțional de care nu te lași, odată ce te-ai apucat. Eu nu sunt pasionat de altceva în viață mai mult decât de golf, pe care îl practic de 10 ani. Nu am făcut terenul pentru bani. L-am făcut pentru că este un hobby de-al meu, din golf nu te pricopsești decât în foarte puține locuri din lume. Am vrut să-l fac și pentru zona asta din țară, unde am reușit să fac un business prosper. Să dau și eu înapoi societății ceva. Eu am inclus acolo și o parte de turism, cu restaurant, în așa fel încât într-un timp scurt să-l echilibrez, cel puțin să se întrețină”

case-page-001 33„Theodora Golf Club” va avea un complex de vile cu 82 de camere duble la standarde de patru stele plus, sală de conferință, piscină în aer liber, un restaurant cu 200 de locuri interioare și 110 pe terasă, în care se vor putea organiza diferite evenimente, bar, parcări și alte facilități de care se va putea bucura oricine, deoarece clubul va avea un regim deschis.

Serviciile de cazare și restaurant vor fi disponibile din această toamnă, în jurul lunii octombrie, iar terenul de golf va fi inaugurat în primăvara anului viitor.

Referitor la designul întregului complex, Ioan Popa spune că a lucrat atât cu arhitecți din țară, cât și cu experți din afara României, însă s-a implicat la fiecare detaliu.

„Eu mă ocup de fiecare șurub la toate investițiile pe care le fac. Bineînțeles că m-am implicat și aici sau, mai bine zis, doar eu m-am implicat”, mărturiseşte omul de afaceri.

Ioan Popa spune că, față de celelalte terenuri din lume, unde a jucat, acesta este singurul pe care, dintr-un punct, se văd toate parcursurile:

3-page-001 22Fiecare teren din lume este particular. Niciunul nu seamănă cu celălalt. Acesta este într-o zonă foarte frumoasă, un peisaj excepțional și pe câte terenuri din lume am umblat, vă spun că este singurul la care am fost, în care, dintr-un loc, se vede tot terenul. De pe terasă se văd toate parcursurile.”

De asemenea, zona de driving range va fi una deosebită, fiind acoperită și se va putea juca chiar și pe timp de iarnă.

Omul de afaceri ar fi dorit inițial să investească în terenul de golf de la Pianu, pe care voia să-l refacă, însă planul nu s-a concretizat, prin urmare a decis că e mai bine să construiască un teren de la zero.

Am căutat teren în mai multe zone, aș fi vrut un loc mai spectaculos, dar după ce am luat contact cu specialiștii care construiesc terenuri de golf și mi-am dat seama ce costuri și ce muncă implică să faci un teren de golf, deci cine vrea să facă teren de golf trebuie să aibă bani și nervii tari, m-am repoziționat. Eu nu am crezut că nu mă încadrez în 10 milioane de euro. Așa am vorbit cu mai mulți primari din zonă și cel mai deschis a fost Damian (n.r. – Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud)”, a precizat Ioan Popa.

O parte din teren a fost concesionat de la Primăria Ciugud, iar o parte a fost cumpărat de omul de afaceri.

„Pe acea pășune era depozit de gunoaie, a fost exploatare de balast pe vremuri și au rămas craterele. Noi am rezolvat și problema gunoaielor, am nivelat, am curățat Mureșul și malurile pe cât ține terenul, le-am sistematizat”, spune acesta.

Ioan Popa a menţionat că a avut discuții și cu primarul Mircea Hava pentru a introduce complexul de golf în circuitul turistic al orașului și că și-ar dori să se dezvolte în Transilvania un centru de golf.„Contrar vorbelor, eu am tot interesul să se păstreze și terenul de la Pianu. Astfel jucătorii care vin să joace golf pot să schimbe terenul. Interesul meu este să se păstreze și terenul de acolo și cele de la Cluj să se pună la punct, să se construiască și cel de la Sibiu. Am face un centru ce golf aici, în zona de mijloc a țării și ar fi excepțional pentru turism”.

Pentru a dezvolta această latură sportivă în județul Alba, clubul va avea și o școală de golf pentru copii și pentru cei care vor să învețe.

Este ca și făcută. Am făcut o zonă indoor, unde se poate juca și iarna. Este o academie de golf. Este un sport spre care părinții ar trebui să-și îndrepte copiii, pentru că îi canalizează direct spre un drum special. Dacă îi dirijezi spre acest sport deja îl duci în altă lume, altfel își formează educația, se întâlnesc cu oameni educații și îl dirijezi și pe el, vrei nu vrei, acolo”, mai spune Ioan Popa.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

5 Comentarii

5 Comments

 1. jan

  duminică, 27.08.2017 at 20:47

  Felicitari pentru investitie! Desi e doar una pentru un hobby exclusivist , ne repune pe harta turistica a tarii , foarte probabil cu rezultate mult mai spectaculoase in cativa ani ,decat toate „eforturile” mascaricilor care s-au catarat in fruntea orasului nostru.

 2. Danet Octavia

  luni, 28.08.2017 at 00:11

  Bravo, in fine un teren de golf care promițe și care sper sa-și mențină standardele în anii care vin. Abia aștept inaugurarea.
  Sper ca veți publica dîn timp datele de inaugurare pentru complex restaurant și cazare în octombrie dar mai ales pentru teren în primăvară.
  Mult succes

 3. Eu

  luni, 28.08.2017 at 09:28

  Un mare pas înainte pentru economia turismului din zona Alba. Un proiect inedit, original, cu un scop pertinent, realizabil și chiar depășibil!
  Se vede „nasul fin” al unui om de afaceri adevărat!
  Luați aminte stimați „manageri” ai resurselor urbei!!!

 4. Trump

  luni, 28.08.2017 at 11:55

  Unde pe planeta asta o administratie locala a bagat bani pentru terenuri de golf? Astea sunt investitii PRIVATE si asa trebuie sa ramana! Mai adormitilor, trezirea! Mai este pana la campanie.

  • Vlad

   miercuri, 30.08.2017 at 20:57

   In 90% din cazuri asa se fac terenurile de golf. Este minunat ca in sfarsit se implica administratiile locale in proiecte de acest gen.
   Nu mai acuza aiurea si bucura-te ca incet incet incepem sa functionam ca o tara normala.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Șoferii nu vor mai fi obligați să aibă cu ei polița RCA pe hârtie. Ce dovadă ar putea prezenta polițiștilor. PROIECT

Publicat

Șoferii care nu prezintă polițiștilor rutieri polița RCA în orginal, pe hârtie, ar putea scăpa de amenzi. Un proiect prin care șoferii nu vor mai fi obligați să prezinte polița RCA printată, fiind suficientă o variantă electronică, a fost publicat în dezbatere, miercuri, de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). 

Proiectul de modificare și completare a Normei nr. 20/ 2017 privind asigurările auto din România a fost publicat recent în dezbatere publică pe site-ul ASF.

„Conducătorii auto vor putea prezenta agenților de poliție, la un eventual control, și varianta electronică a poliței RCA. Prin urmare, nu va mai fi necesar ca șoferii să aibă asupra lor contractul de asigurare obligatorie auto doar în format original, pe suport de hârtie.

De asemenea, valabilitatea poliței RCA va putea fi verificată și prin interogarea bazei de date AIDA, dezvoltată și administrată de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România, ce conține informații cu privire la asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României și prin care se certifică existența unui contract RCA valabil la data verificării”, se arată într-un comunicat al ASF.

„Dovada încheierii poliței RCA în fața organelor de poliție rutieră este necesar să se realizeze prin prezentarea poliței RCA atât în formă tipărită cât și în format electronic sau, în lipsa acesteia, prin interogarea bazei de date cu asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României”, se precizează în nota de fundamentare.

Reamintim faptul că Asociația Utilizatorilor de Servicii Financiare a cerut conducerii ASF să elimine această aberație care permitea ca șoferii să fie amendați cu sume între 1.000 și 2.000 de lei și să rămână fără certificatul de înmatriculare chiar dacă au plătit online asigurarea de răspundere civilă.

sursa: asfromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

„Big Brother” de la Vințu de Jos se extinde. Noi camere de supraveghere video și identificarea numerelor de înmatriculare

Publicat

Sistemul de supraveghere video din comuna Vințu de Jos se extinde cu zece camere video de supraveghere și o cameră specială pentru identificarea plăcuțelor de înmatriculare. Investiția se ridică la peste 23.000 de lei. 

Primăria Vințu de Jos a cumpărat recent, prin achiziție directă lansată pe SEAP, zece camere video de exterior, o cameră pentru identificarea plăcuțelor de înmatriculare, trei unități DVR, alături de accesoriile aferente, pentru extinderea și completarea sistemului de supraveghere video.

Ofertantul este Electrodep SRL din Vințu de Jos, iar valoarea contractului este de 23.520 de lei, fără TVA (aproximativ 4.863,62 de euro).

Potrivit descrierii, au fost achiziționate pentru extinderea și completarea sistemului video următoarele:

– cutie protecție echipamente, protectie UV, IP65 – 3 bucăți

– cameră exterior, 5 Mpixeli, zoom motorizat, IR 80 m – 10 bucăți

– cameră LPR identificare plăcuțe înmatriculare, 2 Mpixeli, zoom motorizat 5 – 50 mm – 1 bucată

– DVR 4 canale, rezoluție 4K – 3 bucăți

– Hard disk special CCTV 3 Tb – 3 bucăți

– SD card 32 Gb – 1 bucată

– Switch POE 4 port – 1 bucată

– UPS 600 VA – 1 bucată

– Sursa alimentare cu back up 12v 5A – 3 bucăți

– Adaptor Video Balun – 20 bucăți

– cablu FTP – 700 metri

De asemenea, în preț este inclusă și manopera (inclusiv alte materiale necesare) aferentă lucrărilor de înlocuiri, reconfigurări și instalări.

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

FOTO: O mașină a luat foc în trafic la Bucerdea Grânoasă. Pompierii din Blaj au intervenit pentru stingerea incendiului

Publicat

pompieri

O mașină a luat foc și s-a făcut scrum în trafic, în localitatea Bucerdea Grânoasă din județul Alba. Garda de intervenție Blaj a intervenit miercuri seară pentru lichidarea și stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, în localitatea Bucerdea Grânoasă, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba.

Din primele informații autoturismul marca Ford s-ar fi aflat în trafic, când a izbucnit focul. La fața locului au fost trimise două mașini ale pompierilor: o autoutilitară de stins incendii și o ambulanță.

Incidentul a fost unul fără victime. În jurul orei 23,30 pompierii au reușit să stingă focul.

Sursă: ISU Alba

Foto: Arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Harta: 17 județe din România marcate de Germania ca ”zone de risc”. Testul COVID-19 este obligatoriu la intrarea în țară

Publicat

Autoritățile germane au actualizat, miercuri, lista județelor din România considerate drept „zone de risc”. Potrivit ministerului de externe german și institutului Robert Koch, Bucureștiul și 17 județe din România au intrat în așa numita ”zonă roșie”.

Județele Argeș, Buzău, Bihor, Mehedinți, Neamț,  Ialomița, Timiș au fost marcate inițial ca zone de risc de către Germania.

Pe  listă au fost adăugate miercuri și Bacău, Brașov, Brăila, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vrancea și capitala București.

Toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră pe teritoriul Republicii Federale Germania după ce s-au aflat într-una dintre zonele/regiunile incluse în lista „zonelor de risc“ trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, pentru infecția cu COVID-19, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania”, preciza MAE, într-un comunicat transmis sâmbătă.

În caz contrar acestea riscă amenzi de până la 25.000 de euro dacă se sustrag. În cazul în care sunt depistate pozitiv, aceste persoane intră în izolare obligatorie.

Testarea la care se face referire se poate efectua direct pe aeroport, la medicul de familie sau la autoritățile locale de sănătate.

În cazul în care nu se îndeplinește această obligație, autoritățile germane pot refuza intrarea în țară sau vor dispune măsura autoizolarii la domiciliu. Indiferent de opțiunea aleasă, testarea este obligatorie pentru toate persoanele care vin din zonele de risc.

Măsura autoizolarii la domiciliu nu se va aplica celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania.

În schimb, dacă testul este efectuat la momentul sosirii în Germania, se va dispune măsura autoizolarii până la primirea rezultatului testului.

Ce spune ambasadorul României în Germania

Ambasadorul Emil Hurezeanu a explicat la televiziunea Digi24 că cei care ajung în Germania cu avionul plecând din România de pe aeroporturi plasate în zonele de risc, la destinație vor spune de unde vin și vor face testul pentru COVID, care este gratuit.

Cei care vin din România terestru, vor trebui să completeze o declarație pe proprie răspundere, iar în decurs de 72 de ore de la intrarea pe teritoriul Germaniei vor trebui să facă testul. Cei care mint că nu vin din zone de risc riscă amenzi de până la 25.000 de euro.

Cum se face evaluarea zonelor de risc în Germania

Evaluarea zonelor de risc se face de câteva ori pe săptămână în Germania. În urmă cu câteva zile, erau numai șapte județe din România incluse în această categorie, acum sunt 17 plus Bucureștiul. Criteriul este să nu existe mai mult de 50 de cazuri de infectare la suta de mii de locuitori.

De asemenea, persoanele care intră în Republica Federală Germania venind dintr-o „zonă de risc” (inclusiv din cele șapte județe menționate) sunt obligate să completeze un formular de localizare a cărui variantă în limba engleză – Public Health Passenger Locator Form – poate fi regăsită AICI

Informații cu privire la noua măsură de actualizare a „zonelor de risc“ prin includerea în listă a unor județe din România sunt disponibile AICI  (lista completă și actualizată a zonelor de risc).

Regulile de conduită, restricțiile și măsurile de relaxare decise la nivelul fiecărui land german pot fi accesate pe pagina cancelariei federale pot fi văzute AICI
.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate