Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Tineri liberali din Alba au participat la Școala de Primăvară a Comisiei Naționale de Educație a TNL

Publicat

Jpeg

În perioada 21 – 24 aprilie a avut loc la Câmpulung Moldovenesc prima ediție unui eveniment pe care Tineretul Național Liberal dorește să-l transforme într-un brand TNL de viitor – Școala de Primăvară a Comisiei Naționale de Educație a TNL (CNE-TNL). La această ediție au fost invitați diverși lideri locali și naționali ai Partidului Național Liberal și ai Tineretului Național Liberal, precum primarul orașului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, deputatul PNL de Suceava, Radu Surugiu, co-președinte PNL Diaspora, Victor-Lucian Ionescu sau co-președinte TNL Suceava Cosmin Giosan.

La eveniment a participat și un grup de tineri din județul Alba, membri sau simpatizanți ai Partidului Național Liberal, proveniți din diverse zone ale județului, din Alba Iulia, Teiuș, Sebeș, Cugir, Ocna Mureș, etc. Aceștia, alături de cei circa 50 de participanți din toate regiunile țării, au avut parte de un program destul de variat, din care nu au lipsit activități precum seminarii cu subiecte diverse, activități in-door și out-door sau vizitare de obiective cultural-istorice. Temele abordate în cadrul seminariilor și dezbaterilor au fost „Tinerii și cultura”, „Abordări prezente privind educația din România”, „Tinerii români din diaspora”, „Administrația publică locală – provocări ale anului 2016” și „Politici educaționale pentru tineret”.

Organizatorul evenimentului, președinte al CNE-TNL și vicepreședinte TNL Alba, prof. Adrian Simion, a oferit și câteva detalii privind desfășurarea Școlii de Primăvară a Comisiei Naționale de Educație a TNL (CNE-TNL).

„Ediția din acest an a avut tema <Cultură și educație: politici publice pentru tineret>. De-a lungul celor patru zile lectorii și invitații le-au prezentat participanților diverse viziuni și exemple de bune practici privind modul în care tinerii se pot implica în proiecte culturale și politici educaționale. De asemenea, un element important în planul de activități l-a constituit seminarul de administrație publică la care a participat și primarul orașului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură. Totodată, participanții au realizat și o colectă de cărți în limba română, cărți care vor ajunge la o comunitate românească din Ucraina, prin grija colegului nostru Cosmin Giosan, co-președintele TNL Suceava. Evident, din programul școlii de primăvară nu au lipsit vizitele de documentare la diverse obiective din zonă Muzeul Memorial <Ion Creangă> de la Humulești, Cetatea Neamțului, Cetatea Sucevei, chilia lui Daniil Sihastrul și celebrele mânăstiri Putna, Voroneț, Sucevița, Moldovița, Humor, Agapia și Văratec. Vreau să precizez că această școală politică a avut succesul scontat și datorită sprijinului pe care l-am primit din partea unor oameni deosebiți cărora țin să le mulțumesc public. Este vorba de trei oameni destoinici din administrația publică locală, și anume primarul orașului Cugir, Adrian Teban,  viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa și primarul orașului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, a transmis Adrian Simion.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax