Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Cel mai spectaculos teren de golf din România se construiește lângă Alba Iulia. ”Theodora Golf Club”- investiție de 15 milioane de euro a grupului Transavia

Publicat


3-page-001 11Cel mai modern teren de golf din România va fi inaugurat, în curând, la câțiva kilometri de Alba Iulia. „Theodora Golf Club”, investiția omului de afaceri Ioan Popa, va fi cu siguranță un pol de atracție atât pentru pasionații acestui sport select, cât și pentru turiștii care doresc să își petreacă zilele în Alba, într-un loc perfect pentru mișcare dar și pentru relaxare.

Terenul de golf și complexul turistic din incinta acestuia se vor întinde pe o suprafață de aproximativ 67 de hectare. Acesta va avea 18 găuri, având cel mai lung parcurs din lume până la o gaură – PAR 6, de 735 de metri.

Despre investiția de aproximativ 15 milioane de euro în construcţia terenului de golf, ce a durat în jur de un an și 10 luni, a vorbit în exclusivitate pentru Alba24, omul de afaceri Ioan Popa.

Acesta spune că pasiunea pentru golf și dorința de a oferi ceva comunității l-au făcut să ia decizia de a construi un complex de lux pentru acest tip de activitate.

Ioan Popa: „Golful este un sport excepțional de care nu te lași, odată ce te-ai apucat. Eu nu sunt pasionat de altceva în viață mai mult decât de golf, pe care îl practic de 10 ani. Nu am făcut terenul pentru bani. L-am făcut pentru că este un hobby de-al meu, din golf nu te pricopsești decât în foarte puține locuri din lume. Am vrut să-l fac și pentru zona asta din țară, unde am reușit să fac un business prosper. Să dau și eu înapoi societății ceva. Eu am inclus acolo și o parte de turism, cu restaurant, în așa fel încât într-un timp scurt să-l echilibrez, cel puțin să se întrețină”

case-page-001 33„Theodora Golf Club” va avea un complex de vile cu 82 de camere duble la standarde de patru stele plus, sală de conferință, piscină în aer liber, un restaurant cu 200 de locuri interioare și 110 pe terasă, în care se vor putea organiza diferite evenimente, bar, parcări și alte facilități de care se va putea bucura oricine, deoarece clubul va avea un regim deschis.

Serviciile de cazare și restaurant vor fi disponibile din această toamnă, în jurul lunii octombrie, iar terenul de golf va fi inaugurat în primăvara anului viitor.

Referitor la designul întregului complex, Ioan Popa spune că a lucrat atât cu arhitecți din țară, cât și cu experți din afara României, însă s-a implicat la fiecare detaliu.

„Eu mă ocup de fiecare șurub la toate investițiile pe care le fac. Bineînțeles că m-am implicat și aici sau, mai bine zis, doar eu m-am implicat”, mărturiseşte omul de afaceri.

Ioan Popa spune că, față de celelalte terenuri din lume, unde a jucat, acesta este singurul pe care, dintr-un punct, se văd toate parcursurile:

3-page-001 22Fiecare teren din lume este particular. Niciunul nu seamănă cu celălalt. Acesta este într-o zonă foarte frumoasă, un peisaj excepțional și pe câte terenuri din lume am umblat, vă spun că este singurul la care am fost, în care, dintr-un loc, se vede tot terenul. De pe terasă se văd toate parcursurile.”

De asemenea, zona de driving range va fi una deosebită, fiind acoperită și se va putea juca chiar și pe timp de iarnă.

Omul de afaceri ar fi dorit inițial să investească în terenul de golf de la Pianu, pe care voia să-l refacă, însă planul nu s-a concretizat, prin urmare a decis că e mai bine să construiască un teren de la zero.

Am căutat teren în mai multe zone, aș fi vrut un loc mai spectaculos, dar după ce am luat contact cu specialiștii care construiesc terenuri de golf și mi-am dat seama ce costuri și ce muncă implică să faci un teren de golf, deci cine vrea să facă teren de golf trebuie să aibă bani și nervii tari, m-am repoziționat. Eu nu am crezut că nu mă încadrez în 10 milioane de euro. Așa am vorbit cu mai mulți primari din zonă și cel mai deschis a fost Damian (n.r. – Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud)”, a precizat Ioan Popa.

O parte din teren a fost concesionat de la Primăria Ciugud, iar o parte a fost cumpărat de omul de afaceri.

„Pe acea pășune era depozit de gunoaie, a fost exploatare de balast pe vremuri și au rămas craterele. Noi am rezolvat și problema gunoaielor, am nivelat, am curățat Mureșul și malurile pe cât ține terenul, le-am sistematizat”, spune acesta.

Ioan Popa a menţionat că a avut discuții și cu primarul Mircea Hava pentru a introduce complexul de golf în circuitul turistic al orașului și că și-ar dori să se dezvolte în Transilvania un centru de golf.„Contrar vorbelor, eu am tot interesul să se păstreze și terenul de la Pianu. Astfel jucătorii care vin să joace golf pot să schimbe terenul. Interesul meu este să se păstreze și terenul de acolo și cele de la Cluj să se pună la punct, să se construiască și cel de la Sibiu. Am face un centru ce golf aici, în zona de mijloc a țării și ar fi excepțional pentru turism”.

Pentru a dezvolta această latură sportivă în județul Alba, clubul va avea și o școală de golf pentru copii și pentru cei care vor să învețe.

Este ca și făcută. Am făcut o zonă indoor, unde se poate juca și iarna. Este o academie de golf. Este un sport spre care părinții ar trebui să-și îndrepte copiii, pentru că îi canalizează direct spre un drum special. Dacă îi dirijezi spre acest sport deja îl duci în altă lume, altfel își formează educația, se întâlnesc cu oameni educații și îl dirijezi și pe el, vrei nu vrei, acolo”, mai spune Ioan Popa.

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

5 Comentarii

5 Comments

 1. jan

  duminică, 27.08.2017 la 20:47

  Felicitari pentru investitie! Desi e doar una pentru un hobby exclusivist , ne repune pe harta turistica a tarii , foarte probabil cu rezultate mult mai spectaculoase in cativa ani ,decat toate „eforturile” mascaricilor care s-au catarat in fruntea orasului nostru.

 2. Danet Octavia

  luni, 28.08.2017 la 00:11

  Bravo, in fine un teren de golf care promițe și care sper sa-și mențină standardele în anii care vin. Abia aștept inaugurarea.
  Sper ca veți publica dîn timp datele de inaugurare pentru complex restaurant și cazare în octombrie dar mai ales pentru teren în primăvară.
  Mult succes

 3. Eu

  luni, 28.08.2017 la 09:28

  Un mare pas înainte pentru economia turismului din zona Alba. Un proiect inedit, original, cu un scop pertinent, realizabil și chiar depășibil!
  Se vede „nasul fin” al unui om de afaceri adevărat!
  Luați aminte stimați „manageri” ai resurselor urbei!!!

 4. Trump

  luni, 28.08.2017 la 11:55

  Unde pe planeta asta o administratie locala a bagat bani pentru terenuri de golf? Astea sunt investitii PRIVATE si asa trebuie sa ramana! Mai adormitilor, trezirea! Mai este pana la campanie.

  • Vlad

   miercuri, 30.08.2017 la 20:57

   In 90% din cazuri asa se fac terenurile de golf. Este minunat ca in sfarsit se implica administratiile locale in proiecte de acest gen.
   Nu mai acuza aiurea si bucura-te ca incet incet incepem sa functionam ca o tara normala.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

SÂMBĂTĂ: Racla cu moaștele Sfintei Maria Magdalena, adusă la Alba Iulia, cu prilejul sărbătorii Sfinților Mărturisitori Ardeleni

Publicat

moaste, catedrala pelerini

În data de 21 octombrie, Biserica Ortodoxă face pomenirea de peste an a Sfinților Cuvioși Mărturisitori Visarion și Sofronie și a Sfântului Mucenic Oprea, a Sfinților Preoți Mărturisitori Ioan din Galeș și Moise Măcinic din Sibiel, cunoscuți ca Sfinții Mărturisitori Ardeleni. Cu acest prilej, Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei va fi îmbrăcată în haină de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

ANUNȚ: Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 din Aiud angajează îngrijitor curățenie. Condiții de participare

Publicat

locuri de munca 1

Grădinița cu Program Prelungit nr.2 Aiud organizează concurs în baza HG 286/2011 și HG 1027/2014, la sediul Grădiniței cu Program Prelungit nr.2 din str. Unirii, nr.10, Jud. Alba în data de 07.11.2019, ora 13,00 proba practică și în data de 12.11.2019 ora 13, interviul, pentru ocuparea postului contractual vacant de îngrijitor curățenie, în cadrul Grădiniței […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat Florin Roman, deputat PNL de Alba: Parlamentul a adoptat o lege pentru extinderea cimitirului din Alba Iulia

Publicat

Florin Roman

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman a transmis că Parlamentul a adoptat marți un proiect de lege pentru modificarea legii privind cimitirele, crematoriile și serviciile funerare, care scoate practic extinderea cimitirelor existente din circuitul anevoios al autorizării. „La solicitarea viceprimarului cu atribuții de primar, Paul Voicu, în calitate de deputat PNL, am inițiat un proiect […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 33.000 de doze de vaccin antigripal, în acest sezon, pentru județul Alba. Când ajung primele doze la medicii de familie

Publicat

vaccin gripa

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba primește, de la Ministerul Sănătății, în acest sezon, în patru tranșe, 33.030 de doze de vaccin împotriva gripei, care vor ajunge, în mare parte, la medicii de familie pentru imunizarea populației, dar și în spitale pentru personalul medical.  La mijlocul lunii septembrie în județul Alba a ajuns prima tranșă […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate