Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Tinerii care au participat la atelierele Arhex de la Şeuşa şi-au expus lucrările la UAB

Publicat

Tinerii care au participat la atelierele de arheologie experimentală de la Şeuşa şi-au prezentat obiectele de ceramică şi os, sâmbătă, în curtea Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, în cadrul unei expoziții. Celor două ateliere s-au desfăşurat în cadrul proiectului “Arhex”, finanțat de Fundația Comunitară Alba prin programul „Fondul pentru Cultură” și inițiat de Asociația Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Expoziţia a marcat finalizarea proiectului ce a avut ca scop facilitarea accesului tinerilor din mediul rural la activități de arheologie experimentală prin implicarea și stimularea acestora spre creativitate cultural istorică.

Organizatorii precizează ca s-a reuşit implicarea tinerilor în număr mare în cadrul unor astfel de ateliere, aceasta fiind un argument pentru continuarea unor astfel de demersuri culturale. Au în plan realizarea acestor tip de activități în cadrul unor școli de vară. În condițiile în care atelierele de arheologie experimentală se vor dezvolta pe parcursul mai multor zile, se vor putea aborda și realizarea altor artefacte din materiale diferite, iar exponatele realizate de tineri vor fi de o calitate mai bună, mai spun iniţiatorii.

Cei peste 50 de tineri care au participat la atelierele “Arhex” au aflat şi au asimilat informații referitoare la modul de viață al oamenilor din comunitățile presitorice și istorice, cum aceștia își confecționau cele de trebuință și dificultatea și durata mare realizării unor astfel de obiecte.

Programul „Fondul pentru Cultură” are ca partener național Asociația pentru Relații Comunitare, iar proiectul “Arhex” are partener local Primăria comunei Ciugud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax