Connect with us
Publicitate

POLITICA

Tinerii liberali din Alba au vizitat Memorialul Victimelor Comunismului de la Sighetu Marmației, în cadrul Școlii Politice ”Gheorghe I. Brătianu”

Publicat

Reprezentanţi ai TNL Alba au participat, la Școala Politică „Gheorghe I. Brătianu” desfăşurată în Sighetu Marmației. Sâmbătă, aceştia au vizitat Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței, s-au întâlnit cu tinerii participanți la Școala Politică și au depus coroane la Cimitirul săracilor.

Școala Politică „Gheorghe I. Brătianu” a ajuns anul acesta la cea de-a noua ediție, tema generală fiind ”Justiția ca formă de memorie a rezistenței anticomuniste”. Pe lângă lideri ai TNL, la această şcoală politică a participat şi Crin Antonescu, președintele partidului. Programul de sâmbătă, 28 septembrie, a inclus vizitarea Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței, întâlnirea cu tinerii participanți la Școala Politică și depunerea de coroane la Cimitirul săracilor (locul unde au fost îngropați, în gropi comune, numeroși deținuți politici care fuseseră închiși la Sighet, între aceștia numărându-se și diverși lideri ai PNL din perioada interbelică, printre care și Gheorghe I. Brătianu).

Organizația de Tineret a PNL Alba a avut trei reprezentanți la această manifestare cultural-politică. Este vorba despre vicepreședinții Florin Dan și Daniel Alexe și purtătorul de cuvânt al PNL Alba, Adrian Simion.

„Școala de la Sighet reprezintă, în fiecare an, unul dintre «momentele solemne» de respect și aducere aminte față de toți martirii care și-au dat viața pentru o Românie liberă de comunism. În programul Școlii Politice, organizate în mod tradiţional de către TNL, sunt incluse două momente foarte emoţionante, vizitarea Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei şi depunerea de coroane la Troiţa martirilor din cadrul Cimitirului Săracilor de lângă Sighetu Marmaţiei, parte a Memorialului. De ce? Pentru că nu trebuie să uităm. Când se vorbește astăzi despre tragedia românilor din perioada comunistă, apar constant în discuție două concepte: memoria și justiția. Și, nu de puține ori, sintagma care se formează este: «Memoria ca formă de justiție». Dacă evreii au Auschwitzul, ca loc de pelerinaj, noi românii, și mai ales noi liberalii, avem Sighetul, care îndeplinește un asemenea rol. Și important este ca generațiile care vin să nu uite! Iar Școala Politică TNL de la Sighetu Marmației a avut, are și va avea și în viitor un asemea rol”, a declarat Adrian Simion.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax