Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Tineri voluntari din Alba, în campania ”Români pentru Români”. Vor ajuta la construirea primelor două case pentru sinistrații din sudul țării

Publicat

IMG_0526 Pentru a-i ajuta pe oamenii din sudul țării, victimele inundațiilor din iulie, 6 tineri voluntari de la Asociația Bunul Samaritean din Beiuș s-au alăturat campaniei ”Români pentru Români”. Campania a fost inițiată la începutul lunii august, iar voluntarii din Alba vor ajuta la construirea primelor două case în comuna Bascov, sat Schiau din județul Argeș.

Asociaţia beiuşeană şi tinerii din Alba au planuri de durată pentru următoarele 12 luni şi pentru alte familii cu copii din sudul ţării. Situaţia sinistraţilor din Sud rămaşi fără locuinţe este delicată, în multe locuri nefiind progres în schimbarea stării lor.

Adrian Ciorna, preşedintele asociaţiei bihorene a revenit miercuri de pe şantierul din Argeş, în Alba Iulia unde s-a întâlnit şi cu donatori din comunitate și a spus că “unde construim cele 2 case pe valea pârâului Schiau, în satul Schiau, este chiar fundul lumii: de la casa familiei Ştulă încolo mai e doar codrul şi dealurile printre care curge firişorul acesta de apă. Acolo se termină şi drumeagul îngust.

Ne bucurăm să avem fundaţiile şi placa caselor gata, prima casă a fost ridicată şi acoperită, izolată, instalaţii electrice montate, finisată cu gips carton şi cu ferestre montate. A doua casă s-a ridicat de asemenea de luni încoace şi este acoperită. Familiile beneficiare lucrează şi ele la case: tată, fii, fiică. Felicit judeţul Alba că ni s-a alăturat, prin 6 tineri voluntari extraordinari, în a face o diferenţă. Muncesc de dimineaţa până seara la orele 20:00 sau chiar 21:00.

După Bihor, Argeş şi Suceava, şi judeţul Alba se alătură campaniei”.

Inundaţiile fulger din iulie 2014 au distrus 99 de case şi au avariat alte 1.163, în afară de alte sute inundate şi mii de anexe distruse sau deteriorate. Bunul Samaritean şi partenerii îşi propune să reconstruiască 10 case noi şi să repare capital alte 100. Costul aferent acestui proiect de intervenţie este de 370.000 euro.

Familia Ştulă din Valea Schiaului, Argeş, are 7 membri. Aceştia locuiesc acum în containerul mijlocit de primărie, container-modul în care, noaptea, pe pereţi, se scurge condensul datorită diferenţei de temperatură. Tatăl, Marin, spune că “A fost foarte rău, apa ne-a luat tot ce am agonisit de 40 de ani. Este rău, facem mâncare afară, ne spălăm afară, soţia spală rufele la mână, tot afară. În container e frig, curge apă, face condens dar sperăm, cu ajutorul dumneavoastră, să ne mutăm cât de curând în casa nouă”.

La şantier au sosit luni, primii voluntari din judeţul Alba. Ei vor voluntaria 5 zile, construind cele 2 case pe care vor să le aducă la stadiu cât mai avansat. Adună şi bani din oraş şi judeţ şi sunt deja un exemplu de solidaritate. “Noi ne-am simţit chemaţi de Dumnezeu la un atare proiect încă de anul trecut, de când am făcut o casă în judeţul Galaţi şi urma a doua, la care n-am mai ajuns.

Acum este momentul să ajutăm această familie din cătunul Schiau, venim cu scule, entuziasm, pe cheltuiala noastră în această săptămână. Contribuim chiar şi cu bani donaţi la campania Români pentru Români. Nu se poate ca noi să stăm indiferenţi la casele noastre iar oamenii aceştia din judeţele din sud să stea ca animalele, să se îmbolnăvească.” spune Dani Pop, liderul grupului Generaţia Altfel din Alba Iulia.

Sunt mândru de participarea tinerilor din Alba Iulia! Au o productivitate extraordinară şi o atitudine de slujire, pe lângă orele lungi efectuate pe şantier. Invit pe toţi cei ce citesc aceste rânduri să urmeze exemplul de solidaritate de la Alba.”, a adăugat Adrian Ciorna.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax