Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Thor, Odin, Tesa și Faya. Câinii Jandarmeriei Alba, sprijin de nădejde în misiunile derulate în județ

Publicat

Jandarmeria Alba a prezentat sâmbătă, 26 august, de Ziua Internațională a Câinilor, membrii grupei canine care susțin misiuni pe raza județului.

Jandarmeria are o grupă canină formată din patru subofițeri și patru câini. Ei au o contribuție majoră la implementarea ordinii și siguranței publice, iar cel mai tânăr membru canin este în formare pentru misiunile de căutare și salvare în mediul natural.

Cei patru câini sunt Ebas (Thor) Ebap (Odin), Gaga (Tesa) și Toda (Faya).

Deși se află încadrați în cadrul Jandarmeriei Alba de aproximativ un an și jumătate, după ce au urmat un program intens de pregătire și instructaj în cadrul inspectoratului, recent au  terminat cursurile de dresaj și specializare de la Centrul Chinologic Sibiu (4 luni).

Ebas a fost clasat categoria I cu nota finală 10, iar Ebap a fost clasat categoria II cu nota finală 9,48.

”Activitatea colegilor noștri de pregătire și formare a unui câine jandarm este cât se poate de delicată și solicitantă și presupune multă răbdare și dedicare, de aceea nu orice jandarm poate face parte din cadrul grupei de conductori câini serviciu”, precizează reprezentanții Jandarmeriei Alba.

Cățelușa Gaga (Tesa) se află în prezent în etapa de adaptare, dezvoltare și dresaj pentru categoria: câine de căutare și salvare în mediul natural.

Este o femelă de ciobănesc german cu vârsta de patru luni și jumătate, fiind cel mai tânăr membru al grupei și se află în cadrul Jandarmeriei Alba de aproximativ o lună și jumătate.

În perioada următoare va parcurge mai multe etape de pregătire în cadrul Inspectoratului, iar, la împlinirea vârstei de un an, va urma cursurile Centrului Chinologic de dresaj  ,,Dr. Aurel Greblea” din Sibiu.

După parcurgerea programului de pregătire și dresaj (4 luni), va participa la misiunile de căutare și salvare atât în sprijinul posturilor montane din cadrul Inspectoratului și ori de câte ori situația o impune.

Toda (Faya) este câinele cu cea mai mare vechime în cadrul grupei. După nenumărate misiuni și o carieră de succes, în prezent se pregătește de pensionare. De cele mai multe ori, câinii sunt adoptați de instructorii lor, cei care i-au avut ca parteneri de nădejde în câmpul muncii, astfel relația de devotament, respect și profesionalism continuând acum sub altă formă, potrivit sursei citate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax